Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Kirkenes

Norge Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Norge

#Norway Rejser til Norge Norge virker måske ikke som den oplagte turistdestination, men det er nemt at komme hertil, uanset hvor man rejser fra. Landet byder på...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Kirkenes

Kirkenes er en unik by som ligger omkring 400 kilometer nord for den arktiske cirkel. Det er en af de få byer i Norge som ligger øst for Finland, hvilket betyder at det er en af de eneste steder i verden hvor man går en tidszone fremad ved at bevæge sig mod vest.

Derudover er det også en af de få steder hvor man kan besøge en grænse hvor tre forskellige tidszoner mådes – det er dog ulovligt at krydse grænsen. Midnatssolen skinner fra maj til juli, vinteren er iskold, og byen ligger langt fra resten af Europa.

Byens beliggenhed betyder at det er det perfekte rejsemål hvis du gerne vil på en afslappende ferie. Der bor knap 3.000 mennesker i byen, men der er stadig masser at lave. Læs videre for at få nogle idéer:

Grænselandsmuseet giver et fantastisk indblik i den lokale kultur

Kirkenes’ besatte landsområder var i en lang periode under Norge og Ruslands kontrol. Af denne grund er der mange grænseoverskridende kulturelle kvaliteter at finde i denne by som ikke findes andre steder i verden. Krig var en af de fælles aspekter af livet i regionen, som befinder sig mellem de to lande, og Grænselandsmuseet giver et interessant, dybdegående indblik i denne fælles historie.

Samikulturen er også yderst indflydelsesrig i regionen, selvom folket kun udgør et mindretal af hele befolkningen. Du vil for eksempel kunne besøge adskillige kunstudstillinger af John Savio, en af de største Samikunstnere. Derudover kan du også få et indblik i byens minedriftshistorie. Hvis du befinder dig i Kirkenes den sidste torsdag i måneden kan du besøge det russiske marked, hvor sælgere fra Murmansk kommer for at sælge alt fra russiske krystaller til matrjosjkaer.

Få et interessant krigsperspektiv på en rundvisning i Andersgrotta

Begravet dybt inde i byens centrum ligger der en undergrundsbunker som blev bygget under Anden Verdenskrig for at beskytte Kirkenes’ indbyggere. Næstefter Malta menes det at Kirkenes har lidt mest af luftalarmer og –angreb i historiens løb. Byen har været udsat for flere end 300 angreb og flere end 1.000 alarmer i det hele. Da Anden Verdenskrig sluttede stod der kun 13 huse tilbage i Kirkenes. Nazierne havde fanget og henrettet 11 frihedskæmpere, som nu mindes med et mindesmærke i byen.

En rundvisning i bunkeren vil uden tvivl give dig et interessant perspektiv på krigen. Bunkeren er blevet forbedret så det er nemmere at navigere gangene. Indeni vil du kunne se dokumentation for bunkerens bygning og hvordan livet derinde var. Tit boede folk der i flere dage af gangen.

Et besøg i Kirkenes er ikke fuldendt før du har set Nordlysene. Der er nemlig chance for at se lysene flere end 200 dage om året. Planlæg din tur mellem august og april for den bedste chance for at opleve dette naturfænomen. Det er en oplevelse du aldrig vil glemme.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

 

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Norges turistkontor

#Touristboard Norway Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM #Norway #visitNorway #iNorway #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Norge valuta, Krone

1 Krone = 100 Øre. 1, 5 10, 20 Kroner50, 100, 200, 500, 1000 Kroner Norwegian National Bank #norway #krone #nok #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Kirkenes
broken clouds
5.5 ° C
5.5 °
5.1 °
87 %
4.1kmh
75 %
søn
6 °
man
8 °
tirs
13 °
ons
15 °
tors
14 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Kirkenes #iKirkenes #VisitKirkenes #Norway #VisitNorway #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her