Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Groningen

Nederlandene

#Netherlands Rejser til Nederlandene Vidste du, at der er flere kanaler at udforske i Amsterdam end i Venedig? Eller at kunstmuseerne over hele landet huser lige...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Groningen

Selvom Groningen er en universitetsby, hvor to af universiteterne har over 50.000 studerende om året, er der stadig andre muligheder for at besøge og nyde mange af de steder, denne by har at tilbyde. Nattelivet i enhver universitetsby er sjovt og livligt, men kunst og kultur har også en fremtrædende plads i byen.

De første bebyggelser i Groningen dateres tilbage til det 3. århundrede, de første optegnelser om byen er fra 1040 hvor Groningen var et vigtigt handelscenter.

Beliggende på Turfsingel har Groningen sit eget byteater, der har regelmæssige forestillinger. Studerende fra det lokale universitet holder jævnligt jamsessions på et par af studentercaféerne, så for en enestående oplevelse skal du ned til universitetsområdet for at få en smag af den lokale kultur.

Det er også det perfekte sted at virkelig komme i feststemning, især når studenterne er i byen. De fleste barer lukker først om morgenen, og de fleste af dem er pakket hele aftenen og hver nat. På grund af kombinationen af ​​natteliv og historisk indflydelse er bymidten i Groningen blevet kåret som den bedste i Holland flere gange i løbet af det sidste årti.

Selvom du bare er i byen for et kort ophold, er Groninger Museum værd at bruge noget tid på. Det er et kunstmuseum der oprindeligt blev åbnet for 140 år siden, her kan du se samtidige og moderne stykker. Bygningen er modernistisk i sig selv og blev færdiggjort for to årtier siden med tre bygninger, der blev designet af tre forskellige arkitekter. En bro forbinder dette museum direkte med stationen i Groningen.

Groningen er også hjemsted for en international platform for dokumentar foto kaldet Noorderlicht. Det afholder en årlig fotofestival, har et fotogalleri åbent året rundt og driver et forlag udover at tilbyde fotokurser. Hvis du elsker foto, vil du elske at komme til denne årlige sommerfestival.

Groningen historie

Området menes at have været beboet i omkring 6000 år. De første arkæologiske vidnesbyrd om en bosættelse i selve Groningen er fra det 3 århundrede e.Kr. Byen blev dog ikke nævnt i dokumenter før 1040.

I det 13. århundrede, da Groningen var et vigtigt handelscenter, og medlem af Hansaunionen siden 1253. Byens mest indflydelsesrige periode var slutningen af ​​1400 tallet, hvor den nærliggende provins Friesland blev administreret fra Groningen.

I 1672, under den tredje engelsk-hollandske krig, blev byen bombarderet af tropperne fra Bernhard von Galen, biskop af Münster. Bymurene modstod, og den dag i dag fejres denne begivenhed den 28. august.

Groningen sightseeing

Byen undslap ikke ødelæggelser under Anden Verdenskrig men er smukt genopbygget. Mest interessant er rådhuset der stammer fra 1810. Vismarkt er velbevaret og et besøg værd. Bygninger i det historiske centrum er Prinsenhof, Martinikerk, Martinikerkhof, Korenbeurs og Sint-Jozefkathedraal.

Det 97 meter høje Martini tårn er byens vartegn. Det blev bygget mellem 1469 og 1482. På tidspunktet for dens færdiggørelse var tårnet 127 meter højt, og var da et af de højeste tårne ​​i Europa. Tårnet er siden blevet beskadiget adskillige gange indtil det blev repareret til 97 meter i 1627.

Groninger Museum anses for at være et af de bedste museer i Holland. Bygningen åbnede i 1994 og er velkendt i kunstens verden. Det blev designet af arkitekterne Philippe Starck, Alessandro Mendini og Coop Himmelblau. Det er for det meste vært for samlinger af hollandsk og international moderne og abstrakt kunst.

Rejser til Groningen, Nederlandene

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Groningen og Nederlandene.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Groningen Tourist Information

VVV Informatiewinkel
Grote Markt 25
9712 HS Groningen

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Nederlandenes turistkontor

#Touristboard Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Netherlands #visitNetherlands #iNetherlands #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Nederlandene valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#netherlands #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Province of Groningen
scattered clouds
10 ° C
10.6 °
8.4 °
91 %
3.1kmh
35 %
man
17 °
tirs
18 °
ons
20 °
tors
16 °
fre
13 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Groningen #iGroningen #VisitGroningen #Netherlands #VisitNetherlands #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her