Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Aachen

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Aachen

Aachen er kendt for mange som hovedstaden i Charlemagnes frankiske imperium. Med en historie, der går tilbage til det 1. århundrede, da romerske soldater ville komme for at nyde de varme kilder i området, kan du selv tage den tur gennem tiden i dag i denne kejserlige by.

Aachen historie

Området omkring Aachen var bosat siden den yngre stenalder. I jernalderen besatte belgiske stammer området og blev besejret af Julius Cæsar i 57 fvt. Romerne kanaliserede de natrium og svovlrige varme kilder ind i bade, kendt som Aquis-Granum.

Karl den Store (742 – 814) valgte Aachen, med dens varme kilder, til opførelsen af ​​hans palads. Han besluttede at gøre det til sin vinterhovedstad for at kunne nyde de varme kilder. Fra 806 etablerede han sig permanent i Aachen.

Karl den Store konstruerede sit palads i 790’erne. Paladset var stærkt påvirket af romerske og byzantinske arkitektoniske stilarter og især af Lateranpaladset i Rom. Paladset bestod af en firkant på 120 x 120 meter. Det omfattede et dusin sektioner, herunder en domstol, statskassen og badene. De fleste af paladsbygningerne er blevet ødelagt gennem tiderne. Palatinskapellet har overlevet og danner i dag kernen i ​​Aachen katedralen.

Aachen var således blevet sæde for det, der ville blive kaldt Det Hellige Romerske Rige (800 – 1806), Europas længst varige imperium, det berømte 1000-årige rige. Karl den Store tilbragte det meste af sin tid som frankernes konge i Aachen og døde også der i 814.

Aachen var en af ​​de få frie kejserlige byer siden det tidligste tidspunkt for Det Hellige Romerske Rige. I 1372 blev Aachen den første møntudstedende by i verden til regelmæssigt at placere en Anno Domini dato på en almindelig mønt, en groschen.

Under Anden Verdenskrig blev Aachen ødelagt, i nogle bydele fuldstændig. Den 21. oktober 1944 blev det den første tyske by der blev indtaget af allierede styrker. I dag er Aachen ikke længere et industrielt center af betydning. Det er ikke desto mindre et stort center for it udvikling i Tyskland. RWTH Aachen University er et af de mest prestigefyldte universiteter i Tyskland.

Seværdigheder i Aachen

Det er enkelt at komme rundt i Aachen. Offentlig transport er organiseret på en sådan måde, hvor der kun er brug for en billet til toget eller bussen, dagsbilletter er tilgængelige.

Guidede ture i Aachen anbefales stærkt. Der arrangeres rundvisning i den gamle bydel året rundt, inklusive weekender og helligdage. Ture i den gamle bydel varer typisk omkring 90 minutter og er tilgængelige på engelsk.

Aachen tilbyder også adskillige religiøse steder og museer, der omfatter alt fra antikken til klassisk modernisme.

Aachener Dom

Katedralen i Aachen er udpeget som et UNESCO World Heritage Site, ofte omtalt som Kaiserdom, blev bygget af Karl den Store fra 786, hvilket gør den til en af ​​de ældste bygninger, der stadig er i brug i Nordeuropa. Karl den Store blev begravet der. Kernen i Aachen -katedralen er Palatinskapellet der på tidspunktet for dens konstruktion, var det den største kuppel nord for Alperne.

Dens fascinerende arkitektur med klassiske, byzantinske og germanske og frankiske elementer viser at det er ​​en monumental bygning af stor betydning. I 600 år, fra 936 til 1531, var domkirken i Aachen kroningskirken for 30 kejsere af Det Hellige Romerske Rige.

Aachener Rathaus

Den mest imponerende bygning næst efter katedralen er middelalderens Rathaus, opført mellem 1330 og 1349. Det brændte under den store brand i Aachen i 1656, igen i 1883, og blev alvorligt beskadiget af de allierede bombninger i 1943 og 1944. Det er blevet omhyggeligt restaureret hver gang. Den nordlige facade er prydet med 50 statuer af tyske herskere, herunder af 31 kejsere kronet i Aachen. Rådhuset har et museum, der viser kopier af de kejserlige kronjuveler. Du kan også se de overdådige Rethel fresker fra det 19 århundrede samt rådhusets gotiske og barokke møbler.

Elisenbrunnen

Hundrede meter øst for katedralen ligger Elisenbrunnen, et af byens berømte termiske bade. Det blev bygget i nyklassicistisk stil i 1820 og opkaldt efter den preussiske kronprinsesse Elisabeth Ludovika af Bayern.

Ehrenmal

Ved boulevarderne, der omgiver byens centrum, vil du kunne se resterne af bymuren. To gamle byporte har overlevet til i dag: Ponttor på Rütscher Straße og Marschiertor i krydset Boxgraben, Lagerhausstraße.

Museum

Byen Aachen er hjemsted for en række museer og kunstgallerier, der fejrer byens historie og kultur og Nordrhein-Westfalen-regionen som helhed som Suermondt-Ludwig-museet og Couven-museet.

Spabade

Oplev hvorfor folk har besøgt Aachen siden før romerne, og oplev afslapningen af ​​de hotteste naturlige kilder nord for Alperne. I tusinder af år har folk badet i det naturlige varme vand i byens kilder; det er grunden til, at byen først blev etableret. Besøg en af ​​byens spa-faciliteter og tag springet ned i det helbredende vand, som alle har nydt fra romerne til kong Karl den Store selv.

Rejser til Aachen, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Aachen og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Aachen Tourist Information

52022 Aachen

T: +49 0241 1802902
F: +49 0241 1802930

www: website link

Tourismus Nordrhein-Westfalen

Tourismus NRW e.V.
Völklinger Straße 4
40219 Düsseldorf

T: +49 (0) 211 91 320 500
F: +49 (0) 211 91 320 555

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Aachen

Aachen Turistinformation Hotel & Apartment Aachen Aachen Julemarked Aachen kalder sig 'Byen i Europas hjerte'. Byen ligger næsten direkte på de belgiske og nederlandske grænser, hvilket gør...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Aachen
clear sky
10.1 ° C
11.4 °
8.8 °
93 %
1.4kmh
1 %
man
15 °
tirs
18 °
ons
21 °
tors
15 °
fre
8 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Aachen #iAachen #VisitAachen #NorthRhineWestphalia #VisitNRW #DeinNRW #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her