Tjekkiet

Bosch Diesel, Jihlava

Bosch Diesel i Jihlava blev grundlagt i 1993.

Oprindeligt var der 160 ansatte og i dag har virksomheden udviklet sig til at være verdens største producent af diesel injection systems Common Rail, indenfor Bosch gruppen.

Bosch Diesel har nu 4400 ansatte og er en af de største virksomheder i området.

Firmaet producerer komponenter til diesel injection system Common Rail i tre produktionshaller. Højtryksinjektionspumper, lasersvejsede skinner og ventiler til trykregulering er blandt de vigtigste produkter.

Under besøget vil du høre om firmaets produktionsprogram. Der findes et professionelt sikkerhedssystem, ligesom firmaet får leveret services fra og giver services til eksterne leverandører.

Herefter er der rundvisning i produktionen. og endelig afsluttes med et besøg hos firmaets eget brandvæsen.

Andre fabriksbesøg i Tjekkiet

Stechovice Hydroelektrisk Kraftværk

Stechovice Hydroelektrisk Vandkraftværk Fra Prag er Stechovice det tættest beliggende vandkraftværk hvor du kan få svar på spørgsmål omkring kraftværk og energi. Energi fra vandkraftværker udgør cirka 5% af...

Helikopter service, Tjekkiet

LOM helikopter service, Prag LOM PRAHA er det førende firma, specialiseret i eftersyn af MI-helikoptere i NATO og EU. LOM laver omfattende serviceeftersyn, også på det teknisk komplekse område....

Lidt facts om Bosch Diesel

  • Bosch Diesel s.r.o. i Jihlava blev grundlagt i 1993. Fra at være et firma med 160 ansatte udviklede det sig gradvist.
  • Firmaet producerer komponenter til diesel injection system Common Rail i tre produktionshaller.

Mere information om Tjekkiet

Tjekkiet, formelt: Den Tjekkiske Republik (tjekkisk: Česko, formelt: tjekkisk: Česká republika) er et land i Centraleuropa, der grænser til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Landets hovedstad er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere er landets største by.

Tjekkiet er et parlamentarisk repræsentativt demokrati og medlem af EU, NATO, OECD, OSCE, Europarådet og Visegrád-gruppen.

Den tjekkiske stat, tidligere kendt som Bøhmen, opstod i slutningen af det 9. århundrede i form af et lille fyrstendømme omkring Prag, der hørte under det Stormæhriske Rige (der opnåede sin største territoriale udbredelse under Svatopluk 1. af huset Mojmír). Efter rigets fald i 907 blev magtcenteret flyttet fra Mæhren til Bøhmen, der regeredes af Přemysliderne. Under Přemysliderne og deres efterfølgere af Huset Luxemburg nåede landet sin største udbredelse (fra det 13. til 14. århundrede). Hussitterkrigene vendte op og ned på livet i Bøhmen-Mähren, under hvilke landet blev udsat for økonomisk embargo og korstog. Efter Slaget ved Mohács i 1526 gled herredømmet over det bøhmiske område langsomt over til det Habsburgske monarki, der beherskede Ærkehertugdømmet Østrig og Kongeriget Ungarn. Det bøhmiske oprør 1618-1620 medførte yderligere centralisering af monarkiet, hvilket inkluderede rekatolisering og germanisering. Radikale reformer i det 17. århundrede førte endda til, at den bøhmiske krone de facto ophørte med at eksistere (1749). I det 19. århundrede blev de tjekkiske lande det industrielle centrum i det østrig-ungarske rige. Da Østrig-Ungarn var faldet efter 1. Verdenskrig, proklamerede de tjekkiske lande sig som republikken Tjekkoslovakiet.

I overensstemmelse med Münchenaftalen i september 1938 afgav Tjekkoslovakiet et stort landområde, Sudeterlandet, til Nazityskland, der et halvt år senere, marts 1939, besatte resten af Bøhmen og Mæhren; Slovakiet blev en tysk satellitstat. Skuffelsen over vestmagternes passivitet og taknemmeligheden over Den Røde Hærs befrielse af det meste af Tjekkoslovakiet i slutningen af 2. Verdenskrig resulterede i, at landets kommunistiske parti opnåede flertal ved valget i 1946. Efter et statskup i 1948 blev Tjekkoslovakiet en kommunistisk stat. I 1968 førte stigende utilfredshed med det kommunistiske styre til, at kommunistpartiet begyndte at indføre reformer. Begivenhederne, kendt som Foråret i Prag, endte med, at Tjekkoslovakiet blev besat af hære fra Warszawapagtens medlemslande (undtagen Rumænien). Hærene forblev i landet indtil Fløjlsrevolutionen i 1989, der førte til kommunistregimets sammenbrud. Den 1. januar 1993 deltes Tjekkoslovakiet ved en fredelig proces i Den Tjekkiske Republik og Slovakiet.

Du kan blandt andet læse udførlig beskrivelse af Tjekkiet på Wikipedia som ovenstående er et lille uddrag af

Links til ferie i Tjekkiet:

Vejret i Tjekkiet

Tjekkiet turistinformation

Valutakurser

Ambassade i Tjekkiet

UM Tjekkiet

Block title

4,765FansLike
86FølgereFølg
169FølgereFølg
47FølgereFølg
0LikesLike
182AbonnementerAbonner

Se hvad tjekkiske kroner koster i dag !

DKK - Danske Kroner
CZK
0,2859

LÆG ET SVAR