Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Dubrovnik

Kroatien

#Croatia Rejser til Kroatien Med mange byer, der er beliggende helt perfekt til at give besøgende adgang til de naturlige vidundere og den skønhed, der synes...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Dubrovnik

I samme øjeblik, du fanger et glimt af Dubrovnik fra himlen, ved du, at dit besøg til denne by vil være en storslået oplevelse. Ifølge legenden blev byen grundlagt fordi, flygtninge fra en nærliggende by havde brug for et sikkert sted at bo.

Nylige undersøgelser tyder på, at byen blev grundlagt af grækerne i tiden før Kristus, men uanset hvad man tror, er der ingen tvivl om, at den befæstede by og dens omgivende region vil gøre dig målløs. Dette feriested ved Middelhavet, som er endnu mere populært nu på grund af Game of Thrones serien, kalder dig til at besøge den. Vil du lytte til dens opfordring?

Seværdigheder i Dubrovnik

For at udforske den gamle bydel kan du følge bymurene, gå langs toppen og se nogle fantastiske udsigter. Du kan besøge den smukke gotiske renæssancestruktur på rektorpaladset eller tage til det fantastiske franciskanske kloster, Mala Braca.

Bymurene

Det er ikke ofte, du kan finde massive beskyttende stenmure, der er i så god stand, som murene i Dubrovnik er. De er oprindeligt bygget i det 7. århundrede, hvilket falder sammen med byens grundlæggelse, og fæstningsværker blev føjet til gennem århundreder, blandt andet med en massiv tilføjelse i middelalderen. Det er en af de få defensive strukturer, som aldrig blev brudt af en invaderende hær i løbet af denne periode. I dag er der mange af disse mure, man kan komme på ture til i den gamle del af byen.

Mens du udforsker murene, vil du bemærke, at udsigten over byen og de omkringliggende områder og havet simpelthen er spektakulære. For de bedste udsigt, skal du gå langs murene, indtil du når seværdighederne ved Minceta Tower. Derfra kan man se resterne af den omgivende voldgrav og kanoner, der befæstede denne “sofistikerede” handelsbastion.

Stradun

Når du kommer ned fra murene igen, vil vi anbefale dig at nyde skønheden og enkeltheden i Stradun Street, som er den primære allé, der går gennem den gamle bydel. Bare rolig – det er en gågade, så der er ikke nogen biler at bekymre sig om, når ekkoet dine fodspor lyder fra kalkstensfortovet. Mange af de historiske bygninger i denne by, som du vil få lyst til at se, når lige op til denne gade, der strækker sig 300 meter. Vi anbefaler dig også at tage dig tid til at se det store Onofrio springvand, mens du er der.

Onofrijeva fontana

Onofrios fontæne er en stort polygonal fontæne med 16 hoveder skåret i sten, som vandet løber ud af. Der er endnu en lille fontæne i den anden ende af Placa. Fontænerne blev bygget til offentligt brug ved færdiggørelsen af ​​byens vandforsyning i 1438, da kildevandet blev bragt fra Rijeka Dubrovačka. Kuppelen på det monumentale Onofrios springvand blev beskadiget i jordskælvet i 1667.

Poljana Paska Miličevića
20000 Dubrovnik

Franjevački samostan

Det gamle franciskanerkloster er et fint gotisk kloster, der vrimler med værdifulde kunstværker. Først et kloster, et bibliotek blev yderligere bygget i det 17. århundrede. Efter jordskælvet den 6. april 1667, blev kirken restaureret i barokstil. Det er et af de største og mest grandiose franciskanske klostre med to klostre: det øvre og det nedre kloster. Klosteret, der blev bygget i første halvdel af 1200-tallet, betragtes som en af ​​de fineste romansk-gotiske bygninger i Kroatien.

Klosteret huser beholdningen af ​​det gamle Friars Minor Apotek fra 1317, de velbevarede apoteksmøbler fra 1500 tallet og vaser fra det 15. og 16. århundrede fra Siena og Firenze. Andre udstillinger omfatter forskellige presser, morter, manuskripter af opskrifter og præcise skalaer. I museumsbiblioteket findes værdifulde kopier af manuskripter og koraler samt værdifulde malerier.

