Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Husum

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Husum

Husum er hovedbyen i det tyske vadehavs område og det er et populært udflugtsmål.

Hvis du kender Theodor Storm’s arbejder, kender du Husum som den “grå by ved havet.” Det er en by, der først blev nævnt i 1252 og dens udvikling blev stærkt påvirket af Nordsøen. Det var en stærk stormflod i 1362 der faktisk førte til at byen udviklede sig til et økonomisk centrum. En beskyttet havn blev anlagt man byggede en markedsplads ved havnen.

Der er flere interessante museer i Husum. Naturligvis bør du besøge Theodor Storm’s hjem, men der er også andre museer, der for eksempel viser skibe der dateres tilbage til middelalderen. Tysklands ældste friluftsmuseum ligger også i Husum og er bestemt et besøg værd.

Besøg Schloss Husum der blev bygget i 1582 og var residens for hertugerne af Holstein-Gottorp. Andre interessante bygninger er for eksempel byens gamle rådhus der blev bygget i 1601. Interessant er også Marienkirche som blev genopført i 1833 efter en sammenstyrtning i 1807.

Nyd også livet ved den farverige havn. I et af de gamle pakhuse er der museum med udstillinger om området.

Seværdigheder i Husum

Sightseeing tur i det centrale Husum

Vi har lavet et forslag til en sightseeing tur i det centrale Husum

Det gamle rådhus finder man på markedspladsens nordside. Det blev bygget 1601, men blev forandret lidt i løbet af tiden da, man skulle tilpasse rådhuset til tidens fornødenheder.
I rådhushallen, der er pyntet af et smukt træloft, ligger Husum turistinformation.

Schlossgang er en gågade med moderne huse hvis facader er bygget i stil med den gamle by. Gennem denne gang kommer man tilbage til markedspladsen. På vejen derhen bliver man opmærksom på den smukke bagside af det gamle rådhus.

Tine er Husums hjemmelige vartegn. Soklen hun står på, er en del af den 1902 opførte markedspladsbrønd. Tine forestiller en ung fiskerkone i træsko og er støbt i bronze. Skulpturen er fremstillet af billedhuggeren Adolf Brütt, der er født i Husum.

Går man ned ad Norderstrasse passerer man forretnings- og bolighuse i forskellige stilarter, og kommer til Osterende. På den sydlige del ligger klosterkirkegården hvor Theodor Storm ligger begravet i familiens gravkapel siden 1888. Ved siden af kirkegården ligger værtshuset „ Zum Ritter St. Jürgen“ der blev bygget i middelalderen.

Små „Traufen“-huse udgør denne gades særpræg. I gamle tider boede her næsten kun håndværkere. I den sydlige del af gaden ligger den gamle bygning der tilhører Husumer Schützengilde. På første sal opføres Theodor Storms berømte novelle „ Pole Poppenspäler“.

De fleste huse ved Schiffbrücke er bygget i samme stil i årene 1852-1853, efter at en stor ildebrand ødelagde store dele af området. Havnen i Husum har eksisteret siden slutningen af middelalderen. Den har altid spillet en vigtig rolle i Husums historie. Inderhavnens udseende er stærkt præget af rådhusbygningen fra 1989 som blev bygget der hvor det gamle skibsværft lå. Flot indlemmet i byens maritime historie.

Bebyggelsen i den gamle bys vestlige del er stækt præget af den nærliggende havn Hafenstrasse er i den seneste tid blevet meget populær, da der findes mange forskellige restauranter og smukke gamle pakhuse. Her kan man nyde forskellige retter i en spændende omgivelser.

Yderhavnen er skilt fra inderhavnen ved hjælp af 2 klapbroer. I modsætning til den rolige inderhavn, kan man her se de mange fiskerbåde der herfra tager ud til deres fiskegrunde. Et stykke bagved yderhavnen ligger Husums badestrand, Dockskog. Det er et idealt sted hvis man vil nyde et dyp i Vesterhavet på en varm sommerdag.

Wasserreihe forløber parallelt til Hafenstrasse og det var her livet foregik i gamle dage. På begge sider af den stenbrolagte gågade står små hyggelige huse der blev restaureret med kærlig hånd. I hus nr. 31 boede Theodor Storm gennem mange år. Dette borgerhus blev bygget i midten af det 18. århundrede og fungerer nu som museum.

I det sidste århundrede var Neustadt ganske berømt, fordi europas daværende største kvægmarked lå her. I 60´erne blev dette marked lukket, da handelsbetingelserne forandrede sig. En stor del af Neustadt er nu gågade med kroer og restauranter.

ET GODT TIP! Husum med hestevogn. Prøv at opdage Husum og omegn på en lidt anderledes måde: Tag plads i en hestevogn og lad dem køre en tur gennem det dejlige landskab eller nyd naturens skønhed fra hesteryggen. Denne sightseeingtur vil familien sikkert ikke glemme!

