Søg i verden - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Vilnius turistinformation

Vilnius

#Vilnius Visit Vilnius Fra kunstgallerier til gotiske katedraler og museer, i Vilnius er der noget at holde hele familien underholdt i dagevis. Husk at besøge morgengryets port...

Hotel & Apartment Vilnius

Vilnius Julemarked

Vilnius, Litauens hovedstad ligger i den østlige del af landet, nær grænsen til Hviderusland. Byen opstod i det fjortende århundrede og var omgivet af mure med tårne og porte i begyndelsen af det sekstende århundrede. I 1579 blev der grundlagt universitetet, byen blev mere og mere smuk og attraktiv og blev et attraktivt kulturelt og kommercielt centrum for et bredt område. Vilnius var det politiske centrum i Storhertugdømmet Litauen fra det trettende til det attende århundrede.

I midten af det syttende århundrede blev Vilnius imidlertid fyret og ødelagt af russerne. I slutningen af det attende århundrede blev det endelig annekteret til det russiske imperium. I dag er det historiske centrum af Vilnius præget af en middelalderlig struktur og mange fine bygninger i gotisk, renæssance, barok og klassisk stil, og derfor er byen blevet inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste.

Kalėdos Sostinėje Vilnius

Vilnius julemarked (Kalėdos Sostinėje) fylder med de mange træboder katedralpladsen (Katedros aikštė) i det historiske centrum af Litauens hovedstad. På dette julemarked kan du købe lokalt håndværk (keramik, glas, smykker og andre håndlavede julegaver), julepynt og delikatesser fra det lokale køkken (søde kastanjer, honningkager, gløgg, håndværkerbrød).

Et stort juletræ, 25 meter højt og dekoreret med lys, står på Domkirkepladsen og på Rådhuspladsen er der lavet en skøjtebane. Der er masser af lys og festlige dekorationer der skaber en typisk julestemning på gaderne i Vilnius. I det historiske centrum af Vilnius vil der blive lavet en magisk julefortælling i 3D (3D Kalėdų Pasaka) og du kan tage en togtur med juletoget (Kalėdų traukinukas).

Datoer for julemarkedet

Normalt slutningen af ​​november – december

Åbningstider

Åbningstider: Mandag – Torsdag: 11.00 – 21.00. Fredag: 12 – 22. Lørdag 11 – 22. Søndag 11 – 21.

Julemarkeder Litauen 2021

LandByJulemarkedDatoMere infoHotel info
LitauenVilniusKaledos Sostineje26/11 2021 - 6/1 2022InfoHotel Info
Ovenstående finde du en liste med julemarkeder i Litauen 2021.

Du kan se de julemarkeder hvor der lige nu er beslutning om at gennemføre julemarkedet og i hvilken periode. Du kan finde link til den officielle side for julemarkedet som er der hvor du kan finde de mest opdaterede informationer.

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#julemarked #julerejser #flensborg #lubeck #hamborg #rostock #julegaver #julepynt #tyskland #endagstur

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her