Poljana Paska Miličevića 4
20000 Dubrovnik

Tvrđava Lovrijenac

Fort Lovrijenac blev bygget som en fritliggende fæstning for at afvise angribere fra både land og hav. Det oprindelige fort går tilbage til 1301. Fæstningen var så uigennemtrængelig, at den kunne forsvares af en 25 mand garnison. Fort Lovrijenac er en populær attraktion i Dubrovnik med kulturelle begivenheder, fra verdensserien med klippedykning til lokale produktioner af Shakespeares Hamlet. Fort Lovrijenac er også baggrund i nogle af de mest mindeværdige scener fra serien “Game of Thrones”.

Ul. od Tabakarije 29
20000 Dubrovnik

Palača Sponza

Sponza Palace, bygget i 1522, er et af de smukkeste paladser i byen, som har bevaret sin oprindelige form. På republikkens tid var dette palads det sædvanlige kontor og bonded warehouse. Det er en stor rektangulær bygning med en indre gård, bygningen er en blanding af gotiske og renæssancestile, som var typisk for bygninger i Dubrovnik republikken. Sponza -paladset blev ikke beskadiget i jordskælvet i 1667, og statssager kunne fortsætte.

En interessant indskrift kan ses på buen: FALLERE NOSTRA VETANT – ET FALLI PONDERA – MEQUE PONDERO CVM MERCES – PONDERAT IPSE DEVS (Vores vægte tillader ikke snyd eller blive snydt. Når jeg måler varerne, måler Herren med mig.)

I dag er Sponza paladset Dubrovniks arkiv, og det er også en vigtig del under den særlige åbningsceremoni for Dubrovniks sommerfestival. Skuespillere, der udgør rektor og medlemmer af det mindre råd, sidder på den øverste veranda i Sponza paladset og hilser på de skuespillere, der er kommet til byen for at underholde og underholde offentligheden med deres musikforestillinger og teaterstykker. Efter mange demonstrationer fra aktørerne og en lang diskussion fra rådets side, slutter ceremonien altid, da rektoren giver aktørerne fri adgang til byen og giver dem nøglerne til byen, så de kan stille deres shows op og underholde offentligheden.

Stradun 2
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Orlandov stup

På Luza -pladsen står en stensøjle udskåret i form af Orlando, en gammel ridder. I det 9. århundrede reddede Orlando og hans flåde Dubrovnik fra en 15 måneders lang belejring, og de taknemmelige borgere rejste denne søjle. Dette er i hvert fald legenden, og det er en smuk legende 🙂

Faktisk var Orlando, kaldet Roland i andre dele af Europa, et symbol på en by under beskyttelse af den ungarsk-kroatiske konge. For eksempel kan du se lignende statuer i byer i Hansaforbundet, der symboliserer deres alliance med det ungarsk-kroatiske kongerige.

Offentlige proklamationer blev normalt fremsat fra toppen af ​​kolonnen, og de offentlige straffe blev henrettet foran kolonnen, hvilket ikke er en legende, men en ikke så smuk kendsgerning 🙁 .

Placa Luza (Stradun)
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Gradski zvonik

Det originale klokketårn blev bygget i 1444, De to bronzestatuer, Zelenci (de grønne) blev tilføjet senere. Klokken fra 1509 er stadig i brug i dag. Efter jordskælvet i 1667 begyndte tårnet at læne sig, og i 1929 blev det anset for at være usikkert. Det blev revet ned og erstattet af det eksisterende klokketårn bygget efter samme design.

Placa Luza (Stradun)
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Gradska vrata od Pila

Pile porten er hovedindgangen til Dubrovniks gamle bydel, og den er kendt fra “Game of Thrones”. Den første stenbro blev bygget på stedet i 1397. I 1471 blev der bygget en ny bro med tre buer, og i 1537 var porten blevet bygget i formen som den har i dag med en bevægelig træbro.

