Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Kiel

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Kiel

Byens grundlægger er grev Adolf IV av Schauenburg, og han var klar over den gunstige beliggenhed ved vandet fra allerførste færd. Allerede omkring år 1233 byggede han ”Holstenstadt tom Kyle” på en halvø i fjorden, i dag kendt som ”Lille Kiel”.

Kiel fik købstadsrettighederne i 1242. Den stormsikre og naturligt dybe inderhavn, blev hurtigt et af de vigtigste centrer for handel i Østersøen. Naturligt nok i skarp konkurrence med Lübeck, og Kiel var da også medlem i hansaunionen i over 200 år.

Fra det 14. århundrede gjorde adelen Kiel til stedet for et marked med betydning for hele området fra Skagen til Elben, ved det årlige “Kieler Umschlag”. Det er en blanding af folkefest, middelalderritualer, der knytter sig til lykkelige pantelånere og knap så heldige skyldnere.

Byen fik et ganske tydeligt opsving med universitetet, der var opkaldt efter hertug Christian Albrecht. Det blev grundlagt i 1665 og har siden påvirket byens intellektuelle klima i væsentlig grad. Fyrsteslægten Gottorp dominerede og på slottet i Kiel fødtes også den senere russiske tsar Peter III.

Byen blev styret delvist af Tyskland/Preussen og af Danmark. Det danske riges første jernbanelinje blev bygget mellem Kiel og Altona (Hamborg) – og åbnede i 1844, tre år før forbindelsen mellem København og Roskilde. I 1848 var Kiel skueplads for det såkaldte oprør i Schleswig-Holstein, et forsøg på at løsrive hertugdømmet fra Danmark. Dette skete dog først i 1864, efter krigen mellem Danmark og Preussen. Straks efter blev Kiel preussisk marinehavn i 1865 og det blev derfor meget afhængig af den politiske udvikling i det nye Tyskland, der blev grundlagt i 1871. Etter marinen kom værfterne og med dem kom arbejderne.

Det fik byen til at vokse fra sin status som provinsby til storby. Allerede omkring 1900 havde Kiel over 100.000 indbyggere. Indtil 1918 steg antallet til 300.000, derefter faldt det kraftigt igen, fortirs marinen blev kraftig beskåret. Handelslivet gik i stå og mange rejste fra byen. Få andre storbyer i Tyskland har haft sådan nogle svingninger i indbyggertallet som Kiel. I slutningen af 1. verdenskrig i 1918 havde revolutionen i Tyskland sin start med matrosernes oprør i Kiel. Det førte kort efter til afslutningen av kejserriget og til oprettelsen af det første tyske demokrati, Weimar-republikken.

Da nazisterne kom til, blev byen i stor grad et sted for våbenproduktion og marinen kom tilbage som den vigtigste arbejdsgiver i byen. Det betød dog også, at de allieredes bombefly ofte sendte fly på bombetogt over byen. Efter over 90 bombeangreb i løbet af krigen, lå tre-fjerdedele af byen i ruiner. Derfor ventede der Kiels indbyggere en stor opgave med at genopbygge byen. Som hovedstad for delstaten og med universitetet som drivkraft, er det dog lykkedes at få masser af liv i Kiel.

Seværdigheder i Kiel

Slottet i Kiel

I dag er huset et kulturelt center med mange koncerter og arrangementer. Tidligere var det enkeresidensen for fyrstelægten Gottorp, der regerede fra Slesvig. I 1773 faldt fyrsteslægtens magt fra tinderne og danskerne overtog, efter at Ruslands Katharina den Store, havde givet afkald på hendes ret til fyrstedømmet. Slottet gik til den danske krone.  I 1888-1918 var det bolig for Prins Heinrich af Preussen, bror til kejseren. Slottet brændte næsten fuldstændigt ned under et bombeangreb i 1944. I 1965 stod det nye byggeri klart, der indeholder koncertsal, officielt modtagelsesrum, landsbibliotek og en fin restaurant. Årligt er der i huset 300 arrangementer med omkring 200.000 gæster.

Kieler Schloss
Wall 74 / Eggerstedtstraße
24103 Kiel

www: Website

Operaen i Kiel

Den oprindelige bygning blev indviet i 1907, med Parsifal og Fidelio, og den klassiske bygning blev svært medtaget af verdenskrigens bomberegn, så et nyt byggeri blev åbnet i 1953, igen med Fidelio på programmet. Huset tilbyder operakendere et bredt og meget respekteret repertoire.

www: Website

Theater Kiel

Med opera, ballet, teatre og symfoniorkester er tilbuddene mange for de tilrejsende. Her findes Tryllefløjten og Tosca, Tannhäuser og masser af symfoniske koncerter. Tjek månedsprogrammet og der vil sikkert være noget at komme efter. Tysk presse har i hvert fald et meget godt øje til Kieler Operaen, for de gode anmeldelser er noget man er vant til.

