Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Munich

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit München

München er hovedstaden i Bayern og for mange rundt omkring i verden er byen kendt som vært for de olympiske lege i 1972. Byens farver er sorte og guld der minder om det romerske imperium og det har været det samme siden det 14. århundrede. Med rødder der kan spores helt til det 12. århundrede bør du besøge München for at opleve hvordan gammelt og nyt kan mødes på en harmonisk måde.

Selvom München ikke er den største by du har besøgt bor der alligevel mere end 1 million indbyggere, med så mange mennesker er det rart at have en chance for at gå i et roligt område og nyde naturen. Den engelske have er den perfekte ramme for sådan en spadseretur. Her finder du hele verden – et græsk tempel, en kinesisk pagode og et klassisk japansk tehus.

Deutshes Museum er et af de største videnskabsmuseer i verden, og her er der masser af interessante udstillinger, både permanente og sæsonbestemte, der vil engagere børn og voksne i alle aldre. I alt har museet over 13 hektar udstillinger med uvurderlige originale maskiner, udstyr, modeller og rekonstruktioner fra klassisk mekanik til telekommunikation, fra en rekonstrueret kulmine i fuld størrelse til rumfartsteknologi. De levende demonstrationer og praktiske instruktionshjælpemidler er sjove og informative for den besøgende.

München er hjemsted for mange festivaler hele året men den mest berømte er Oktoberfest. Den er afholdt årligt i næsten 200 år på Theresenwiese i en karnevals atmosfære. Store telte kan rumme stort set alle besøgende til begivenheden og glem ikke al den øl! Ca. 30% af den årlige ølproduktion fra de store bryggerier i München forbruges i løbet af disse to uger. Du kan også besøge et kæmpe tivoli. Hvert år er der næsten 7 millioner besøgende og Oktoberfesten i München er verdens største festival.

Seværdigheder i München

Nymphenburg

Blev oprindeligt opført som kongelig sommerresidens men til stadighed udbygget gennem flere århundrede. Hovedbygningen blev opført i årene 1664 – 1674. Det der fremhæves ved Nymphenburg er især Amalienburg som er jagtslottet med et beskedent ydre men overdådigt indre. Den botaniske have er fantastisk flot med en interessant opbygning.

Residenz

Man startede opførelsen i af Wittelbachs familiens palads i 1385 , men projektet voksede og voksede og blev til sidst en større samling bygninger der udgør det der kaldes Residenz. Her finder du f.eks skatkammeret og det berømmede “Gamle Residenz teater” opført i rokoko stil under ledelse af Cuvillies i årene 1751 – 1753.

Alte Pinakothek

Bygningen er konstrueret i 1826 – 1836 i renaissancestil af arkitekten Leo von Klenze.

Neue Pinakothek

Er kendt for sit mix af nyt og gammelt, her finder du udover postmodernistiske værker også værker af f.eks Botticelli, Raphael og Durer.

Glyptothek

Bygningen blev opført under ledelse af Leo von Klenze, der også var arkitekten bag Alte Pinakothek. Indenhuse finder du interessante udstillinger af græske og romanske skulpturer

Staatliche Antikensammlungen

Indeholder bl.a. en utroligt spændende samling af græsk keramik

Deutches Museum

Er et af verdens mest kendte tekniske museer , grundlagt af Oskar von Miller. Modeller og demonstrationer viser hvordan elektricitet og damp dannes og fungerer. I kælderen har man konstrueret en kulmine. Kommer du til München så må du absolut ikke gå glip af et besøg på Deutches museum.

Bayerisches Nationalmuseum

Her finder du udstillinger af bavarisk kunst og håndværk fra 400 – 1800 tallet. I kælderen en interessant samling af julekrybber.

Marienplatz

Dette er Münchens centrum og det er også her du finder byens kendte rådhus hvor figurene i forbindelse med uret opfører en turnering der blev holdt i forbindelse med det kongelige bryllup i 1568.

Frauenkirche

Dette er Münchens domkirke med de karakteristiske dobbelttårne.

Udflugter fra München

I München omegn ligger nogle interessante udflugtsmål der let kan nåes hvis man overnatter i eller omkring München.

Schloss Schleissheim

Dette slot ligger 15 kilometer nord for München. Slottet er opført i klassisk stil og omkranset af fransk inspirerede haver designet af Carbonet og Girard. I dag er der kunstmuseum på dele af slottet hvor du finder udstillinger af Flamske og Hollanske malere fra 1500 og 1600 tallet.

Dachau koncentrationslejren

Ligger 19 kilometer nordvest for München og var nazitysklands første koncentrationslejr åbnet i 1933. Museum og rekonstruerede barakker.

Ammersee

Dette er en sø der er beliggende i en højde af 533 meter. Søen tjener som et center for forskellige former for vandsport.

Udflugt fra München

Schloss Schleissheim

Schloss Schleissheim ligger 14 kilometer nord for det centrale München og var sommer residens for hertuger og konger i Bayern.

Parken består af tre paladser fra forskellige perioder og et luftfartsmuseum. Neues Schloss, færdiggjort i 1704 er kopieret efter Versailles.

Paladset er åbent hele året rundt, dagligt (undtagen mandage) fra 9.00 til 18.00.

Schloss- und Gartenverwaltung Schleißheim
Max-Emanuel-Platz 1
85764 Oberschleißheim

www: Website

Rejser til München, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i München og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

München Tourist Information

Herzog-Wilhelm-Straße 15
80331 München

www: website link

Tourismus Bayern

Bayern Tourismus Marketing GmbH
Arabellastraße 17
81925 München

T: +49 (0) 89/21 23 97-0
F: +49 (0) 89/21 23 97-99

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i München

München Turistinformation Hotel & Apartment München München Julemarked Med oktoberfest, opera, Hofbräuhaus, Pinakothek, BMW og Bayern München formår byen at forene gamle bayerske traditioner med et pulserende...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Munich
light rain
16.6 ° C
19.2 °
15.4 °
74 %
2.3kmh
100 %
man
24 °
tirs
14 °
ons
18 °
tors
21 °
fre
21 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Munich #iMunich #VisitMunich #deinbayern #Bavaria #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.