Ul. Vrata od Pila
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Gradska vrata od Ploča

Ploce porten er bygget i romansk stil, hovedbuen viser hovedet på skyts i Dubrovnik, St. Blaise, hugget i sten. Ved siden af ​​den gamle port er der en ny større port, der blev åbnet i perioden med østrigsk besættelse i slutningen af ​​1800 -tallet. Den ydre Ploce port er bygget i 1450.

Ul. Vrata od Ploča
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Dominikanski samostan

Det dominikanske kloster ligger i den østlige del af byen, og det er en af ​​de vigtigste arkitektoniske dele af Dubrovnik. Dominikanerne etablerede klosteret i 1225, men bygningen af ​​klosteret og kirken blev afsluttet i 1300 tallet. Kirken er et enkelt gotisk arkitektonisk design, hvor kirkens højtstående ydervægge er nøgne, uden nogen ornamenter. Portalen på den sydlige side indeholder visse romanske karakteristika, som den blev tilføjet i 1419. Kirkens indre er rigt udsmykket, det mest bemærkelsesværdige stykke er det store gyldne krucifiks i den centrale bue over hovedalteret, et værk fra 1300 -tallet .

Klosterets smukke verandaer blev bygget mellem 1456 og 1483. Midt på gården er en rigt udsmykket stenbrønd, og klostrets gård ligner en grøn oase. I den østlige del af klosterkomplekset er hovedsalen, hvor klostersamfundet plejede at holde deres møder. For at komme ind i gangen fra klosteret passerer du gennem de gotiske stiliserede døre. Bagerste værelse indeholder renæssancens sarkofag fra biskoppen af ​​Ston, mens foran ligger gravene til adelige Dubrovnik familier. Bygningen af ​​klokketårnene startede i det 16. århundrede, men de blev først færdige i det 18. århundrede.

Museum for det dominikanske kloster har en kunst- og artefaktsamling, der er meget rig med nogle af de bedste malerier fra Dubrovnik kunstskole fra det 15. og 16. århundrede. En stor samling smykker er også meget interessant, uanset om du kan lide guld-, sølv- eller koralsmykker.

Ul. Svetog Dominika 4
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Dubrovačka sinagoga

Den første omtale af jøder i Dubrovnik stammer fra slutningen af ​​1200 tallet, og en kendelse fra Dubrovniks senat fra 1407 tillod jøder at bosætte sig i Dubrovnik. Efter 1492, da jøder blev fordrevet fra Spanien, kom der mange jøder til Dubrovnik, hvor mange undslap Spanien på Dubrovnik skibe, da de ofte besøgte Spanien. I 1496 blev jøderne fordrevet fra Portugal, og endnu flere kom til Dubrovnik. I 1538 tillod regeringen nogle jøder at bosætte sig inden for bymurene, og synagogen i Dubrovnik stammer fra denne periode. Gennem århundreder var jødernes beboelse i Dubrovnik republikken i sammenligning med andre byer ganske god.

Den gamle Sephardi synagoge ligger på gaden kaldet “Žudioska ulica” (jødisk gade). Synagogen er beliggende i en tre-etagers barok stenbygning med høje vinduer, buer på andet niveau og en uændret stenfacade. Dubrovnik synagogen er den næstældste synagoge i Europa, næst kun den gamle synagoge i Prag, og det er verdens ældste sefardiske synagoge, der stadig er i brug. Det vigtigste kunstværk i synagogen er et maurisk tæppe fra 1200 tallet hentet fra Spanien under udvisningen. Legenden hævder, at det var en gave fra dronning Isabella til hendes jødiske læge, da han blev tvunget til at forlade Spanien. Toraen, der er fra det 13. eller 14. århundrede, blev også bragt fra Spanien efter udvisningen.

Žudioska ul. 5
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Museum i Dubrovnik

Knežev dvor

Udover at tjene som hjemsted for republikkens rektor i hans embedsperiode, var rektorpaladset også et mødested for byens administration, et arsenal og et fængsel. Det originale middelalderpalads er blevet genopbygget flere gange gennem århundreder.

I dag er det kulturhistorisk museum, og rektorpaladset er blevet dekoreret med møbler for at genskabe stilarterne i de originale lokaler.

