søndag, marts 24, 2019

Ferie i Tjekkiet

Tjekkiet har en utrolig smuk natur at byde på og naturligvis de mange smukke byer, hvor Prag og Brno nok er de bedst kendte.

Tjekkiet er beliggende i Centraleuropa og landet er en indlandsstat der grænser op til Polen og Tyskland i nord (delstaten Sachsen), mod vest og syd til Tyskland (delstaten Bayern). I syd grænser landet op til Østrig og mod øst til Slovakiet.

Historisk var Tjekkiet den mest industrielt udviklede del af Habsburger riget og var et af Europas mest udviklede lande op til verdenskrigen. Tjekkiet i sin nuværende form opstod ved opløsningen af ​​Tjekkoslovakiet den 1 januar 1993.

Tjekkiet har en lang historie og har delt denne historie med tysk påvirkning siden hertugdømmet Bohemia i 1002 blev en del af det tysk-romerske rige, fra 1212 som et rige.

Geografisk og historisk består Tjekkiet af tre områder Čechy (tysk bøhmen) i vest, Morava (tysk Moravia) i øst og sydøst og dele af Slezsko (tysk Schlesien, polsk Sląsk) i det nordøstlige hjørne.

City Guider

Prag

Ferie i Prag Prag med sine cirka 1,2 millioner indbyggere er hovedstaden i Tjekkiet. Byen ligger ved floden Moldau. Netop floden har betydet at Prag siden middelalderen været et naturligt og vigtigt transport- og handelscenter. Her mødes Tjekkiets største og vigtigste jernbaneforbindelser. Václav Havel International Airport i Ruzyně er landets største lufthavn. I bydelen Holešovice ligger der en stor flodhavn. Byen er også landets største industriby med mange forskellige typer virksomheder, men især mange virksomheder inden for trykkerier, forlag og film. Prag er tjekkiets største og førende turistby og har ligeledes mange...

Hvor er Tjekkiet i Europa - Kort over Tjekkiet

Besøg Tjekkiet.

Rejseråd og tips for Tjekkiet.

Her finder du nyttig rejseinformation, rejsevejledning og baggrundsviden hvis du skal på en rejse hertil, uanset om det er ferierejse eller forretningsrejse kan du her finde nogle gode tips og links til forskellige seværdigheder og institutioner ligesom du finder information om transport og rejser i landet.

Rejseforum, spørgsmål og svar

Du kan altid benytte dig af disqus forum som du finder nederst på siderne, her kan du se, læse og stille spørgsmål samt debattere rejser, seværdigheder og rejsetips med andre der har besøgt landet.

Valutakurs Tjekkiske Kroner

DKK - Danske krone
CZK
0,2910

Hvad er hovedstaden i Tjekkiet

Prag

Ferie i Prag Prag med sine cirka 1,2 millioner indbyggere er hovedstaden i Tjekkiet. Byen ligger ved floden Moldau. Netop floden har betydet at Prag siden middelalderen været et naturligt og vigtigt transport- og handelscenter. Her mødes Tjekkiets største og vigtigste...