Catania, som ligger ud til det Ioniske Hav, er måske simpelthen et af de smukkeste steder, Italien har at tilbyde.

Etna ligger i baggrunden, en høj påmindelse om den risiko, man accepterer, når man bor eller bare besøger denne by, der ligger langs den sicilianske kyst. Større jordskælv har ramt Catania gennem århundreder, ligesom der har været udbrud af Etna i årenes løb. Selve byen blev grundlagt i det 8. århundrede f.Kr. og har været et lysende eksempel på kultur lige siden.

Skal du snart rejse til Catania? Her er et par forslag, du kan overveje at føje til din egen rejseplan for at gøre din ferie- eller weekendtur endnu mere dejlig.

Catanias mad er helt enestående

Du behøver ikke at være foodie for at værdsætte det lokale køkken, der er tilgængeligt over hele byen. Der er stærke sicilianske påvirkninger i det catanianske køkken, såsom pasta all Norma, der hovedsagelig er stegt aubergine og ricotta med salata og basilikum over pasta. Vi vil også anbefale dig at tage dig tid til nogle granita og nyde en lokalt dyrket blodappelsin. Det duft, der glider gennem luften? Det er hestekød, bliver kogt over gløder på gaderne.

Med et godt måltid til at give dig energi, er det nu tiden at gå lidt på opdagelse! Vores anbefaling er at begynde på Monastero dei Benedettini, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det var i sin tid et benediktinerkloster, men i dag fungerer det som en del af det lokale universitet. Selv-guidede ture giver dig en vis adgang, men planlægge en hel rundvisning for at få et godt kig på alt det, dette unikke sted har at byde på.

Du skal besøge Piazza del Duomo!

Hjertet af Catania slår i Piazza del Duomo. Det er en katedral, der er dedikeret til Santa Agata, der er den primære bygning på dette torv, men den imponerende Elefantfontæne er også et besøg værd i sig selv. Elefanten på toppen af springvandet er udskåret af lavasten og på elefantens ryg står en egyptisk obelisk med en globus. Disse symboler på byen kan dateres tilbage til romertiden og springvandet forsynes af den underjordiske flod under Piazza.

Hvis du gerne vil nyde en dejlig gåtur gennem nogle haver, har du også en lang række steder at vælge imellem, og de er alle sammen et besøg værd. Vi anbefaler dog at besøge Orto Botanico. Du får en kølig og fredfyldt oplevelse, idet du slentrer langs sirligt anlagte veje, der fører dig forbi indfødte planter og udsøgte tilføjelser fra hele verden. Der er også springvand spredt hele vejen igennem haven, og fuglene synger ofte en munter melodi, så snart du gå gennem portene.

Nogle af de bedste fødevarer i verden kan findes i Catania!

Hvis du virkelig elsker den afslappede tilgang til spisning, men ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten af den mad, du får, vil du elske at spise på Cutilisci. Denne restaurant på strandpromenaden kan findes i den lille havn i San Giovanni li Cuti. Det er måske ikke det nemmeste sted at komme  til, men du vil få belønningen for din indsats med din første bid.

Hvis du leder efter nogle muligheder for traditionelt italiensk køkken, men har ikke noget imod en ny tilgang til ideen om pasta, så vil vi anbefale dig Me Cumpari Turridu. Pasta laves frisk her hver dag og kombinationerne er virkelig ekstraordinære! Vores favorit er ravioli proppet med merian og ricotta, der er dækket af en smuk svinekødssauce. Der er også en fantastisk gryderet af linser med fennikel og bønner, der vil få dig til at komme tilbage efter mere!

Hvis du har til hensigt at forberede dine egne måltider under dit besøg i Catania, kan det anbefales at bruge lidt tid på La Pescheria. Det er et af de store markeder i byen og det er på mange måder et teater i sig selv. Fiskemarkedet er et helt vildt sted at være om morgenen, og du skal være vågen, hvis du ikke vil smækkes i baghovedet med en fisk! Kom til Piazza del Duomo tidligt om morgenen for at opleve dette marked i egen person.

Natteliv? Selvfølgelig har Catania natteliv!

Når du skal ud for at more sig om aftenen, er et af de unikke aspekter ved Catanias natteliv, at alle før eller siden ender udenfor, inden natten er omme. Vi anbefaler at tage over til Heaven, selv om det er et ret populært sted, at den ene grund, at man kan sidde sammen med alle de andre på nogle komfortable, meget store sorte lædersofaer. Indretningen af klubben er gjort i sort og hvid, lidt ligesom gulvet i en slikbutik, og baren er 12 meter lang og lyser med LED-lys.

