Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Firenze

Italien

#Italy Rejser til Italien Det bedste i Italien Ja, det er et svært spørgsmål, men lad os prøve at kigge nærmere på det. Start med at tage...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Firenze

En af de smukkeste byer i verden, der understreger renæssancen, må være Firenze, eller mere almindeligt kendt som Firenze. Det er hovedstaden i Toscana-regionen og har været en af ​​de mest berømte byer gennem hele sin historie. Ikke alene betragtes det som fødestedet for selve renæssancen, men det bærer tilnavnet “middelalderens Athen”.

Næsten 2 millioner mennesker kommer for at besøge denne smukke by hvert år! Hvis du planlægger et besøg i Firenze, så har vi samlet nogle væsentlige ting, som du kan overveje, når du nyder en af ​​Europas store byer. Lad os tage et kig nedenfor!

Et besøg i Uffizi-galleriet er et must

Hjem til en af ​​de ældste og største private kunstsamlinger i verden, Uffizi Gallery byder på de værker, som Medici-klanen har akkumuleret gennem årene. Nogle af de største navne inden for italiensk kunst kan findes her, herunder Michaelangelo, Titian, Donatello, Caravaggio, Giotto og Raphael. Et af højdepunkterne ved besøget er, at du kan få et meget tæt kig på Botticellis The Birth of Venus, kunstværk, der er specifikt bestilt af Medici-klanen.

En af de episke gange, du nogensinde vil gå ned ad, findes ved Uffizi-galleriet, ligesom du passerer sammen med nogle gamle buster og statutter, der ser ud til at byde velkommen til din ankomst. Over dig er der gyldne accenter, der fokuserer din opmærksomhed langs væggene for nærmere at studere kunstværkerne, når du passerer dem. Stænket blandt udskæringerne er mesterværker, der ville være kendetegnende for mange andre kunstmuseer og gallerier rundt om i verden.

For at afslutte din dag med klassisk kunst, vil du også gerne tage dig tid til at besøge Galleria dell’Accademia. Du kan nyde den musikalske udstilling, men lad os se det i øjnene: de fleste mennesker kommer her for at se på Davids skulptur. Du kan købe billetter på forhånd til begge spillesteder, hvilket er en god idé, for medmindre du ankommer utrolig tidligt, kommer du til at bruge halvdelen af ​​din dag på at vente i køen for at komme ind.

Man skal opleve Santa Maria del Fiore

En af de mest overdådige, storslåede bygninger i verden er i Firenze. Med mere end 200 år at fuldføre, revolutionerede “Duomo” bogstaveligt talt arkitektoniske koncepter i sin tid. Filippo Brunelleschi var den primære arkitekt og bygherre bag projektet, og du kan finde en statue af ham på grunden, mindesmærket, mens han kigger op på den færdige kuppel.

Brunelleschi var virkelig langt forud for sin tid, når det kom til både matematik og teknik. Hans kuppel på Firenze-katedralen er måske hans mest berømte værk, men han er også kendt for at forbedre urværksdesign og for at opfinde hydrauliske maskiner, men meget af hans ingeniørarbejde gik tabt på grund af den tilsidesættelse af videnskaben, der fandt sted i denne periode.

Tilbring en eftermiddag på Piazzale Michelangelo

En af de mest spektakulære seværdigheder, du vil se under en tur til Firenze, er placeret på dette grønne område. Du får et fuldt overblik over selve byen, og den specifikke udsigt på denne pladss observationsdæk er et af de mest berømte og mest replikerede billeder i moderne kunst. Selve pladsen blev bygget i slutningen af ​​det 19. århundrede og var en del af bestræbelserne på det tidspunkt for at bringe middelklassearbejdere tilbage til byen.

Det kan være lidt af en vandretur for nogle, så hvis du er følsom over for trekking, kan du medbringe nogle behagelige sko til denne attraktion. Udover udsigten er der også replikaer af Michelangelos værker placeret på pladsen. Du får chancen for at købe nogle souveniers, mens du er der, hvis du også ønsker det. Kom tidligt, hvis du ikke vil blande dig med en menneskemængde!

For en mindre kendt udsigt kan du også gå op ad trappen til klostret for en mindre overfyldt udsigt. Dette er især fantastisk, hvis du kan være der ved solnedgang for at opleve himlens pink og lilla sammen med lysene fra Firenze, når de begynder at blinke. Afslut aftenen med et sent måltid på Osteria dè Benci for at få en smag af det autentiske Italien. Priserne er rimelige, flere guidebøger siger, at kokken her er lidt skør, og maden er utrolig!