Stährmann & Thomsen, Hafenstrasse 19, 25813 Husum. Tel. +49 (0) 4841-3436

Skibsfartsmuseet i Husum

Her er skibsfartshistorie der strækker sig langt tilbage i historien og der er tilmed skibe i et særligt udendørs område, lige ved havnen. Et meget seværdigt museum, der også stiller skarpt på de hvalfangere der havde base i byen.

Zingel 15
Dagligt 10-17

www: Website

Det nordfrisiske museum – Nissen-Haus

Tysk-amerikaneren  Ludwig Nissen (1855-1924) gav i sit dødsår byen dette flotte bymuseum. Det skulle vise lokallivet, som det udspillede sig langs kysterne uden for og ved Husum. Her er kunst og digernes og kysternes historie. Med masser af fotos og genstande er det et museum med en rig samling.

Ludwig-Nissen-Haus
Herzog-Adolf-Str. 25

www: Website

Poppenspäler Museum

Dukkespilsmuseet viser dukker og eventyrfigurer fra nær og fjern. Her er alt fra skitser til  samlinger fra eksotiske dukkelande Kina, Tyrkiet, Sicilien og Tjekkiet.

Irene Thordsen Kongresshalle
Erichsenweg 23
25813 Husum

Theodor Storm-huset

I borgerhuset fra rokokotiden levede i årene 1866-1880 juristen og forfatteren Theodor Storm, der regnes for en af de vigtigste nordtyske forfattere.

Theodor Storm-Gesellschaft
Wasserreihe 31

www: Website

Husum Slot

Husum slot ligger midt i slotsparken. Det blev bygget i slutningen af det 16. århundrede på et område der dengang ikke var del af byen Husum. Med sine smukke gavle og tårn er slottet Husums vartegn. Inden i slottet kan man gå på opdagelsestur i riddersalen, trappeopgangen, slotskapellet og i de forskellige modtagelsesværelser. Mange antikviteter er også udstillet.

ET GOT TIP ! I marts/april måned lokker slotsparken med sine enestående blomstrende krokus. Fire millioner krokus forvandler græsplanen til et stort violet tæppe.

Husumer Krabbentage

Der afholdes hvert år skaldyrsfestival i Husum, få nærmere informationer om denne årligt tilbagevendende begivenhed på turistinformationen eller deres website, da datoerne skifter fra år til år.

Hafentage Husum

Der afholdes hvert år havnedage / havnefest i Husum, få nærmere informationer om denne årligt tilbagevendende begivenhed på turistinformationen eller deres website, da datoerne skifter fra år til år.

Wattwanderung Nordsee

På nordsøkysten er det ebbe og flod der bestemmer livets og dagens gang. Måske en vandretur med vejleder i vadehavet vil være noget for dig. I videoen her kan du se en vadehavsvandring fra Simonsberg ved Husum i det der hedder Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer.

Turistinformation / Turistkontor Husum
Historisches Rathaus
Grosse Strasse 27
25813 Husum
Tel.: +49 (0) 48 41 89 87 90
www.husum-tourismus.d

Find vej til Husum

Fra Flensborg, kør af hovedvej 200 direkte til Husum.

Fra Kruså grænse: Hvor den danske primærrute 8 og sekundærrute 170 mødes i det store lyskryds i Kruså fortsættes sydpå over grænsen. I Tyskland hedder vejen Bundesstrasse 200, der fører direkte til Husum.

Fra Frøslev grænse: Fortsæt ad E 45 (i Tyskland også Autobahn A 7) til frakørsel 3 Flensburg. Her drejes af mod højre, følg skiltning: B 200 Husum. Kort før Husum drejes mod syd ad B 5, følg skiltning mod Heide/Autobahn Hamburg.

Fra Tønder: Følg den danske primærrute 11 til Sæd grænse, hvor vejen fortsætter som Bundesstrasse 5.

Rejser til Husum, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Husum og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Husum Tourist Information

Grossstrasse 27
25813 Husum

T: +49 04841 89870
F: +49 04841 898790

www: website link

Tourismus Schleswig-Holstein

Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH
Wall 55
24103 Kiel

T: +49 (0)431 600 5840
F: +49 (0)431-600 5844

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Husum

Husum Turistinformation Hotel & Apartment Husum Husum Julemarked   Weihnachtsmarkt Husum Det festligt dekorerede Husum julemarked omkring Tinebrunnen er en ideel anledning til et besøg i Theodor Storms by. Julemarkedet...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Husum
overcast clouds
15.8 ° C
16.1 °
15.5 °
75 %
9.6kmh
100 %
ons
16 °
tors
16 °
fre
15 °
lør
13 °
søn
13 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Husum #iHusum #VisitHusum #SchleswigHolstein #meinSH #comeseeSH #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.