Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Flensburg

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Flensburg

Byens beliggenhed ved vandet er blevet en stærk del af byens identitet. Allerede for 150 år siden fandt den første regatta overhovedet i den vestlige del Østersøen sted på Flensborg fjord. Den dag i dag dyrkes søsporten og alt, hvad der har med sejl og skibe at gøre. Flensborg var i 1910 den tredjestørste havneby efter Hamborg og Bremen.

Flensborg har en mangfoldighed af ydelser og tilbud, som man ellers skal lede længe efter i de fleste andre dele af landet. Flensborg er ikke kun en by med pæne facader, der er også substans bag: Teatre og biografer, beværtninger, kabaret og restauranter, højere læreanstalter, skoler og museer, kirker og moskeer, topidræt, amatøridræt, indkøbscentre, specialbutikker – alt hvad hjertet kan begære.

Flensborg som sejlerby

Der findes et kæmpestort maritimt tilbud til alle, såvel søfolk som landkrabber. Museumshavnen og Søfartsmuseet er uundgåeligt for den besøgende. Ligesom sommerens ture med „Alexandra“, Tysklands ældste salondamper, der for fuld damp sejler ture på fjorden med de forrygende udsigter.

Andre udflugtsskibe sejler fra Flensborg til Glücksburg (Lyksborg) eller over til den danske side. De tidligere så berømte spritbåde der sejlede i pendulfart, er afløst af udflugtsbåde med færre dagsture. Sejlere har masser af fortøjningsmuligheder langs kysten, helt ind til Flensburg havn.

Regattaer, kapløb og de dermed forbundne havnefester er maritime højdepunkter, der hvert år hele sommeren igennem trækker sejlsportsfolk og andre besøgende til Flensburg: i maj måned fejres de gamle dages kolonitider i Vestindien med rom-regattaen, i juni mødes de slanke, klassiske yachter og de strømlinjede motorbåde til Robbe & Berking Classics. I juli finder på skift Nautics og “Flensburger Dampf Rundum” (dampfartøjsfestival) sted – så mødes de store sejlskibe eller de osende skønheder i deres fulde pragt til publikums udelte begejstring.

Byen med de to kulturer – her foregår alting på tysk og dansk. Her er koncerter af både Schleswig Holsteinisches Symphonieorchester og Sønderjyllands Symfoniorkester; på teatersiden præsenterer store og små, statslige og private, tyske, plattyske og danske teatre et stort program. Et af Slesvig-Holstens største museer ligger på Flensburgs „Museumsbjerg“ og nede ved havnen kan man opleve byens søfartsfortid i Skibsfarts- og Rommuseet.

Seværdigheder i Flensburg

Herunder kan du se vores forslag til de bedste seværdigheder og attraktioner, det du absolut bør se i Flensborg.

Istedløven / Der Flensburger Löwe / Idstedt-Löwe

På Flensborg Gamle Kirkegård kan du se Istedløven (Tysk: Der Flensburger Löwe eller Idstedt-Löwe). Oprindeligt blev skulpturen rejst i 1862 i Flensborg til ære for de faldne danske soldater i krigen fra 1848 til 1850. Det var her slaget på Isted Hede stod i 1850, her kæmpede 40.000 danske soldater mod 34.000 Slesvig Holstenske.

På rundtur fra Flensburg over Berlin og København

Efter det danske nederlag i 1864 blev løven transporteret til Berlin som krigsbytte. Her stod den frem til 1945 hvor den igen kom på danske hænder, transporteret til København og anbragt uden for Tøjhusmuseet i København. I 2011 vendte løven tilbage til sin oprindelige plads på kirkegården i Flensburg.

Museumsberg

Centralt beliggende oppe over niveau for handelsstrøget, med 3000 kvadratmeter fordelt over to bygninger, er der plads til adskillige udstillinger inden for både kunst og kulturhistorie. Bygningerne rummer samlinger der strækker sig så langt tilbage til det 13. århundrede og så frem til i dag. Her udstilles alt fra skulpturer, møbler, folkekunst. porcelæn, sølvtøj og billeder fra klassicismen og frem til i dag. Især jugendstil er repræsenteret. Ekspressionister som Erich Heckel, Ernst Barlach og Emil Nolde findes også i de rige samlinger. Bygningerne er i sig selv ret interessante, med en have i engelsk stil, bygget af den velhavende købmand Andreas Christiansen (1786-1831). Også den såkaldte ”spejlgrotte” findes stadig, bygget i nygotisk stil.

Website

Skibsfartsmuseet

De gamle dansk-vestindiske øer har siden 1755 leveret sukkerrørsrom til Flensburgs romhuse, der er berømt over hele Tyskland og internationalt. Dermed blev rommen også sømændenes foretrukne drik.

Her kan man følge rommens veje over atlanten, se på de klassiske skibes indretning og se hvorfor Flensburg engang var en af de vigtigste havnebyer i det danske rige, og også senere, over en længere periode, var den 3. største tyske havneby efter Hamborg og Bremen. Ligger lige ved havnen over for træskibshavnen museumshafen.

Flensburgs Skibsfartsmuseum
Schiffbrücke 39

Website

Dampskibet Alexandra

Alex, som flensburgerne kærligt kalder Tysklands sidste passagerdampskib, er fra 1908 og er et ganske særligt levende mindesmærke for Flensburgs maritime fortid. Den er nemlig også levende nutid, hvor der bydes på ture, sommeren igennem. Ligger ved siden af museumshavnen.

Website

Phänomenta oplevelsescenter

Lige ved det historiske Nordre byport, Nordertor, finder man et naturvidenskabeligt oplevelsescenter med 150 spændende attraktioner. Hvor stabil er en bro, kan man bevæge en betonklods med en flaske eller hvor meget strøm skal der til for at holde et tv tændt? Alt det får man svar på.

