Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Cologne

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Köln

Köln blev oprindeligt grundlagt af romerne i det første århundrede og byen har været et knudepunkt for handel og transport i næsten 2.000 år. Det har altid været en af ​​de største byer i regionen. Under Anden Verdenskrig blev næsten hele byen ødelagt af bomber.

Specielt den gamle bydel omkring domkirken er blevet smukt genopbygget og her kan du fornemme historien i gaderne. Med de fleste pubber pr. indbygger i Tyskland og masser af underholdningsmuligheder er det ikke underligt at mere end 4 millioner mennesker hvert år besøger byen.

Den lokale dialekt er kendt som Kölsch og tilhører den frankiske variant af tysk. Den berømte lokale øl hedder også Kölsch og sælges med et dusin forskellige etiketter.

Den verdensberømte Eau de Cologne (Kölnisch Wasser) blev først skabt i 1709 af den italienske parfumer Giovanni Maria Farina (1685-1766). Han opkaldte det efter byen, hvor han blev født.

Katedraler, boliger, pubber og højhuse pryder alle det moderne Köln landskab, og glem ikke karnevalet, der afholdes i november. Der er også masser af fodbold og øl hvis det er det du elsker !

Köln historie

Ubii, en germansk stamme, etablerede den første permanente bosættelse i 38 fvt. Romerne kaldte det ved det latinske navn Oppidum Ubiorum. Romerne gav bosættelsen status som by i 50 og omdøbte den til Colonia Claudia Ara Agrippinensium

Maternus, der blev valgt som biskop i 313, var den første kendte biskop i Köln. Byen var hovedstad i en romersk provins, indtil den blev besat af frankerne i 459.

Fra det 9. århundrede til 1806 var ærkebiskoppen af ​​Köln en af ​​de syv prinsvalgte, medlemmer af valgkollegiet der valgte den hellige romerske kejser. Ærkebiskop Rainald af Dassel gav relikvierne fra de tre vise mænd til katedralen i 1164, og byen blev hurtigt et vigtigt pilgrimssted i Europa og spillede en betydelig økonomisk og politisk rolle i lokalhistorien.

Köln var medlem af Hansaforbundet og blev en fri kejserlig by i 1475. Det var en stor havn og transportcenter ved Rhinen. Franskmændene besatte Köln fra 1798 og indlemmede i 1801 de tyske territorier på Rhinens venstre bred til Den Franske Republik som en del af Roer regionen, med Aachen som hovedstad. Det hellige romerske imperium blev opløst af Napoleon i 1806, og Köln mistede sine privilegier. Regionen blev annekteret til Kongeriget Preussen efter kongressen i Wien i 1815.

I Anden Verdenskrig blev Köln udsat for præcis 262 luftangreb fra de allierede, hvilket forårsagede cirka 20.000 døde civile og et fuldstændig udslettet centrum. Ved slutningen af ​​krigen blev befolkningen i Köln reduceret med 95% på grund af de massive evakueringer af indbyggerne.

Efter krigen blev Düsseldorf valgt som delstatens hovedstad og Bonn som landets hovedstad, hvilket efterlod Köln mellem de to store administrative centre. Konrad Adenauer blev den første borgmester i Köln efter krigen, inden han blev valgt som den første kansler i Vesttyskland i 1949.

Seværdigheder i Köln

Kölner Dom

Dette er nok byens absolutte top seværdighed. Kendt på tysk som Kölner Dom, eller officielt Hohe Domkirche St. Peter und Maria. Det tog dette vidunder af gotisk arkitektur over 600 år at bygge færdig. Byggeriet begyndte i 1248, den første del af arbejdet blev afsluttet i 1560, derefter stoppede alt arbejde indtil 1800 tallet på grund af økonomiske problemer. Man besluttede at færdiggøre katedralen i 1842, man brugte over 1 milliard euro i dagens penge på at færdiggøre ​​Tysklands største katedral.

De imponerende 144,5 meter høje tvillinge spir gjorde det til den højeste struktur i verden mellem 1880 og 1884, da den blev overgået af katedralen i Ulm. Interiøret ligner meget det du kan se i Amiens katedral.

Domschatzkamer, skatkammeret, er enestående. Mesterværket er helligdommen for de tre konger fra det 12. århundrede. Dele af helligdommen blev designet af den berømte middelalderlige guldsmed, Nicholas fra Verdun. Det er anerkendt som et af de bedste eksempler på Mosankunst og det er det største relikvie i den vestlige verden. I kirken kan du også se GeroKreuz fra det 10 århundrede, det ældste store krucifiks nord for Alperne.

Katedralen har tolv kirkeklokker. Den ældste er den 3,8 tons tunge Dreikönigenglocke, støbt i 1418. Den største er den 24 tons tunge St. Petersglocke blev støbt i 1922 og er den største frit svingende klokke i verden.

Katedralen blev ramt af 14 bomber under Anden Verdenskrig, men faldt ikke sammen. Katedralen blev genopbygget i ​​1956. Den blev opført som et verdensarvsted af UNESCO i 1996.

12 romanske kirker

Kölns arkitektoniske guldalder var utvivlsomt det 11., 12. og 13. århundrede, da dets 12 romanske kirker blev konstrueret, nemlig: St. Andreas, St. Aposteln, St. Cäcilien, St. Georg, St. Gereon, St. Kunibert, St. Maria im Kapitol, St. Maria Lyskirchen, Groß St. Martin, St. Pantaleon, St. Severin og St. Ursula.

