Rejser til Büsum, Tyskland
Her finder du information og tilbud på rejser til Büsum.
Find de billigste rejser, lejligheder og hoteller i søgemaskine, søger blandt alle større portaler og hos selskabernes egne websites. Også blandt lavpris flyselskaber.

I søgemaskinen kan du søge efter hotel eller du kan søge efter flyrejser.

Du kan skifte mellem søgning ved at klikke på symbolet

Populære kør selv rejser til Büsum

Hotel og lejlighed i Büsum

Herunder kan du se mere information om hoteller og lejligheder

Der er gode muligheder for at finde forskellige former for overnatnings muligheder i byen, der nogle perioder med kulturelle aktiviteter som betyder at det kan være svært at finde ledige værelser. Du kan foretage en søgning på de bedste tilbud på lejligheder og hoteller i alle de større hotelportaler og hotellernes egne websites på søgemaskine her.

Lej en bil i Tyskland

Se mere herunder omkring leje af bil

Hvis du skal på kør selv ferie til Tyskland kunne det måske være en ide at leje en lækker luksusbil eller autocamper. Mange vælger at lade bilen stå umiddelbart efter den tyske grænse og ruller videre i en smart og lækker ny bil.

Hvis du skulle være interesseret i en sådan løsning kan vi anbefale at du prøver en søgning efter bedste pris på billeje hos holiday cars der søger blandt mange forskellige udlejningsfirmaer og herefter præsenterer en prissammenligning med billigste priser først.

Rejser til Büsum

Herunder kan du se mere omkring rejser og rejsetilbud på forskellige rejseformer

Der er flere muligheder for at komme til Tyskland. Herunder kan du se beskrivelse af de forskellige muligheder for hvordan du kan rejse til Tyskland. Vi omtaler de mest almindeligt benyttede muligheder for transport.

Kør selv ferie

Herunder kan du se mere omkring ferie med egen transport

Hvis du er interesseret i egen transport er det blot at benytte vores samarbejdpartners søgemaskine der søger i alle de store hotel portaler samt på hotellernes egne sider, efter en søgning får du en liste med alle de bedste tilbud sorteret efter pris, der kan være meget store prisforskelle og med en søgning får du alle de bedste tilbud med et klik. Søg hotel tilbud her.

Busrejser til Büsum

Busrejser er altid populære, se mere omkring priser og tilbud på busrejser

Hvis du er interesseret i en busrejse til Tyskland er der muligheder for dette også. Selskabet Flixbus har busforbindelser til Tyskland og der er mange gode og billige rejser at finde.

Vi mener den bedste søgemaskine er omis der søger bus, tog og flyforbindelser til en given destination, det er den mest komplette søgemaskine pt og den søger blandt andet Flixbus forbindelser og sammenligner disse med andre transportformer.

Som hos flyselskaberne er det sådan at jo tidligere du bestiller din busrejse, jo billigere er det. Du kan søge efter busrejser til Tyskland her.

Grupperejser med bus og fly

Grupperejser er en mulighed for at spare på rejseudgifterne, se mere omkring tilbud på grupperejser herunder

Hvis i er en større gruppe er der gode rabatter på rejser. Vi arrangerer ikke selv grupperejser, men vi har gode kontakter til rejsebureauer der er specialister i at arrangere rejser for større og mindre grupper, det kan f.eks være bridgeklubben, alle dine gode venner og bekendte, den politiske forening eller en familierejse. Du kan udfylde formular og få et ganske uforpligtende tilbud på en grupperejse der er skræddersyet til lige netop jeres behov. Bed om at få et tilbud på en rejse.

Kan man rejse med tog til Büsum ?

Togrejser sporer efter nogle år, igen en stigende interesse, specielt er interrail igen blevet populært, se mere om rejser med tog herunder 

Hvis du er interesseret i rejser med tog til Tyskland, i de seneste år er interrail blevet mere og mere populært. Der er flere tyske togselskaber der betjener et udbygget jernbanenet hvor der er gode togforbindelser mellem de større byer. Hvis byen ikke har en station er der gode busforbindelser til nærmeste station.

Bemærk dog at det ikke er alle togselskaber der er med i internationalt samarbejde, hvis ikke togselskabet deltager internationalt kan du se yderligere informationer på nationalt website.

Du kan søge efter togrejser til Tyskland her.