Opernhaus Kiel
Rathausplatz 4
24103 Kiel

www: Website

Kieler-Kanalen

Det navn findes kun på dansk, for den tidligere Kaiser-Wilhelm-kanal kom efter krigen til at hedde Nord-Ostsee-Kanal, efter de have den forbinder. Verdens travleste kanal er 100 km lang og er siden 1965 blevet lavet endnu større, et endnu uafsluttet arbejde, med at skabe en bredde på 162 meter i stedet for 87 meter. I 2006 sejlede knap 41.500 skibe med en samlet last på 80 millioner ton gennem kanalen. Store broanlæg i Kiel-Holtenau, i Rendsborg og ved Brunsbüttel i den anden ende, giver det rige muligheder for at se trafikken passere og stiller man sig ved siden af kanalen, så kan man for alvor opleve størrelsen af nutidens skibe. Mange er rent ud sagt enorme. Man kan både komme ud og sejle på kanalen og se på udstilling i besøgscentret.

www: Website

Kieler Schifffahrtsmuseum

I en nedlagt fiskehal kan man opleve Kiels søfartshistorie, inklusive værfterne og Kieler Woche. Om sommeren findes tre skibe, som man kan gå på opdagelse i. Det er krydseren Hindenburg, brandslukningsskibet Kiel og bøjeskibet Bussard. Fint museum.

Wall 65

www: Website

Kunsthalle

Det er Christian-Albrechts-Universitetet der bestyrer de 1300 kvm, der samtidig er byens største museum. Her dominerer det romantiske maleri fra det 19. årh. russisk kunst fra århundredeskiftet.  Tysk impressionisme og kunst efter 1945, samt særudstillinger. Cafeen den Blå kamel byder på afslapningen mellem kunstindtagelsen.

Düsternbrooker Weg 1

www: Website

Aquarium Kiel

Vil man gerne se flokke af sild, sælhunde der laver artisterier, hummer der kravler sidelæns og studere stort set alle de fisk og havdyr der befinder sig i farvandet omkring Danmark, så er Kiels Akvarium lige stedet.  Det er publikumsdelen for det i Tyskland berømte Institut für Meereskunde.

Düsternbrooker Weg 20

www: Website

Kiel Shopping

Når du nu er kommet til Kiel og Tyskland kunne det måske være en ide at lave en shopping tur ud af det! Her kan du hente inspiration til shopping turen.

CITTI-PARK Kiel

Beliggende lige ved motorvej 215, ved siden af IKEA, finder man over 80 forretninger og en lang række madsteder. Her er 2000 gratis parkeringspladser og forretningerne har åbent fra 8-20

Holstenstrasse

Den mest kendte og vigtigste shopping gade i byen fra 1957 havde den Tysklands første fodgængergade. Med Holstenplatz som centrum finder man her talrige forretninger, cafeer og mindre indkøbarkader der smyger sig op langs hovedgaden.

Sophienhof

Lige over for banegården ligger shopping Einkaufszentrum Sophienhof, der åbnede i 1988. Her findes alt fra mindre forretninger til store kæder, indenfor tøj, bolig, mad, hifi, etc. 2000 parkeringspladser.

Sophienblatt 30

LEIK

Endnu en shopping arkade, der ligger midt i byen. Denne her har 33 forretninger og ligger centralt på Holstenstrasse 19-27.

Quer Passage

Også midt i centrum mellem Sophienhof & Holstentörn, ligger denne shopping arkade i tre etager med 30 forretninger. Bl.a. tøjkæden C&A og økokæden Erdkorn. Helt nyåbnet i 2006.

Herzog-Friedrich-Straße 30

Rejser til Kiel, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Kiel og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Tourist Information Kiel

Andreas-Gayk-Str 31 B
24103 Kiel

T: +49 (0) 431 67 91 00
F: +49 (0) 431 67 91 099

www: website link

Tourismus Schleswig-Holstein

Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH
Wall 55
24103 Kiel

T: +49 (0)431 600 5840
F: +49 (0)431-600 5844

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Kiel

Kiel Turistinformation Hotel & Apartment Kiel Kiel Julemarked   Weihnachtsmarkt Kiel Der er flere julemarkeder i Kiel centrum, der bliver omdannet til en stemningsfuld juleverden. Rathausplatz Weihnachtsmarkt Julemarkedet på Rathausplatz med...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Kiel
clear sky
17.7 ° C
21.8 °
16.1 °
63 %
6.7kmh
0 %
man
18 °
tirs
17 °
ons
23 °
tors
23 °
fre
17 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Kiel #iKiel #VisitKiel #SchleswigHolstein #meinSH #comeseeSH #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her