NYHED - Rejsemagasinet
Home / Rejsemagasinet / Tyskland, Berlin turistinformation
berlin-brandenburger-tor

Tyskland, Berlin turistinformation

Tyskland fakta:

Indbyggertal: 82.000.000
Areal: 356.733 km2
Hovedstad: Berlin
Valuta: Euro
Sprog: Tysk
Religion: Protestanter (40%), katolikker (35%),
Styreform: Demokrati
Største byer: Berlin, Hamburg, München, Köln, Frankfurt am Main, Dresden, Leipzig, Bonn
Telefon selvvalg : 00 49

Fra og med den 3 oktober 1990 består Tyskland af 16 delstater , også kaldet Bundesländer. De gamle delstater der stammer fra forbundsrepublikken Tyskland er Schleswig-Holstein , Hamburg , Bremen , Niedersachsen , Nordrhein-Westfalen , Hessen , Rheinland-Pfalz , Saarland , Baden-Württemberg , Bayern og Berlin. Fra det hedengangne DDR stammer 5 delstater Mecklenburg-Vorpommern , Brandenburg , Sachsen-Anhalt , Sachsen og Thüringen

Berlin er vel nok at regne for en af Europas, hvis ikke verdens, mest spændende hovedstæder. Det er en metropol der ligger i behagelig afstand til Danmark og rigtigt mange danskere besøger Berlin igen og igen.

Selvom Tyskland er blevet dyrere at holde ferie i er Berlin så stor en by at man kan finde muligheder for enhver smag og pengepung. I en Metropol som Berlin er konkurrencen hård og kommer man lidt væk fra hovedstrøgene er det stadig muligt at købe et godt og solidt måltid mad med et glas skummede Berliner Kindl til overkommelige pris.

Udbuddet af næsten alt i Berlin er stort, dette gælder næsten inden for alle genrer, uanset om du er til sport, teater, opera eller museer, i Berlin vil du med garanti aldrig komme til at kede dig.

3,5 millioner indbyggere lever og ånder i Berlin, disse er tilsat millioner af turist, forretningsfolk og messegæster og resultatet bliver en myldrende storby hvor der leves hele døgnet, Berlin sover aldrig.

Byggeboomet i Berlin kører i højeste gear og du vil kunne finde uhyggeligt mange interessante nybyggerier men byen har selvfølgelig sine verdensberømte bygninger som f. eks Brandenburger Tor , Rigsdagen , Gedächtniskirche og det 365 meter høje TV tårn på Alexanderplatz.

Julemarkeder i Berlin eller nytår i Berlin

Mere end 50 forskellige julemarkeder er i gang rundt omkring i Berlin, så der er ingen mulighed for at undgå at komme i julestemning under et besøg i Berlin i december. Nytårsfesten i Berlin er noget der trækker flere og flere gæster år efter år, så heller ikke nytårsstemningen er let at komme uden om i Berlin.

Kultur – shopping – fest – afslapning, Berlin har det hele

Berlin er et fantastisk sted at gå på shopping. Den verdenskendte Kurfürstendamm er et fantastisk skue og her finder du, blandt meget andet, Tysklands største varehus KDW (verdens handelshus) med 60.000 m2 specialiteter og varer fra hele verden.

Nyeste skud på stammen af shoppingområder i Berlin er det store nye shoppingcenter på Berlin Alexanderplatz.

Hvis du trænger til at komme lidt væk fra den pulserende storby kan du f. eks besøge det grønne Berlin i Köpenick hvor guider klædt som den legendarisk Kaptajn fra Köpenick viser rundt i den gamle bydel mellem floderne Spree og Dahme.

 

Berlin er vel nok at regne for en af Europas, hvis ikke verdens, mest spændende hovedstæder. Det er en metropol der ligger i behagelig afstand til Danmark og rigtigt mange danskere besøger Berlin igen og igen. Selvom Tyskland er blevet dyrere at holde ferie i er Berlin så stor en by at man kan finde …

Review Overview

Turistvenlighed - 100%
Turistinformation - 100%
Seværdigheder - 100%
Shopping - 100%
Prisniveau / Kvalitet - 100%

100%

Turistmeter

Summary : Berlin skal bare opleves for fuld damp. Det er en metropol og det er samtidig en metropol rig på store oplevelser, events, seværdigheder og som noget af det bedste, så er her plads til alle uanset økonomisk formåen. Udvalget af stort set alt i Berlin er stort, konkurrencen er hård og det holder priserne nede.

User Rating: Be the first one !
100