Turistinformation om Büsum

Herunder kan du finde tips og gode råd om seværdigheder og aktiviteter

Du kan finde informationer om byen og Tyskland på website der har mere udførlig information om turistinformation, turistkontor, seværdigheder, festivaller og arrangementer i byen og området. Mere information her

Hvad skal man se i Büsum

Du skal naturligvis se og opleve noget når du er kommet frem til dit mål

Når du er på rejse skal du naturligvis også have oplevelser med hjem i bagagen. Der er en række interessante seværdigheder og aktiviteter som du kan se mere om i afsnittet omkring turist, se og gøre. Du kan finde mere detaljeret information om rejser til Tyskland her

Shopping i Büsum

Shopping er altid populært, er der mulighed for at gøre et godt køb ?, eller er der mulighed for at købe noget som man absolut ikke kan undvære

Der er gode shopping muligheder i Tyskland. En lang række varer er betydeligt billigere end i Danmark. De fleste detail og specialbutikker ligger i centrum. Rundt omkring byens centrale plads ligger de forretninger der sælger “mærkevarer”, i sidegaderne finder du de forretninger der forhandler lidt mere “dagligdags varer”. Bevæger du dig uden for centrum ligger de større butikker og indkøbscentre, her finder du gode parkerings muligheder. Se mere om shopping muligheder på siden her.

Gode restauranter i Büsum

Er du sulten ?, Find en god restaurant i byen.

Når du er kommet til byen har du formentlig behov for at spise på et tidspunkt. Du finder en række gode restauranter i centrum, du kan se mere om restauranter og pubber i afsnittet omkring spise og drikke. Du kan finde anmeldelser og rating på gode og billige restauranter og spisesteder her.

Tandlæger i Tyskland og Büsum

Flere og flere danskere rejser over grænsen for at benytte sig at tandlæger i udlandet. Se tips om tandlæger i Tyskland herunder

Det er en del billigere at benytte tandlæger i Tyskland frem for danske tandlæger. Besparelsen ved at benytte en tysk tandlæge er generelt på 20 – 30 %

Mere information om Tyskland og Büsum

Herunder finder du forskellige praktiske informationer som kan være nyttige i forbindelse med din rejse

Information om Büsum og Tyskland

Hvor ligger Büsum i Tyskland ?

På kortet herover kan du se i hvilke region / delstat byen ligger i Tyskland. Du kan også klikke dig frem til rutebeskrivelser m.v ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter et større kort åbner.

Aktuelt vejr og vejrudsigt Büsum

Scharbeutz
clear sky
10.2 ° C
12.2 °
8.3 °
57 %
3.6kmh
0 %
man
16 °
tirs
17 °
ons
22 °
tors
21 °
fre
16 °

Valutakurs Tyskland (Euro)

DKK - Danske krone
EUR
7,4640

Om Slesvig-Holsten

Slesvig-Holsten (tysk Schleswig-Holstein) er den nordligste delstat (Bundesland) i Tyskland, delstaten grænser op til Østersøen i øst og Nordsøen i vest. Mod nord er landegrænse til Danmark, mod øst grænser delstaten til Mecklenburg-Vorpommern. Delstens sydlige græse er mod Hamborg og Niedersachsen.

Slesvig-Holsten har næsten 3 millioner indbyggere der bor på et areal dækkende 15.802 km2. Hovedstaden i delstaten er Kiel.

Slesvig-Holsten er naturmæssigt varieret, hovedsageligt af tre forskellige typer landskab. I øst et morænelandskab med mange søer.

I delstatens mellemste del er det lavland, sandet jord med en del hedelandskab. Mod vest er det marsklandskabet der er dominerende med en stor del vadehav.

Slesvig-Holsten har en del forskellige minoriteter og der tales en del plattysk. I de nordlige del er der et større dansktalende mindretal.

Som i mange andre dele af verden er der en tendens til at befolkningen, især de yngre, flytter til de større byer, i dette tilfælde er Hamborg en stor tiltrækningsmagnet. Delstaten hovedstad og største by er Kiel. Andre større byer er Lübeck, Neumünster og Flensburg.

Landbruget spiller en stor rolle i delstaten med godt 75 procent af arealet opdyrket. Hovedvægten er lagt på kvæg- og svineavl.

Slesvig-Holsten har mange kendte ferie- og badebyer og det varierede landskab ved nordsøskysten, vadehavet og østersøkysten betyder mange udendørs aktiviteter, sejlads, cykling, sportfiskeri og vandreture. Også den mondæne ø, Helgoland er et populært turistmål.

Om Tyskland

Fra og med den 3 oktober 1990 består Tyskland af 16 delstater, også kaldet Bundesländer. De gamle delstater der stammer fra forbundsrepublikken Tyskland er Schleswig-Holstein, Hamburg, Bremen, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Baden-Württemberg, Bayern og Berlin. Fra det hedengangne DDR stammer 5 delstater Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Sachsen-Anhalt, Sachsen og Thüringen.