Ul. Pred Dvorom 3
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Riznica Katedrale

Dubrovniks barokkatedral blev bygget i det 18. århundrede på grundlaget for den romanske domkirke fra det 12. århundrede, som blev ødelagt i det store jordskælv i 1667. Konstruktionen af ​​den romanske domkirke er knyttet til legenden om kong Richard. Legenden fortæller, at han blev forlis og reddet på øen Lokrum på sin hjemrejse fra det tredje korstog. Som taknemmelighed donerede han en vis sum penge til færdiggørelsen af ​​domkirken.

Inde i katedralen er der 132 relikvier af helgener fra det 11. til det 19. århundrede. De verdensberømte hoved-, arme- og ben relikvier fra St. Blaise blev udformet af Dubrovnik -guldsmede i det 11. og 12. århundrede.

Ul. kneza Damjana Jude 1
20000 Dubrovnik

Pomorski Muzej

Maritime Museum i Fort St. John langs byens mure viser nogle meget informative udstillinger. Dubrovnik republikkens flåde var blandt de stærkeste i Middelhavet i løbet af 1500 -tallet. Denne tradition for nautiske færdigheder, som Abraham Lincoln forærede et guldlommeur til en kaptajn fra Dubrovnik som et tegn på taknemmelighed for at have grebet ind for at hjælpe et amerikansk fartøj. Uret er udstillet på museet. Søfartsmuseets samling indeholder omkring 11.000 objekter i 15 samlinger.

Ul. kneza Damjana Jude 12
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Umjetnicka Galerija Dubrovnik

Dubrovniks Museum for Moderne Kunst har en samling på mere end 3000 kunstværker fra det 19. og 20. århundrede af lokale kunstnere. Museets rum var beregnet til at være en villa for en af ​​Dubrovniks aristokrater, skibsreder Božo Banac. Bygningen er et mesterværk i moderne arkitektur med elementer fra Dubrovnik arkitektur.

Put Frana Supila 23
20000 Dubrovnik

www: Website Link

War Photo Limited

Dette museum viser arbejde fra anerkendte fotojournalister fra hele verden. Den permanente samling af fotografier indeholder fotos fra de seneste konflikter på Balkan, med skiftende udstillinger af andre fotografer, der dækkede andre konflikter.

Antuninska 6
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Red History Museum

Det Røde Historiske Museum skildrer eksistensen under kommunismen og ligger i den eneste tilbageværende socialist æra fabrik. Det er en interaktiv tidskapsel, hvor gæsterne opfordres til at snuse rundt. Det er et museum, der ikke har “Rør ikke” skilte klistret overalt.

Ul. Svetog Križa 3
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Events i Dubrovnik

Dubrovnik Summer Festival

Den årlige Dubrovnik Summer Festival er en 45 dage lang kulturel begivenhed med live-teaterstykker, koncerter og spil. Det er blevet tildelt et guld internationalt trofæ for kvalitet (2007) af redaktionen i samarbejde med Trade Leaders Club.

Sveti Vlaho

Byens skytshelgen er Sveti Vlaho (Saint Blaise), hvis statuer ses rundt omkring i byen. Han har en betydning, der ligner den fra Markus Evangelist til Venedig. 3. februar er fest for Sveti Vlaho, som er byens skytshelgen. Hvert år fejrer byen Dubrovnik ferien med messe, parader og festligheder, der varer i flere dage

Udflugter fra Dubrovnik

Trsteno

Trsteno er en lille kystlandsby kendt for sin rige historie. Trsteno Arboret blev grundlagt i 1400 tallet med hængende haver, smukke monumenter, stenstier og mure helt op til havnefronten. Gamle akvadukter ligger stadig i området, hvilket giver hver besøgende chancen for at nyde et øjeblik med middelalderlig lyksalighed.

Arboretet i Trsteno blev brugt som setting og optagelsessted for den verdensberømte serie Game of Thrones. Hovedpersonerne væver deres plot og udveksler hemmeligheder i King’s Landing i disse vidunderlige omgivelser. Haven var rammen om Red Keep, hvor Lady Olenna Tyrell diskuterer Sandra med Lord Varys.

