Gorzow

Rejser til Gorzow

På denne tur til Gorzow kan du f.eks komme med på udflugt til et af verdens største fæstningsanlæg “Ostwall”. For de der ikke er historisk interesserede er der masser af muligheder for at shoppe til fordelagtige priser. Vi besøger også lokalbryggeriet i Witnica og får smagsprøver inden vi kører til grænsemarkedet i Kostrzyn.

Rejser til Gorzow fra Jylland, Fyn, Vestsjælland

Rejser til Gorzow fra København og Østsjælland

I rejsens pris indgår følgende:

Bustransport fra og til opsamlingsstederne
Lovpligtige afgifter
Overnatning i dobbeltværelse ( enkeltværelse mod tillæg )
Morgenmad på hotellet
1 x markedsbesøg på Kostrzyn grænsemarked
1 x udflugt til fæstningsanlæg Ostwall
1 x bryggeribesøg med smagsprøver

Rejser til Gorzow fra Jylland, Fyn, Vestsjælland

Rejser til Gorzow fra København og Østsjælland

Børnerabat ved 2 fuldt betalende personer

Hotel Mieszko: max 1 barn under 15 år rejser gratis såfremt barnet sover i ekstra opredning på forældrenes værelse.

Shopping ideer

Askana shoppingcenter butiksliste
NovaPark shoppingcenter butiksliste

Festungsfront Oder Warthe Bogen

I tiden op til 2 verdenskrig udbyggede tyskerne et kæmpe fæstningsanlæg der strækker sig fra Wroclaw i syd til Swinoujscie i nord. Fæstningsanlægget var således indrettet at man til dels udnyttede naturen, floder og kanaler som en del af hele anlægget mens man andre steder byggede enorme tunnelanlæg der forbandt de forskellige bunkers (Panzerwerk). I området omkring Gorzow er der mulighed for at komme ned og besigtige en sådan bunker og der er mulighed for at se museet der er bygget op omkring bunkeren. Hele fæstningsanlægget regnes for at være et af verdens største. Det er svært at beskrive i ord størrelsen af anlægget og for historisk interesserede er det noget der helt klart bør ses.

Vi har fundet en video fra polsk TV der har haft en af deres historie programmer forbi anlægget der ligger tættest på Gorzow og her kan du danne dig et indtryk af størrelsen af anlægget. Talen er naturligvis på polsk men for de der er interesseret i 2 verdenskrigs historie er det ikke svært at forstå sammenhængen.

Video historie fra fæstningsanlæg

Læs om Gorzow

Gorzow med cirka 100.000 indbyggere er beliggende i det Vestlige Polen i det område der også kaldes Polens grønne lunge.

Området omkring Gorzow samt byen er kendt for sinde mange grønne arealer og store skove, området og byen er således et godt sted for naturelskere der gerne vil have en snert af storby med på ferien.

De første optegnelser om Gorzow kan dateres tilbage til 1257 hvor Albrecht de Luge blev autoriseret til at anlægge en by med navnet Landisberch Nova. Byens strategiske beliggenhed ved Warta floden betød at byen snart blev et meget vigtigt by, både omkring handel og fabrikation.

Igennem sin 700 årige historie er byen gentagne gange blevet voldsomt ødelagt af oversvømmelser, brande, krige og befolkningen er flere gange reduceret betragteligt på grund af pestepidemierne. Tiden op imod 1ste verdenskrig var en af Landsberg, som byen hedder på tysk, bedste perioder. Her voksede byen langt uden for de middelalderlige bymure og der opførtes nye bolig- og industriområder ligesom byen blev forbundet med andre byer via jernbanenettet. Det var i denne periode at byen blev kendt som parkernes og havernes by.

2den verdenskrig blev tragisk for byen. Den tyske garnison sprængte 2 broer over floden for at dække tilbagetrækningen og den røde hær satte hele den gamle bydel i flammer og den 30 januar 1945 blev tyske Landsberg til polske Gorzow.

Byen, der er en af hovedbyerne i Lubuskie regionen har i dag 130.000 indbyggere. Gorzow er en by med mange parker og grønne områder, de 12 parker dækker et areal på i alt 128 hektar.

Gorzow er endvidere kendt i Polen for sit meget stærke speedwaymandskab – Stal Gorzow der tæller flere danske kørere på holdet.

En forlænget weekend i denne herlige by ved Wartafloden er så absolut anbefalelsesværdigt. Speedway er en stor sport i Polen og Gorzow er hjemsted for et moderne speedwaystadion, så måske du vil krydre dit besøg i Gorzow med en aften på det store speedwaystadion til en af de spændende og medrivende matcher.

Vi er sociale !

4,765FansLike
0FølgereFølg
86FølgereFølg
169FølgereFølg
47FølgereFølg
0LikesLike
181AbonnementerAbonner

Vejr & Vejrudsigt for Gorzow

Gorzow Wielkopolski
light rain
17 ° C
17 °
17 °
96%
1.8kmh
92%
tirs
16 °
ons
19 °
tors
21 °
fre
18 °
lør
22 °

Hvor meget er zloty værd ?

DKK - Danske Kroner
PLN
1,7535
Gorzow er en dejlig grøn by beliggende ved Warta floden. Her får du virkeligt meget ferie og shopping for pengene.

Gorzow rejser

Pris / Kvalitet

Rejser

Gorzow er en dejlig grøn by beliggende ved Warta floden. Her får du virkeligt meget ferie og shopping for pengene.

User Rating: 5 ( 1 votes)