Et besøg i basilikaen Santa Croce

Efter at have taget sig tid til at besøge alle deres smukke kunstværker, er det kun passende at vise din egen sidste respekt til nogle af Italiens største kunstnere og tænkere. Galileo, Michaelangelo, Machiavelli, Foscolo, Gentile og Rossini er alle begravet ved Det Hellige Kors Basilika. Fordi dette er begravelsesstedet for så mange historiske personer, er det også kendt som Temple of the Italian Glories.

Det er også bemærkelsesværdigt for det faktum, at det er den største franciskanske kirke i verden. Indenfor kan du udforske 16 kapeller med de fleste af dem med værker af Giotto og hans elever. Klokketårnet er en erstatning fra det 19. århundrede, da det oprindelige blev ødelagt af lynnedslag, men meget af strukturerne er tilbage fra det 15. århundredes arbejde med denne katedral, som også bærer indflydelse fra Filippo Brunelleschi.

Ponte Vecchio

Broen

Ponte Vecchio er Europas ældste segmentalbuebro i helt sten. Der er tre buer, hovedbuen på 30 meter og sidebuen på 27. Medici-familien forbød i 1953 slagtere at sælge i Ponte Vecchio og håndhævede dermed broens værdighed; slagterne blev hurtigt erstattet af guldhandlere.

Butikkerne og korridoren

I dag byder broen på adskillige smykkebutikker, der handler med antikviteter og udvalg af guld og sølv. Over butikkerne løber Vasary-korridoren, en lang passage bygget i 1565 efter ordre fra Cosimo I De’ Medici-hertugen af ​​Firenze, som krydser hængebroen og forbinder Uffizi-galleriet og Palazzo Pitti.

Ponte Vecchio har under Anden Verdenskrig været den eneste Firenze-bro, der ikke blev ødelagt af nazisterne under tilbagetoget i august 1944; men Arno-floden, den i 1966, beskadigede broen og smykkebutikkerne alvorligt.

Ponte Vecchio er virkelig den mest stemningsfulde rute, du kan tage i Firenzes historiske centrum: sandsynligvis en af ​​de mest romantiske broer i hele verden. Legenden fortæller, at hvis du låser en hængelås og derefter kaster nøglen i vandet, kan elskere nå udødelig kærlighed!

Du er netop ankommet til kunstverdenens renæssancehovedstad med et par dage til overs, så hvor skal du hen, og hvilke højdepunkter kan du se på så kort tid? Dette er guiden til at få det maksimale ud af et kort ophold i Firenze.

Duomo

Den squat-bygning foran katedralen er dåbskapellet, bygget på fundamentet af et romersk tempel. De gyldne døre ud mod katedralen er kopier af et originalt sæt lavet af Lorenzo Ghiberti og betragtet af Michelangelo som “dørene til paradis”. Men det syn, de fleste besøgende falder over, er Brunelleschis kuppel, hætten på den allerede imponerende Chiesa Santa Maria del Fiori. Stående vagt ved siden af ​​det er campanile eller klokketårn bygget af Giotto.

Udsigten fra toppen af ​​Duomo er utrolig på en klar dag og værd at turen til toppen. Adgang til selve kirken er gratis, men der er et gebyr for at klare opstigningen. Du kan også bestige klokketårnet, men risikerer, at klokkerne går i gang på et tidspunkt, og der er ingen elevator, hvis du har brug for hjælp til at komme ned igen.

Mange af de originale værker, der blev brugt til at dekorere det ydre og indre af dåbskapellet, kirken og campanile, er huse inde i Museo dell’Opera del Duomo, bag katedralen, museumsrummene, der katalogiserer bygningernes historie. Der er mange stykker af Michelangelo, inklusive hans Pieta, som han delvist ødelagde, som senere blev færdiggjort af en studerende. De originale dåbskabsdøre er anbragt her sammen med Duomo-planer fra Brunelleschi, statuer og basrelieffer af Donatello og andre.

Piazza Signoria

Denne store åbne plads er mest genkendelig på statuen af ​​David, en kopi, der blev sat der i 1873, da originalen skulle flyttes ind i Accademia for at beskytte den mod elementerne. Under loggiaen er en samling af andre berømte statuer, herunder The Rape of the Sabines, Hercules and the Centaur Nessus, af Giambologna og Cellinis bronzestatue af Perseus.

