Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Cracow

Polen

#Poland Rejser til Polen De første resultater i søgemaskiner når du søger efter grunde til at besøge Polen giver dig mange gange det modsatte – grunde...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Krakow

Krakow kaldes også for Polens kulturelle hovedstad og det er en af de mest populære destinationer i Polen, når du har været i Krakow vil du vide hvorfor. Selve byen blev grundlagt før stenalderen, og den er dokumenteret som en travl handelsplads inden år 1000. Pave Johannes Paul II var ærkebiskop i Krakow, men byen har også set mange nedture.

For eksempel var Krakow Ghetto en afskærmet del af byen, hvortil nazi Tyskland flyttet jøderne, før de sendte dem til udryddelseslejre. I dag vil du finde mange steder, hvor du kan nyde scenekunst, museer, der hjælper dig med at få et glimt af historien, og gamle bygninger, der tager dig tilbage i tiden.

Krakow er en af de få byer der ikke blev ødelagt under 2 verdenskrig og hele byen er en seværdighed i sig selv med en fantastisk atmosfære mellem de gamle smukke bygninger. At beskrive seværdigheder i Krakow er egentligt ganske nemt – hele byen ! Krakow er en moderne by, der har gamle bygninger, masser af historie og en kultur, der er fortryllende og spændende. Et besøg i Krakow vil ikke kun tilfredsstille alle dine sanser, men du vil blive helt afhængig af det. Du vil ønske at komme tilbage på besøg igen og igen.
.

Seværdigheder i Krakow

Rynek Glowny

Med Jomfru Marias basilika fra det 14. århundrede og Sukiennice, Klædehallen, fra det 16. århundrede, kan du få din lyst styret både med hensyn til gotik og renæssance arkitektur på denne enorme plads, der måler over 40.000 kvadratmeter. Det er nemt at komme rundt på pladsen, men der er også hestevogne til rådighed for dig, hvis du skulle blive træt af at gå. Du kan finde masser af restauranter og caféer foruden masser af butikker, der byder på lokale varer, souvenirs og andre lækkerier, du måtte ønske.

I Sukiennice på første sal ligger nationalgalleriet. De vigtigste værker er af maleren Jan Matejko. Du kan se to af hans bedst kendte værker, Kong Sigismund der modtager de tyske korsridderes flag og våben efter slaget ved Grunwald i 1410 og et andet maleri af general Kosciuszko der besejrer russerne i slaget ved Raclawice i 1794.

Det eneste der er tilbage af Krakow første rådhus er det 70 meter høje tårn der står lige ved siden af markedshallen. Du kan komme op i toppen af tårnet og undervejs ser du gamle fotografier af Krakow samt et lokale med en model af det gamle rådhus.

Mariakirken er oprindeligt fra det 14. århundrede. Kirken har to markante tårne ​​og et smukt kunstværk af den tysk-polske billedhugger Veit Stoss, der levede fra 1447 til 1533. Aleteret er 11 meter langt og 12 meter højt og er Europas største alter fra middelalderen. Signalet, hejnał, spilles fra kirketårnet hver time og på polsk radio klokken 12.00.

Wawel

Slottet var sæde for den polske regering i næsten 5 århundreder og kongefamiliens bopæl. I dag er Wavel slottet et stort museum. En gåtur omkring slottet er en populær aktivitet på en solskinsdag og en god måde at starte et besøg på slottet. Hvis du vil på rundvisning i slottet skal du komme tidligt for at undgå at stå i lang kø. På kongeslottet Wawel kan du se blandt andet se en af ​​verdens største samlinger af flamske gobeliner.

Wawel katedralen blev oprindeligt bygget i 1000 tallet. I 1300 tallet blev kirken udvidet og det meste af kirkens ydre stammer fra denne periode. I katedralen kan du se mange små kapeller og sarkofager. I krypten under katedralen ligger en lang række polske konger og dronninger samt en række kendte militær og kultur personligheder begravet. Zygmunt klokken er en stor klokke lavet i 1520. Klokken vejer 11 tons og har en diameter på mere end 2 meter. Når klokken ringer kan det høres op til 50 kilometer væk. Zygmunt klokken ringer kun få gange om året: Påske søndag, Corpus Christi, 11 november, 3 maj samt ved specielle lejligheder.

Krakow Kazimierz

En tredjedel af Krakow er jødisk, hvilket gør et besøg i det jødiske kvarter noget, der bør stå højt på listen over ting, man skal gøre for at opleve det autentiske Krakow. Det var oprindeligt en selvstændig by der blev anlagt af Kazimierz den Store i 1335 som i 1868 en del af Krakow. Kvarteret kommer til live om natten med flere restauranter og barer. Det er et helt andet tempo, end det, du ser i andre dele af byen, og murene fortæller tidligere generationers grusomme historie. Hvis du har set filmen “Schindlers liste”, har du fået et kort indblik i, hvordan gaderne ser ud, da de er med i filmen.

