Gdańsk, der ligger ved Østersøen, Polens vigtigste havneby. Mange mennesker har hørt om byen, fordi den var fødested for Solidaritets-bevægelsen, som bidrog til at afslutte det kommunistiske styre i Østeuropa.

Mange mennesker tror, ​​at byen blev grundlagt i 997, selv om meget af det måtte genopbygges efter anden verdenskrig, da krigen hærgede over 90% af distrikterne i midtbyen. I dag er Gdańsk, efter 30 års ombygning efter krigen, en by, hvor fortid, nutid og fremtid er smeltet sammen i en varm, harmonisk forbindelse med lokalbefolkningen og besøgende.

Du kan tilbringe dage i Den Gamle By

Den Gamle By i Gdansk er et sted, der byder på atmosfære, eventyr og muligheder. Med de mange cafeer, der ligger gemt i sidegaderne, kan du opleve kulinariske lækkerier, som er lokale, friske og inspirerende. Se dig om i Mariakirken og tag dig derefter lidt tid til at hvile og fodre duer. Få noget slik lavet specielt til dig, mens du ser på. Snup en kop kaffe eller en øl efter eget valg og gå en eftermiddagstur langs floden. Få dit billede taget ved Golden Gate. Det kan godt være, det er blevet genopbygget efter anden verdenskrig, men det giver dig stadig den autentiske oplevelse, du er kommet til at forvente af et besøg i Den Gamle By.

Se, hvor verdenskrigen begyndte         

Nogle har kaldt den generation, der kæmpede i anden verdenskrig “den største generation” på grund af de ofre, de var villige til at gøre. Et besøg i Westerplatte vil lade dig se, hvor den frygtelige krig begyndte, da den tyske hær angreb Polen her. Dette monument blev bygget til minde om de 209 forsvarere, der tilbageholdt over 3500 tyske tropper i en uge, før de endelig overgav sig. Der er en kaserne, hvor du kan se, hvordan livet var dengang, samt flere steder med information på polsk og engelsk, der vil give dig et nyt perspektiv på, hvad der skete. Dette er absolut en rørende oplevelse, du ikke må gå glip af.

Se hvor kommunismen endte

Ikke alene var Gdańsk indflydelsesrig i begyndelsen af anden, men den var også indflydelsesrig i kommunismens fald. Solidaritetsmuseet er lille nok til, at du kan passe det ind i en dag med sightseeing, men interessant nok til, at det vil fuldende din dag. Det kan bedst beskrives som værende deprimerende, men på en god måde, og her kan du se, hvordan det var at kæmpe for at udslette kommunismen fra livet i almindelighed. Det er virkelig et fantastisk sted at forstå værdien af ​​frihed og sætte pris på det, vi allesammen har.

Rejser til Gdansk

Det er let at komme til byen med offentlig transport, du kan se mere om de forskellige muligheder for offentlig transport samt om arrangerede rejser i afsnittet, rejse og bo.

Hotel og lejlighed i Gdansk

Der er gode muligheder for at finde forskellige former for overnatnings muligheder i byen, der nogle perioder med kulturelle aktiviteter som betyder at det kan være svært at finde ledige værelser. Se mere i afsnittet om hotel og lejligheder, rejse og bo.

Seværdigheder i Gdansk

Der er en række interessante seværdigheder og aktiviteter som du kan se mere om i afsnittet omkring turist, se og gøre.

Shopping i Gdansk

Der er gode shopping muligheder der tilgodeser næsten alle behov du måtte have. En lang række varer er betydeligt billigere end i Danmark. De fleste detail og specialbutikker ligger i centrum. Bevæger du dig uden for centrum ligger de større butikker og indkøbscentre, her finder du gode parkerings muligheder. Se mere om shopping muligheder i afsnittet se og gøre.

Restauranter i Gdansk

Når du er kommet til byen har du formentlig behov for at spise på et tidspunkt. Du finder en række gode restauranter i centrum, du kan se mere om restauranter og pubber i afsnittet omkring spise og drikke

Mere information om Gdansk og Polen

Valutakurs Polske Zloty

DKK - Danske krone
PLN
1,7239

Om Polen

Polen er et fantastisk land der har så meget at tilbyde næsten lige meget hvad du går efter på din ferie.

Her er noget af europas smukkeste og mest uberørte natur og du kan komme på guidede vandringer der vil give dig nogle uforglemmelige panoramaudsigter. Du vil kunne finde utallige gamle slotte og borge hvoraf mange hører til blandt verdens største og ældste af slagsene.

Vandsport, skisport, vandreture, mountain bike, natur, kultur og historie, alt pakket ind i et land med 22 store nationalparker strækkende sig fra Østersøens kyster til de mægtige Tatrabjerge, kort sagt – I Polen behøver du ikke kede dig uanset i hvilken retning dine interesser går.

Glemte vi at sige at du skal lede meget længe for at finde et folkefærd så venlige og gæstfrie som polakkerne.

Polens historie er en meget kompliceret affære, landet har så mange gange været invaderet,, flere gange udslettet fra landkortet og har set sin del af krigenes rædsler. Men en ting er sikkert, Polen rejser sig gang på gang og polakkerne er et stolt folkefærd.

Rejser og ferie i Polen

På vores infosider kan du finde praktiske informationer omkring turisme og ferierejser til Polen.

Vi omtaler Polens mest interessante byer og attraktioner. Under omtalen vil du kunne se gode videoer der fortæller om de enkelte seværdigheder og attraktioner, enten i form af dokumentarprogrammer eller som flotte drone og video optagelser.

Du vil også kunne finde vejrudsigter og valutakurser der opdateres mange gange dagligt.

Under de enkelte destinationer finder du også praktisk rejseinformation, information om helligdage, turistkontor og lokal turistinformation, godt at vide samt fakta om destinationen.

Du vil også kunne finde forskellige rejsetilbud som vi lægger op i det omfang vi bliver opmærksomme på sådanne.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here