Der er ikke noget med at gemme sig fra fortiden i Tyskland. Du kan besøge museer og fortidslevn, der giver et ærligt indblik i Anden Verdenskrig, og derefter nyde charmen på friluftsmarked i Bayern.

Vil du gerne udforske bjergene? Tyskland byder på mange muligheder for at hike, cykle og sejle for dem, der gerne vil have, at udendørs eventyr skal være en del af ferien. Tag ud og gå på opdagelse i nogle af de mange middelalderslotte, der står vagt over det tyske landskab. Far vild langt fra alfarvej, omgivet af marker, og føl den kærlighed, der er gået ind i arbejdet med at dyrke landet. Der er ingen dårlige valg her.

Hvad enten det er et bindingsværkshus på en brolagt gade eller et metropolitisk mesterværk, kan du fordybe dig i det moderne eller det ældgamle og så snuppe et krus øl bagefter. Der er altid en skjult perle at finde et eller andet sted. Tag en tur ned ad floden, nyd en strand oppe nordpå eller indånd den friske bjergluft. I Tyskland kan du vælge én oplevelse eller dem alle sammen og blive rigt belønnet.

Hvilken som helst by kan være den perfekte udgangspunkt for at udforske det meste af landet. Vælg hvilket slags eventyr, du gerne vil have, og gør dig så klar til at pakke til et længere ophold, for der er kun et ord, der rigtig kan beskrive, hvordan en tysk ferie er – fantastisk.

Rejser og ferie i Tyskland

På vores infosider kan du finde praktiske informationer omkring turisme og ferierejser til Tyskland.

Vi omtaler Tysklands mest interessante byer og attraktioner. Under omtalen vil du kunne se gode videoer der fortæller om de enkelte seværdigheder og attraktioner, enten i form af dokumentarprogrammer eller som flotte drone og video optagelser.

Du vil også kunne finde vejrudsigter og valutakurser der opdateres mange gange dagligt.

Under de enkelte destinationer finder du også praktisk rejseinformation, information om helligdage, turistkontor og lokal turistinformation, godt at vide samt fakta om destinationen.

Du vil også kunne finde forskellige rejsetilbud som vi lægger op i det omfang vi bliver opmærksomme på sådanne.

Tyskland, kort historie

Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er det svært at gøre det i kort form det er en meget lang og meget spændende historie vores store nabo mod syd har.

Hvis man skal holde sig til de skrevne ord er det Julius Cæsars optegnelser der først nævner folket i skovene mod nord, dette omkring år 50 f.k. Omkring år 0 har romerne volsomme problemer med at styre de vilde germanere og i år 9 tilføjer de romerne et sviende nederlag ved Teutoburg.

Omkring år 300 begynder en enhed at tage form idet stammerne begynder at slutte sig sammen i stærke enheder. Det var germanerne der i 455 knuste det mongolske imperium og standsede dets udbredelse. I 936 er vi nået så langt at den første germanske konge bliver kronet og Tyskland udvikler sig til en af europas stærkeste stater.

Karl 4 ( 1346 – 1378 ) opnår ret til at udpege kongen uden godkendelse fra Rom, han er afhængig at støtte fra de mange forskellige fyrstedømmer, og får samtidig styrket disses magtposition. I 1400 og 1500 tallet står Tyskland svagt og dette (formegentligt) fører til at reformatoren Martin Luther får ørenlyd. Når Luther kunne komme til orde skyldes det hovedsageligt den stigende utilfredshed med den Tyske kirkes økonomiske magt. I 1555 indgås i Augsburg en fredsaftale der afslutter borgerkrigen og denne fredsaftale bekræfter adskillelsen mellem katolikker og lutheranere.

Efter Napoleons fald i 1815 danner en række tyske fyrster en konføderation bestående af 39 stater og herfra begynder det at gå stærkt med udviklingen, det gik faktisk for stærkt således at den gyldne periode endte i en lang række oprør og revolutioner. I 1867 har preussiens kansler fået kantet hans planer om en union igennem, han kan indvie Reichtag i februar 1867.

Efter 1 verdenskrigs afslutning blev kejseren tvunget til at gå af og regeringsmagten blev overgivet til socialdemokraten Friedrich Ebert.
Tyskland ‘s socialdemokrati var på den tid blevet splittet i to fløje, en moderat fløj der ville en demokratisk udvikling og en revolutionær fløj med Karl Liebknecht og Rosa Luxemburg der ønskede en “russisk revolution”. I december 1918 blev militæret sendt på gaden for at slå uroligheder ned og i januar 1919 blev Liebknecht og Luxemburg arresteret og henrettet. I februar 1919 blev Friedrich Ebert udpeget som den nye republiks første præsident.