For at komme til Trsteno, kan du tage lokal bus 12, 15, 21, 22 eller 35 fra Dubrovnik bus station

Mljet

Mljet er den største ø i Dubrovniks skærgård og en del af en nationalpark. Hovedhavnen her er Sobra, og der er nogle fremragende strande placeret omkring øens kyst.

Korcula

Korcula er det perfekte sted for et roligt tilflugtssted. Med afsondrede bugter, olivenlunde, vinmarker og naturlige havne er det ideelt, hvis du vil kombinere en flugt ved havet med et sted af traditionel kroatisk kultur.

Dubrovnik, historie

Dubrovnik, der også kærligt hedder “Adriaterhavets perle”, er en gammel by på den dalmatiske kyst i den yderste sydlige del af Kroatien. Fra 1200 tallet og fremefter har Dubrovnik været en vigtig middelhavsmagt. I 1667 blev byen alvorligt beskadiget af et jordskælv, men den formåede at bevare sine smukke gotiske, renæssance- og barokke kirker, klostre, paladser og springvand.

Det var en uafhængig handelsrepublik i 700 år, afskaffet af Napoleon i 1806, den handlede med Tyrkiet og Indien i øst og havde handelsrepræsentanter på Kap Verde øerne. Byens rigdom var baseret på maritim handel; i middelalderen blev det den eneste østlige Adriaterhavsstat, der konkurrerede med Venedig. I 1815 blev Dubrovnik annekteret til Østrig og forblev i kongeriget Dalmatien indtil 1918. Derefter blev det en del af Jugoslavien fra 1929 og fremefter. Fra april 1941 til september 1943 blev Dubrovnik besat af den italienske hær og derefter af tyskerne.

På trods af 1970’ernes demilitarisering af den gamle bydel i et forsøg på at forhindre, at det blev et ofre for krig, fulgte Kroatiens uafhængighed i 1991, den jugoslaviske folkehær angreb og omringede byen den 1. oktober 1991, og belejringen varede indtil maj 1992. Det tungeste artilleriangreb skete den 6. december med 19 mennesker dræbt og 60 sårede. Totalt tab i konflikten i dette område var 114 dræbte civile, blandt dem den berømte digter Milan Milisic. Efter krigens afslutning begyndte et større genopbygningsprojekt ledet af de kroatiske myndigheder og UNESCO.

Rejser til Dubrovnik, Kroatien

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Dubrovnik og Kroatien.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejser og hoteller. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Bedste rejseperiode

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Dubrovnik? Det bedste tidspunkt at besøge Kroatien er maj, juni, september og oktober. Vejret i disse måneder er meget godt. Juli og august er højsæson med spidspriser, og derudover kan det være meget varmt, især om eftermiddagen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Dubrovnik Tourist Information

Obala Ivana Pavla II. br.1
20000 Dubrovnik

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Kroatiens turistkontor

#Touristboard Croatia Tourism Authority Iblerov trg 10/IV 10000 Zagreb T: +385 (0)1 4699 333 F: +385 (0)1 4557 827 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #croatia #croatiafulloflife #visitcroatia #icroatia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Dubrovnik Boutique & Luksushoteller

#Dubrovnik Dubrovnik Video Anbefalede luksushoteller Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster. Oplev Dubrovnik Havnebyen Dubrovnik er turistcentret i den sydlige kroatiske kystregion. Byen...

Hotel & Apartment Dubrovnik

#Dubrovnik Best hotels Ferie i Dubrovnik Den over tusind år gamle historie i Dubrovnik er synlig i alle dele af denne by. Byen er et levende museum...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Kroatien valuta, Kuna

1 Kuna = 100 Lipa. 1, 2, 5, 10, 20, 50 lipa 1, 2, 5 Kuna5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000 Kuna   Croatian National Bank...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Dubrovnik
few clouds
23.8 ° C
23.8 °
23.8 °
64 %
2.6kmh
20 %
man
24 °
tirs
23 °
ons
24 °
tors
22 °
fre
23 °

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#croatia #hrvatska #croatiafulloflife #visitcroatia #adriaticsea #dubrovnik #idubrovnik #visitdubrovnik #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.