Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Potsdam

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Potsdam

Potsdam ligger ved Havel floden og var de tyske kejseres og preussiske kongers residens indtil 1918. Meget af dens planlægning og arkitektur er refleksioner af denne status og tidsalder.

Målet var at gøre denne by til en “pastoral drøm” eller et sted, hvor natur og fornuft kunne være i fokus. Denne unikke byplanlægning har skabt en række smukke og forbundne søer, der fører besøgende til mange forskellige kulturelle vartegn. Blandt andet til det utrolige Sanssouci slot, som er den største verdensarvssted, der er i Tyskland.

Et andet populært stop i Potsdam er Glienicke-broen. Selv om søjlerne ved siden af ​​broen giver en unik fotografisk mulighed, er det den historiske betydning af broen, der trækker folk til den. Dette var stedet, hvor spioner blev udvekslet under den kolde krig. Selv om anden verdenskrig ødelagde store dele af byen, er der stadig nogle ældre bygninger og monumentale strukturer, der er velbevarede. Tre porte fra de oprindelige bymure kan stadig ses, herunder “jægerporten” der blev opført i 1733.

Et besøg på den gamle markedsplads vil ikke længere give dig udsigt til bypaladset, da det blev revet ned i 1961, men det vil give dig en fantastisk udsigt over kuplen på St. Nicholas kirken der blev bygget i 1837. Du kan også se det gamle rådhus, bygget i 1755, og Brandenburger Tor, som blev bygget i 1770. Potsdam er en by med elegance, skønhed og håb. Du finder det med hvert fodspor du tager. Det i sig selv gør denne by til det perfekte sted at besøge.

Seværdigheder i Potsdam

Schloss Sanssouci

Parken Sanssouci i Potsdam er 290 hektar stor og er en samling af slotte og haveanlæg. Den ældste del af parken er omkring slottet Sanssouci med dets terrasser af vinstokke. Slottet var Friedrich den Stores sommerresidens og er et utroligt smukt byggeri opført i 1745 – 1747 på foranledning af Friedrich II. Omkring slottet en smuk slotshave anlagt i terrasser, i slotsparken der dækker et areal på 3 kvadratkilometer er der mange smukke haveanlæg og pavillioner.
www.spsg.de

Brandenburger Tor

Triumfbuen i Potsdam er opført i 1770 efter romersk forbillede. Ikke helt så stor som den “rigtige” Brandenburger Tor, men alligevel et smukt og imponerende monument. På monumentet er guderne Mars og Herkules afbildet.

Glienicke Brücke

For de der har interesseret sig for spionfilm behøver Glienicke Brücke formentlig ikke nogen støre præsentation. Det er broen der står printet på nethinden af alle spion freaks. Glienicke Brücke fører over Havel floden og på midten af broen foregik spionudvekslinger.

Holländische Viertel

Friedrich Wilhelm I lod i årene 1734 – 1742 anlægge hollandske gavlhuse og endda en hollandsk udseende kanal således at han kunne tiltrække hollandske håndværkere og soldater og få disse til at føle sig mere hjemme.

I Holländische Viertel er der mere end 100 af sådanne gavlhuse og det er dermed det største Holland look-alike uden for Hollands grænser.
www.hollaendisches-viertel.net

Neues Palais

Neues Palais er et slot der blev opført i årene 1763 – 1769 på foranledning af Friedrich III, Slottet ligger i Sanssouci slotsparken. Neues Palais er åbent for besøgende.
www.spsg.de

Cecilienhof

Cecilienhof er et lille lystslot der er opført i engelsk stil i 1916. Cecilienhof er nu nok mest kendt som stedet hvor Potsdamkonferencen blev afholdt i 1945 med deltagelse af Harry S Truman, Josef Stalin og Winston Churchill. Rummet hvor konferencen afholdtes er åbent for besøgende.

Den russiske koloni

Et interessant stykke Rusland finder du her i Potsdam. Byggeriet af 13 huse i russisk byggestil gennemførtes i 1826 – 1827. Her boede russiske sangere ansat i den prøjsiske hær.

Nikolaikirche

Nicolaikirken i Potsdam ligger ved Alter Markt og er hovedkirken i Potsdam. Bygningen er opført i årene 1830 – 1837 efter planer af arkitekten Karl Friedrich Schinkel. Det er en klassicistisk centralbygning med Sct Pauls katedralen i London som forbillede. Kirkens kuppel er opført i årene 1843 – 1849.

Babelsberg

I Potsdam ligger Babelsberg Filmstudierne, hvor Malene Dietrich indspillede Der Blaue Engel og Fritz Lang skabte den legendariske Metropolis, og studierne var i 1920’erne verdens mægtigste og teknisk mest avancerede. Her er lavet en temapark, der er et godt udflugtsmål for børnefamilien.

August-Bebel-Strasse 26
S- Bahnhof Babelsberg
www.filmpark.de

Rejser til Potsdam, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Potsdam og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Potsdam Tourist Information

Am Neuen Markt 1
14467 Potsdam

T: +49 0331 275580
F: +49 0331 2755829

www: Website Link

Tourismus Brandenburg

TMB Tourismus-Marketing Brandenburg GmbH
Am Neuen Markt 1
14467 Potsdam

T: +49 0331 200 47 47
F: +49 0331 298 73 28

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Potsdam
overcast clouds
20 ° C
21.2 °
18.4 °
69 %
5.2kmh
100 %
man
23 °
tirs
20 °
ons
21 °
tors
21 °
fre
18 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Potsdam #iPotsdam #VisitPotsdam #visitbrandenburg #Brandenburg #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her