Norderstraße 157-163
Website

Besøg på Flensburger Dragee-Fabrik

Er du en lille slikmund så skal du lade turen gå til Flensburg på fredage. Her sælges de dejlige produkter ekstra billigt direkte fra produktionen. Flensburger Dragee er specielt kendt for produktion af paranødder, cashewkerner og rosiner dyppet i fin flødechokolade. Der arrangeres besøg hver fredag fra klokken 14.00 – 18.00

Flensburger Dragee-Fabrik
Harnishof 1 + 2
D – 24937 Flensburg
Tlf. +49 461 144700
Website

Ostseebad (Østersøbadet) Flensburg

Er en strand beliggende i det nordvestlige Flensburg. Østersøbadet opstod på initiativ af en flensburglæge med det formål at oprette et friluftsbad og udkonkurrere kurbyen Glücksburg. Der blev bygget to badebroer samt en anløbsbro. Senere blev friluftsbadet overtaget af Flensburg kommune. Ostseebad er Flensburgs mest populære badestrand.

Events i Flensburg

Dampf Rundum Flensburg er et kæmpe dampskibs arrangement der afholdes hvert andet år i Flensburg, kom og se masser af dampskibe og naturligvis masser af underholdning.

Hvert forår holder sit indtog med musik fra Norden og Østersøområdet med Folk Baltica festivalen, se www.folkbaltica.de Og så er der Sønderjylland-Slesvigs Orgelfestival, sommerkoncerterne i Angel, „Rap-sodien“, Flensburg Kortfilmfestival og meget, meget mere.

Den meget stemningsfulde Musik- og kulturfestivalen, der hver sommer i juli og august strækker sig over fem uger, hedder „Flensburger Hofkultur“ (Flensburg Baggårdskultur) er som regel udsolgt lang tid i forvejen. Her udfolder jazz, blues, rock, folk og spillemandsmusik fra hele verden sig i stemningsmættede baggårde. www.flensburger-hofkultur.de

Slesvig Holstens Musikfestival, finder sted i Flensburg, Glücksburg (Lyksborg) og omegn.

Kultur og sport i Flensburg

Det lille teater

Det danske mindretal i byen har sit helt eget teater med forestillinger på dansk. Her er oplevelser for både store og små.

Mariegade/Marienstrasse 20
Website

Orpheus Teatret

Det lille skæve serveringsteater med de 60 siddepladser byder på alt fra improvisationsteater til jazzjamsessions. Vældigt stemningsfyldt. Ligger lige rundt om hjørnet fra Nordermarkt på Marienstrasse 1.

Website

Det Schleswig-Holsteinske landsteater

Med faste scener i Flensburg, Slesvig og Rendsborg er der gode muligheder for at opleve ballet, koncerter og klassisk musikalsk teater som fx Fidelio, Carmen og Tryllefløjten. Se programmet på nettet:

www.sh-landestheater.de De fleste forestillinger spiller på Flensburgs Volksbühne: www.volksbuehne.com

SG Flensburg-Handewitt, håndbold

En af verdens bedste klubhold i herrehåndbold ligger i Flensburg, og er ikke mindst ved hjælp af de danske spillere et hold som er frygtet rundt omkring. Tysk mester 2004. På hjemmebanen er der altid en forrygende stemning. Hjemmesiden er på dansk og fortæller alt hvad der er værd at vide.

Website

Udflugter fra Flensburg

Udflugt til Glüksburg Slot

Mange medlemmer af europas kongehuse kan fore deres aner tilbage til huset Glücksborg, hvor også den danske kongefamilie kan føres tilbage til stamhuset Oldenborg. Kongehusets sommerresidens i årene 1854-64. De pragtfulde gobeliner, porcelænet og talrige portrætter af personer som formede historien, gør sammen med slottet der ligger romantisk lige ud til en sø, det til et helt oplagt udflugtsmål. Se også rosariet med de 800 sorter i i det tidligere slotsgartneri.

Website

Udflugt til Wassersleben

Wassersleben, på dansk Sosti ligger i delstaten Schleswig-Holstein ved Flensburg fjord, kun cirka 200 meter fra den dansk-tyske grænse

I dag er Wassersleben en forstad til Flensburg. På dansk hedder byen Sosti men fik da området blev tysk navn efter en embedsmand, Joachim Wasserschlebe,  der dengang havde indrettet en park med sjældne planter.

Wassersleben er en mondæn adresse og her finder du flotte lejlighedskomplekser der alle har smuk udsigt over fjorden.

Turistinformation Wassersleben
Gemeinde Harrislee
Süderstraße 101
24955 Harrislee
Website

Rejser til Flensburg, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Flensburg og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Tourist Information Flensburg

Rathausstrasse 1
24937 Flensburg

T: +49 0461 9090920
F: +49 0461 9090936

www: website link

Tourismus Schleswig-Holstein

Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH
Wall 55
24103 Kiel

T: +49 (0)431 600 5840
F: +49 (0)431-600 5844

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Flensburg

Flensburg Turistinformation Hotel & Apartment Flensburg Flensburg Julemarked   Weihnachtsmarkt Flensburg De historiske facader i Flensburg er badet i smuk belysning og julepyramiden som står på den gamle markedsplads...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Flensburg
broken clouds
6.8 ° C
7.8 °
5.4 °
100 %
4.6kmh
79 %
søn
6 °
man
5 °
tirs
4 °
ons
5 °
tors
7 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Flensburg #iFlensburg #VisitFlensburg #SchleswigHolstein #meinSH #comeseeSH #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her