Hovedrummet overses af den ret imponerende statue af ‘Il Nettuno’, den vandige figur af Neptun, der står i den modsatte ende af Palazzo Vecchio. Tæt ved er den monterede figur af Cosimo I Medici og bronzepladen, der markerer stedet, hvor præsten Savonarola blev hængt og brændt for kætteri i 1498. På væggen af ​​Palazzo Vecchio er det udskårne omrids af en mands ansigt. En legende fortæller, at Michelangelo, i et anfald af pique, beviste over for Donatello, at han var i stand til at forme store kunstværker, selv med hænderne bag ryggen.

Palazzo Vecchio

Startende med indgangen, der viser udsmykkede lofter og vægdekorationer, var denne bygning engang sæde for den florentinske regering i det 13. og 14. århundrede. For et gebyr kan du se de overdådige lejligheder ovenpå, der var besat af Medicis og andre notabiliteter, samt nå kampværnene for en anden udsigt ud over byen.

Resten af ​​aftenen kan bedst bruges på at vandre i de smalle gader og nyde et måltid fra en af ​​de mange restauranter og trattoriaer. Senere er der natteliv, da mange barer og klubber åbner op efter kl. 22 og fortsætter til meget tidligt om morgenen.

Piazza Degli Uffizi og Uffizi-galleriet

Piazza Degli Uffizi, en tresidet piazza fyldt med statuer og buster af berømte kunstnere fra gennem århundreder, og selvfølgelig hjemsted for det verdensberømte Uffizi-galleri. Samlingen indeni er kun næst den af ​​den, der afholdes i Vatikanet, hvad angår kunstnerisk betydning. Giotto, Fra Angelico, Lippi, Botticelli, Da Vinci, Raphael, Michelangelo … listen fortsætter. Piazzaen er almindeligvis fyldt om sommeren med udendørs udstillinger, gadekunstnere og kunstnere, primært for at underholde den lange bugtende række af turister, der står i kø for at komme ind.

Uffizierne med kunstværkerne opdelt mellem en række rum, alle med en bestemt kunstnerisk stil eller periode. Galleriet er ikke begrænset til kun storheder fra den italienske renæssance, men samlingen omfatter også værker af tyske og flamske kunstnere. For at værdsætte meget af arbejdet skal du bruge mindst flere timer på at komme rundt.

Galleri for moderne kunst

Firenze er så kendt for sine værker fra renæssancetiden, at mange mennesker overser det faktum, at Gallery of Modern Art huser værker fra det 18., 19. og 20. århundrede, der er moderne i sammenligning i en by så gammel. Museet ligger på anden sal i Pitti Place. Her finder du velkendte værker af Cezanne, Gauguin, og Grassi og andre, der overtog franske kunstneres stil og teknik. Ryttere vil især nyde billedhuggeren Marino Marinis værker.

Horne Museet

Dette museum er opkaldt efter den engelske kunstsamler Herbert P. Horne og blander kunst med en historie om livet under den italienske renæssance. Møblerne og tilbehøret sammen med selve arkitekturen er en afspejling af denne rige æra. Kunstværker spænder fra det 14. til det 17. århundrede og inkluderer værker fra Cafaggiolo, Urbino og Orvieto.

Sølvmuseet

Dette museum rummer en interessant samling af genstande fra de forskellige dynastier lige fra Medici til Lorraine. Der er stor diversitet i smykker, ædelstene, halvædeltoner og forskellige kunstgenstande. Disse er alle fra epoker i tiden, hvor et rigt liv og ekstravagance var normen. En af de mest værdifulde stykker, der er anbragt her, er en samling af vaser af Lorenzo den Storslåede.

Galleria Dell’Accademia

Mest berømt for sin præmiebesiddelse, Michelangelos David, den originale skulptur, der stod på Piazza della Signoria. Den 5 m høje statue blev skåret ud af en enkelt marmorplade, som nogle fortællinger fortæller, at der løber en brudlinje igennem den. Michelangelo skulle efter sigende have fundet den forladt bagerst i håndværkerskolen og besluttede, at han ville bruge den til at skabe et symbol på florentinsk ånd.

Accademia har også andre velkendte statuer, malerier og udskæringer af mange kunstnere udstillet, som er værd at se sig om i en time eller to.

Chiesa di San Miniato al Monte

Beliggende i parkområdet bag Piazzale Michelangelo er det ydre et af de bedste eksempler på toscansk romansk arkitektur, mens interiøret er hjemsted for nogle ekstraordinære fresker fra 13-15. C.

Pitti-paladset og Boboli-haverne

Afhængigt af din tidsplan kan du have tid til endnu et sæt museer eller bare en blid gåtur i parken. Gå op til Pitti-paladset, en anden Brunelleschi-skabelse for en velhavende bankmand, der til sidst blev overtaget af Medici-familien. Inde er en række museumsrum, alle dedikeret til forskellige genstande såsom sølv, porcelæn og renæssancetøj samt mere moderne kunstværker fra det 18. og 20. århundrede.