I juni 1919 underskrev Tyskland så Versailles fredstraktaten der slutteligt førte til at 1 verdenskrigs sejrherrer i 1921 pålagde Tyskland at betale ikke mindre end 132.000 millioner mark i krigssakdeerstatning hvilket landet var ude af stand til, dette førte senere til at Tyskland blev erklæret insolvent med hyperinflation til følge.

I 1925 døde Ebert og Paul von Hindenburg blev valgt til ny præsident, han så gerne Tyskland tilbage som betydende stormagt. Krakket på Wall Street kastede Tyskland ‘s økonomi ud i en ny krise, efter at den var blevet stabiliseret. Ved valget i 1930 dukkede nationalsocialisterne frem på scenen drevet af den økonomiske krise, samt det faktum at rivaliseren mellem de øvrige partier betød at Hitler i fred og ro kunne samle stemmer. I 1932 opnåede nationalsocialisterne 37 % af stemmerne samtidigt med at arbejdsløshedstallene nåede op på 6 millioner arbejdsløse. I 1933 blev regeringsmagten overdraget til Adolf Hitler der straks opløste parlamentet, udskrev nyvalg og opnåede absolut flertal i parlamentet ved dette nyvalg. I juli 1933 opløstes det føderale system og der blev indført centralmagt ligesom alle politiske partier bortset fra nationalsocialisterne blev forbudt. Ligeledes blev alle fagforeninger og strejker forbudt.

I 1935 begyndte Tyskland, under protester fra verdenssamfundet, en genoprustning. I 1936 indgik Tyskland og Japan aftale om militært samarbejde. Alle disse begivenheder sammen med Tyskland invasion af Østrig i 1938, krystalnatten, invasionen af Sudeterlandet og slutteligt invasionen af Polen den 1 september 1939 fører til starten på 2den verdenskrig.

Uenighed blandt sejrherrene om mål og midler for genoprettelse af Tyskland efter 2den verdenskrig førte slutteligt til dannelsen af to stater DDR i Øst og Forbundsrepublikken Tyskland i Vest.

DDR blev socialistisk under sovjetisk indflydelse, store del af landbrugene blev kollektiviseret. I vest Tyskland fik man Marshallhjælp til genopbygningen mens man i øst tyskland led under at skulle betale store krigssakdeerstatninger til Sovjetunionen. Denne skævvridning af forholdene fører til en veritabel folkevandring mod vest Tyskland hvilket i 1961 endelig fører til opførelsen af Berlinmuren der skal bremse denne flugt. Op igennem 1960erne efter man har fået standset flugten mod vest udvikler DDR sig til en stærk industrimagt blandt de østeuropæiske stater og levestandarden bliver højere og højere.

I Vesttyskland ønskede især USA en suveræn stat og den 23 maj 1949 oprettedes Forbundrepublikken Tyskland. Det første valg til forbundsdagen blev en sejr til konservativ koalitionsregering der blev dannet under ledelse af den første forbundspræsident Konrad Adenauer.

Forbundsrepublikken Tyskland var stærkt vestligt orienteret og dette fører til optagelse i NATO i 1955 og dermed syntes en genforening meget langt væk. Rent økonomisk udvikler Forbundsrepublikken Tyskland sig til at være en af verdens stærkeste økonomiske magter, man taler om den Tyskland ‘s vidunderøkonomi. Den økonomisk stærke stilling betyder at ønsket om en genforening sættes i baggrunden.
Men tiderne skifter , i øst er økonomien gået i stå og DDR borgere ønsker frihed , det samme gør mange mennesker i de andre østbloklande.

I 1989 åbner Ungarn sine grænser hvilket betyder at der er fri passage for DDR borgere via den Ungarn – Østrigske grænse, ikke mindre end 350.000 DDR borgere benyttede i løbet af 2 uger denne mulighed for at emigrere til Forbundsrepublikken Tyskland. Den 9 november 1989 bliver grænsen åbnet i Berlin og dermed er muren faldet.

Forbundsrepublikkens Tyskland ‘s Kansler forslog med det samme dannelsen af en union og dette forslag bliver genfremsat ved Kohls første besøg i DDR i december 1989. I februar 1990 godkendes dannelsen af en union og dermed tilbagetrækning af sovjetiske tropper fra DDR’s territorium. Ved det første valg i DDR efter mures fald sejrede de kristelige demokrater på krav om øjeblikkelig genforening.

I august 1990 var sammenslutningen en realitet da Sovjetunionen accepterede at det tidligere DDR blev medlem i NATO.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here