Czartoryski Museum

I Czartoryski museet kan du se den mest værdifulde samling i Polen og en af ​​de mest værdifulde i Europa. Museets top seværdighed er malerierne “Dame med hermelin” af Leonardo da Vinci og “Den barmhjertige samaritan” af Rembrandt van Rijn. Derudover kan du se de permanente samlinger af polsk maleri fra det 20. århundrede, dekorativ kunst samt midlertidige udstillinger.

Pijarska 15
31-015 Kraków
Website Link

Collegium Maius

Collegium Maius er bygget i 1300 tallet og var Collegium Maius hovedcampus for et af de ældste universiteter i verden. Den smukke gårdhave med altaner kan besøges gratis.

ul. Jagiellońska 15
31-010 Kraków
Website Link

Barbican

Barbican er det eneste tilbageværende byport fra de middelalderlige befæstninger. Dens røde mursten og formidable tårne ​​og det cirkulære design var dengang det ypperste inden for bygningsteknik.

Basztowa
30-547 Kraków
Website Link

Brama Floriańska

Brama Floriańska er bygget i polsk gotiske stil og porten markerer starten på den såkaldte “Royal Route”. Gå igennem porten og lyt til gademusikanter der spiller alt fra irsk folkemusik til countrymusik med en afstikker til moderne pop.

Pijarska
30-001 Kraków

Kopiec Kosciuszki

Den store bakke Kościuszko blev anlagt i 1823 til ære for den nationale helt, Tadeusz Kościuszko, der kæmpede for Polen mod russerne og preusserne i det 18. århundrede. Fra toppen af bakken kan du se et flot panorama over Krakow og på en klar dag kan du se Tatra bjergene når du kigger mod syd.

al. Waszyngtona 1
30-204 Kraków
Website Link

Pałac Biskupow Krakowskich

Biskoppens palads er et renæssancepalads med en smuk gård. Pave Johannes Paul II boede her under hans tid som biskop i Krakow. Man kan ofte finde et stearinlys i vinduet og mange stearinlys og blomster under det.

Franciszkańska 3
Krakow

Stanisław Wyspiański Museum

Dedikeret til den berømte polske maler, skulptør, designer og dramatiker.

Szczepańska 11
Krakow

Udflugt fra Krakow

Kopalnia Soli „Wieliczka”

I hundredvis af år gjorde minearbejderne i Wieliczka saltminen Krakow til en velhavende by med stor vækst, når de minede tonsvis af værdifuldt stensalt fra jorden under byen. I dag kan du se minearbejdernes fantastiske “fritidsarbejde” i form af skulpturer udskåret i underjordiske passager og Kingas kapel som er en underjordisk katedral lavet af salt.

Daniłowicza 10
32-020 Wieliczka
Website Link

Muzeum Auschwitz-Birkenau

Mørkt, følelsesladet, bevægende og ekstremt, der er ingen steder i Europa, der ligner Auschwitz-Birkenau. Det er fortsat en af ​​de vigtigste ting at se i og omkring ​​Krakow. Her får du et informativt indblik i rædslerne ved Holocaust og nazisternes forfølgelse af jøderne og andre minoritetsgrupper. Mindesmærket og museet ligger omkring en time fra Krakows centrum.

Więźniów Oświęcimia 20
32-603 Oświęcim
Website Link

Rejser til Krakow

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Krakow Tourist Information

Rynek Główny 1/3
31-042 Kraków

Tel.: +48 124337310

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Polens turistkontor

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Oplev Polen Polen er et fantastisk land der har...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Brug for frisk luft i stedet for en bil ? måske en MC, Scooter eller cykel vil være en bedre løsning.

Lej en MC eller Scooter

Check priser for leje af MC eller Scooter hos vores samarbejdspartner

Lej en cykel

Check priser for leje af cykler hos vores samarbejdspartner

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Krakow

Krakow turistinformation Hotel & Apartment Krakow Krakow Julemarked Krakow, den gamle hovedstad i Polen, er det vigtigste turistmål i landet, byen er kendt for sin smukke gamle...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Polen valuta, Zloty

1 złoty = 100 groszy. 1, 2, 5, 10, 20, 50 groszy coins 1, 2, 5 ZlotyPLN 10, 20, 50, 100, 200, 500 Zloty Polish national bank...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Krakow
overcast clouds
3.5 ° C
5.6 °
1.1 °
80 %
1kmh
100 %
Tue
8 °
Wed
8 °
Thu
5 °
Fri
4 °
Sat
-1 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#poland #visitpoland #cracow #icracow #visitcracow #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.