Home / Polen / Gorzow

Gorzow

Gorzow er beliggende i det område der kaldes “polens grønne lunge” og byen er omgivet af naturområder og nationalparker. Gorzow kan desuden byde på et par store shoppingcentre. For de der vil forkæle sig selv byder byen også på et populært wellnesscenter med behandlinger til fordelagtige priser. 

I rejsens pris indgår følgende:

Bustransport fra og til opsamlingsstederne
Lovpligtige afgifter
Overnatning i dobbeltværelse ( enkeltværelse mod tillæg )
3 x morgenmad
1 x udflugt + entre til Seelow museum
1 x udflugt + entre til “Ostwall”
Markedsbesøg på Kostrzyn grænsemarked

Rejser til Gorzow fra Jylland

Rejser til Gorzow fra Sjælland

Udflugts ideer

Udflugts ideer

mru-ostwall

Ostwall fæstningen (Międzyrzecz)

Rejser fra Jylland Rejser fra Sjælland Det enorme fæstningsanlæg i Międzyrzecz (tysk: Ostwall). Fæstningsanlægget, der er blandt verdens største, er blevet bygget i årene ...
Læs Mere
seelow-monument

Krigsmonumentet i Seelow

Rejser fra Jylland Rejser fra Sjælland Det store krigsmonument i Seelow. Den 16. April 1945 indledtes den sidste sovjetiske storoffensiv på europæisk territorium. "Berliner Operation" skulle en gang ...
Læs Mere

Shopping ideer

Shopping ideer

Askana shoppingcenter butiksliste

NovaPark shoppingcenter butiksliste

Om Gorzow

Om Gorzow

Gorzow med cirka 100.000 indbyggere er beliggende i det Vestlige Polen i det område der også kaldes Polens grønne lunge.

Området omkring Gorzow samt byen er kendt for sinde mange grønne arealer og store skove, området og byen er således et godt sted for naturelskere der gerne vil have en snert af storby med på ferien.

De første optegnelser om Gorzow kan dateres tilbage til 1257 hvor Albrecht de Luge blev autoriseret til at anlægge en by med navnet Landisberch Nova. Byens strategiske beliggenhed ved Warta floden betød at byen snart blev et meget vigtigt by, både omkring handel og fabrikation.

Igennem sin 700 årige historie er byen gentagne gange blevet voldsomt ødelagt af oversvømmelser, brande, krige og befolkningen er flere gange reduceret betragteligt på grund af pestepidemierne. Tiden op imod 1ste verdenskrig var en af Landsberg, som byen hedder på tysk, bedste perioder. Her voksede byen langt uden for de middelalderlige bymure og der opførtes nye bolig- og industriområder ligesom byen blev forbundet med andre byer via jernbanenettet. Det var i denne periode at byen blev kendt som parkernes og havernes by.

2den verdenskrig blev tragisk for byen. Den tyske garnison sprængte 2 broer over floden for at dække tilbagetrækningen og den røde hær satte hele den gamle bydel i flammer og den 30 januar 1945 blev tyske Landsberg til polske Gorzow.

Byen, der er en af hovedbyerne i Lubuskie regionen har i dag 130.000 indbyggere. Gorzow er en by med mange parker og grønne områder, de 12 parker dækker et areal på i alt 128 hektar.

Gorzow er endvidere kendt i Polen for sit meget stærke speedwaymandskab – Stal Gorzow der tæller flere danske kørere på holdet.

En forlænget weekend i denne herlige by ved Wartafloden er så absolut anbefalelsesværdigt. Speedway er en stor sport i Polen og Gorzow er hjemsted for et moderne speedwaystadion, så måske du vil krydre dit besøg i Gorzow med en aften på det store speedwaystadion til en af de spændende og medrivende matcher.