Når kunstindtaget endelig har nået sin grænse, er der et pusterum i form af Boboli-haverne på bagsiden af ​​paladset. Designet i midten af ​​det 16. århundrede, indeholder den typiske grotter og havedårligheder fra renæssancearistokratiet. En chance for at forlade de smalle gader og turistskarer for et stykke tid.

Fortezza da Basso

Også kendt som Fortezza of Saint John the Baptist (firenzes skytshelgen), blev bestilt af Medici-familien og bygget i 1533 i det nordlige område af Firenzes historiske bycentrum. Komplekset af “Fortezza” blev bygget som dem i en middelalderby takket være idéen fra Antonio da Sangallo den Yngre, en af ​​de største arkitekter i Firenze, med hjælp fra Pierfranceco da Viterbo: fangehullets facade er designet med sfærisk spydspids lavet af sten, for at ligne symbolet på Medici-familien. På tidspunktet for nedrivningen af ​​Firenze bymure, der dateres tilbage til ‘300, i den korte periode af Firenzes hovedstad i Italien, var fæstningen isoleret, og dens mure blev jævnet med jorden.

Under Piero Leopoldo blev Fortezza da Basso brugt som korrekturhus: i dag er Fortezza da Basso det største udstillingscenter i Firenze, med et areal på 34.000 meter, for at være vært for de vigtigste udstillinger og messer i byen (Pitti Immagine, Florence Gift Mart, EuroCamper, Prato Expo, International Craft and Trade Fair).

Firenze amerikanske kirkegård

Tusindvis af soldater blev sendt til Europa, og Italien blev under Anden Verdenskrig og Firenze et land at erobre og derefter forsvare. Museer, kirker, katedraler, piazzaer og andre skønheder i Firenze var ikke længere målet for dem, der kom langvejs fra. Desværre ville mange ikke komme hjem igen, og takket være deres liv kunne Firenze, Italien og Europa finde sin tidligere frihed igen. For dem, der ønsker at hylde disse liv, kan de besøge Firenzes amerikanske kirkegård, der ligger på vestsiden af ​​Via Cassia, omkring 10 km syd for Firenze.

Pladsen dækker 70 acres og er behørigt holdt i perfekt orden, med en række smukke træer og buske omkring pletfri græsplæner på den vestlige side af Greve-floden. Mellem de to indgangsbygninger fører en bro til gravpladsen, hvor gravstenene fra 4.402 amerikansk militær er opstillet i symmetriske buede rækker på bjergsiden. De fleste af dem døde i kampene, der fandt sted efter erobringen af ​​Rom i 1944, inklusive ofre fra de hårde kampe i Appenninerne kort før krigens afslutning. Over gravpladsen på den øverste af tre brede terrasser står mindesmærket markeret af en høj pylon, der er overgået af en stor skulptur, der forestiller fredens ånd. Mindesmærket har to åbne forkamre, forbundet med Tablets of the Missing, hvorpå der er indskrevet navnene på 1.409 amerikanere, der gav deres liv i deres lands tjeneste, og som hviler i ukendte grave. Arkitekterne bag kirkegården og monumentet var McKim, Mead og White. Landskabsarkitekterne var Clarke og Rapuano.

Rejser til Firenze, Italien

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek efter de billigste flybilletter og hoteller i Firenze og Italien.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejser og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Firenze Tourist Information

Via Camillo Cavour, 1/R
50129 Firenze

www: website link

Regione Toscana

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Italiens turistkontor

#Touristboard Italy Tourism Authority ENIT -  Italian National Tourist Board Via Marghera 2 00185 Rome T: (+39) 06 497 11 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE Oplev Italien Fra Toscanas bølgende bakker til Roms ældgamle porte,...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Italien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#italy #euro #currency

Julemarked i Firenze

Firenze Turistinformation Hotel & Apartment Firenze Firenze julemarked Julemarkedet i Firenze ligger på et af byens smukkeste torve, Piazza Santa Croce, med udsigt over den smukke gotiske...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Florence
clear sky
22.3 ° C
23.8 °
19.3 °
62 %
2.6kmh
0 %
søn
21 °
man
30 °
tirs
29 °
ons
32 °
tors
33 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Florence #iFlorence #VisitFlorence #mytuscany #InstaTuscany #VisitTuscany #ToscanaOvunqueBella #Italy #VisitItaly #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her