Skt. Aposteln

Det er en af de ca 20 romanske kirker der er tilbage i Köln. Denne type kirkearkitektur opstod i Köln og spredtes til andre dele af Tyskland.

Skt. Maria Lyskirchen

Her kan du se interessante frescoer fra 1200 tallet.

Skt. Kunibert

Her kan du se meget interessante glasmosaikker fra 1230.

Groß St. Martin

Den mest imponerende af sin størrelse er Gross St. Martin, på Fischmarkt, mellem rådhuset og Rhinen.

St. Gereon

Prisen for det mest rigeligt dekorerede interiør går til St. Gereon, som også er den ældste af de 12, grundlagt som et kapel i det 4. århundrede på en romersk kirkegård.

Veedeln kvarteret

Dette er de traditionelle kvarterer i det gamle Köln, her har man formået at bibeholde den specielle Kölnerstemning og folk fylder området både dag og nat.

Köln Zoo

Köln Zoo ligger lige ved Rhinen og er bestemt et sted du skal opleve. Denne zoologiske have har flere dyr end nogen anden zoologisk have i Tyskland. Omhyggeligt anlagte og smukke blomsterbede i en parklignende atmosfære.

Romerske Köln

Köln var engang den største gamle by nord for Alperne. Det meste af det, der har overlevet fra denne periode, er nu i det romersk-germanske museum. Den sydlige mur af museet har to romerske brønde.

Et par større ruiner er stadig spredt rundt i byen. Fundamenterne og sidebuen til den nordlige byport ligger mellem katedralen og turistinformationscentret.

300 m syd for det romersk-germanske museum lå Praetorium. Disse fundamenter er nu under det middelalderlige rådhus, hvor du også kan se den romerske konstruktion af det kommunale kloaksystem.

Dele af den romerske bymur kan ses vest for Zeughaus i gaderne Burgmauer og Am Römerturm.

En del af den 95 kilometer lange Eifel akvædukt kan ses på Friesenplatz. Denne akvædukt, bygget i 80, var en af ​​de længste i Romerriget. Det bragte vand helt fra Ardennerskoven nær den nuværende belgiske grænse.

Museer i Köln

EL-DE Haus (tidligere Gestapos hovedkvarter)

Nazisme er noget som Tyskland forsøger at glemme ganske ofte men desværre vil landet sandsynligvis aldrig kunne slippe Holocaustens rædsler. Der er mange museer der er værd at besøge i Köln, men der er ingen der ligner NSDC. Indrettet i et tidligere fængsel for politiske fanger, du kan besøge cellerne i kælderen. I udstillingslokalerne kan du se udstillinger omkring ​​nazismen. Det er en meget bevægende og samtidig belærende oplevelse.

Museum für Ostasiatische Kunst

Dette museum er anlagt i 1909 og er dermed det ældste museum af denne slags i Tyskland. Denne kendte samlig indeholder religiøse objekter fra Kina , Japan og Korea. Derudover er der mange spændende japanske skærme samt møbler fra Mingperioden.

Römisch – Germanisches Museum

Det Romersk – Germanske museum har objekter fra tiden omkring 0 , det var på den tid Köln var en vigtig by i det Romerske rige.

Wallraf-Richartz Museum

Dette museum er samtidig hjemsted for filharmonikerne. Museumsdelen tæller, på malerisiden, en lang række værker af kendte kunstnere bl.a. VanGogh, Rembrandt og Durer.

Museum Schnütgen 

Museet indeholder religiøse objekter fra 500 tallet til 1800 tallet. Museet er indrettet i en 1100 tals Romansk kirke.

Agfa Photo-Historama – Fotohistorie
Deutsches Sport- & Olympia Museum – Tysk sports- og olympisk museum
JavaMuseum – Forum for internetteknologi i samtidskunst
Käthe Kollwitz Museum – Moderne kunst
Kölnisches Stadtmuseum – Köln bymuseum
Kunst- und Museumsbibliothek der Stadt Köln – Köln bys kunst- og museumsbibliotek
Museum für Angewandte Kunst – Kunstmuseum
Museum Ludwig – Moderne kunst
Rautenstrauch-Joest-Museum – Etnografisk museum for ikke-europæiske kulturer
Schokoladenmuseum – Chokolademuseum

Rejser til Köln, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Köln og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Köln Tourist Information

Kardinal-Höffner-Platz 1
50667 Köln

T: +49 0221 221

www: website link

Tourismus Nordrhein-Westfalen

Tourismus NRW e.V.
Völklinger Straße 4
40219 Düsseldorf

T: +49 (0) 211 91 320 500
F: +49 (0) 211 91 320 555

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Köln

Köln Turistinformation Hotel & Apartment Köln Köln Julemarked Byens navn bærer vidnesbyrd om dens romerske fortid som, Colonia. Udover arven fra romertiden og middelalderen, især den verdensberømte...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Cologne
broken clouds
10.1 ° C
10.6 °
9.1 °
89 %
5.1kmh
75 %
tirs
11 °
ons
13 °
tors
14 °
fre
17 °
lør
11 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Cologne #iCologne #VisitCologne #NorthRhineWestphalia #VisitNRW #DeinNRW #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her