Hvis jazz er mere din stil, har Enola Jazz Club et miljø, du ville forvente at finde et sted som Chicago eller New Orleans. Det har en lille scene, der er vært til nogle af de store jazznavne, samtidig med at de giver lokale talenter en chance for også at få en koncert eller to med. Det er trangt, det er varmt, og det er ikke helt nemt at klemme sig ind der, men det er akkurat det, der gør det til en god jazz club, ikke?

Hvis du har været oppe det meste af natten, vil du få brug for noget kaffe, til at stramme dig op til den næste dag, ikke? Så byder Vincenzo på smukke omgivelser til formiddagskaffen, foruden nogle smukke sicilianske appelsiner, måske en croissant, og selvfølgelig en større morgenmad, hvis du tilfældigvis er sulten. Så vil du være klar til at begynde din næste feriedag med energi!

Rejser til Catania

Det er let at komme til byen med offentlig transport, du kan se mere om de forskellige muligheder for offentlig transport samt om arrangerede rejser i afsnittet, rejse og bo.

Hotel og lejlighed i Catania

Der er gode muligheder for at finde forskellige former for overnatnings muligheder i byen, der nogle perioder med kulturelle aktiviteter som betyder at det kan være svært at finde ledige værelser. Se mere i afsnittet om hotel og lejligheder, rejse og bo.

Seværdigheder i Catania

Der er en række interessante seværdigheder og aktiviteter som du kan se mere om i afsnittet omkring turist, se og gøre.

Shopping i Catania

Der er gode shopping muligheder der tilgodeser næsten alle behov du måtte have. En lang række varer er betydeligt billigere end i Danmark. De fleste detail og specialbutikker ligger i centrum. Bevæger du dig uden for centrum ligger de større butikker og indkøbscentre, her finder du gode parkerings muligheder. Se mere om shopping muligheder i afsnittet se og gøre.

Restauranter i Catania

Når du er kommet til byen har du formentlig behov for at spise på et tidspunkt. Du finder en række gode restauranter i centrum, du kan se mere om restauranter og pubber i afsnittet omkring spise og drikke

Mere information om Catania og Italien

Valutakurs i Italien (Euro)

DKK - Danske krone
EUR
7,4624

Om Italien

Fra Toscanas bølgende bakker til Roms ældgamle porte, venter der altid et eventyr på dig i Italien.

Da det er et af den moderne civilisations knudepunkter, der daterer tilbage til før bibelsk tid, får besøgende mulighed for at opleve menneskehedens forskellige æraer langs Italiens veje som intet andet sted i verden i dag. Snup en kop kaffe, gå på opdagelse på et torv, mere behøver du ikke for at finde noget virkelig fantastisk i dette land.

Italien er mere end et sted at udforske oldtiden. En tur til Venedig er en oplevelse, du aldrig finder magen til. Rom byder på nogle fantastiske metropolitanske oplevelser. Du kan nyde et glas vin på en strand, udforske naturens helligdomme, eller flyve afsted til de italienske øer for at opleve nogle af verdens bedste muligheder for at hike. Har du lyst til at blive vist rundt på en vingård? Se et mesterværk fra Renæssancen i egen høje person? Alt det kan man i Italien.

Der er masser af steder i Rom, der fortjener et besøg, hvis du aldrig har oplevet dem før. Du kan også udforske de nordlige bjerge, for eksempel Dolomitterne, for at nyde den varme gæstfrihed, man finder i en lille landsby, der ligger mellem bjergtinderne. Fra toppen af verden til havet vil Italien bogstaveligt talt gøre dig åndeløs, hvis du bare giver det en chance.

Hvilken by er den rette til dit besøg? Du vil finde mode, oldtidslevn og kunst hvor end, du tager hen. Italien kalder dig på ferie, så du kan udforske alt, hvad landet har at byde på.

Rejser og ferie i Italien

På vores infosider kan du finde praktiske informationer omkring turisme og ferierejser til Italien.

Vi omtaler Italiens mest interessante byer og attraktioner. Under omtalen vil du kunne se gode videoer der fortæller om de enkelte seværdigheder og attraktioner, enten i form af dokumentarprogrammer eller som flotte drone og video optagelser.

Du vil også kunne finde vejrudsigter og valutakurser der opdateres mange gange dagligt.

Under de enkelte destinationer finder du også praktisk rejseinformation, information om helligdage, turistkontor og lokal turistinformation, godt at vide samt fakta om destinationen.

Du vil også kunne finde forskellige rejsetilbud som vi lægger op i det omfang vi bliver opmærksomme på sådanne.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here