Poznan er en spændende polsk storby med et meget charmerende torv. Området omkring Poznan byder på mange muligheder for oplevelser. Vi arrangerer endvidere jævnligt rundrejser i Polen hvor du har mulighed for at opleve Poznan, opholdet i Poznan indgår i rundrejserne som overnatningsby.

LÆS VORES REJSEMAGASIN OM POZNAN HER
[divider]

[box type=”info” align=”aligncenter” ]
I rejsens pris indgår

  • Bustransport fra og til opsamlingsstederne
  • Lovpligtige afgifter
  • Overnatning i dobbeltværelse
  • 2 x morgenmad på hotellet
  • Byrundtur i Poznan med lokal guide

Pris pr person i dobbeltværelse 3 dage / 2 nætter

990 kr (enkeltværelse +300 kr)
ved minimum 50 personer
[/box]

[toggle title=”Bemærkninger” state=”close” ]
Enkeltværelse tillæg pr døgn er  +150,-.

I prisen indgår busrejse t/r, overnatning på valgt hotel, morgenmad på hotel, alle lovpligtige afgifter, udflugter og frokoster jf program.

Grupperabat Plads nummer 36, 46 og 51 er gratis.

Priserne kan ændres uden forudgående varsel f.eks som følge af omkostningsstigning, du får dog altid rejsen til den pris der er gældende på bestillingstidspunktet.
[/toggle]

[toggle title=”Detaljeret rejse program” state=”close” ]

Hotel i Poznan

Vi benytter det komfortable og centralt beliggende hotel Rzymski.

Hotel Rzymskis beliggenhed blot få hundrede meter fra Poznans hyggelige rådhustorv lægger op til hyggelige spadsereture rundt i byen.

Om Poznan

Poznan ( tysk : Posen ) med 590.000 indbyggere er delstaten Wielkopolski (Storpolen) hovedstad , byen ligger ved Polens 3de længste flod, Warta. De første optegnelser om Poznan stammer fra ca 800 hvor byen opstod på øen , Ostrow Tumski , der dengang var omgivet af en vold med træmure , byen var dengang Polens hovedstad da den var lettere at forsvare end Gniezno. Senere da Polen blev udvidet flyttede blev Krakow gjort til hovedstad.

Poznan fik i 1253 byrettigheder og den gunstige beliggenhed og de kongelige privilegier førte til en hurtig udvikling af byen der i 1400 og 1500 tallet var et af europas vigtigste handelscentre og et vigtigt center for kultur og videnskab.

Ved den første deling af Polen kom byen under Preussisk herredømme og tilhørte frem til 1ste verdenskrigs afslutning tyskland. Med Versaille traktaten kom Poznan og områderne omkring byen under herredømme af den nyoprettede Polske republik.

Under 2den verdenskrig blev Poznan stærkt beskadiget , 55 % af bygningerne måtte genopføres efter 2den verdenskrig. Efter 2den verdenskrigs afslutning blev tyskerne i området forvist vestpå og de blev erstattet med polakker. Efter krigen fulgte en tid med en kraftig industriel udvikling , specielt i maskinbygnings industrien og byen er i dag en af Polens mest velstående og veludviklede byer.  Poznan er verdenskendt for den store internationale messe der afholdes hvert år i juni måned.

Seværdigheder i Poznan

Torvet ( Stare Rynek ) er en stor plads midt i byen omgivet af pragtfulde historiske bygningsværker der er nænsomt restaureret efter 2den verdenskrigs ødelæggelser.

Rådhuset hører til en af Polens flotteste renæssance bygninger , det høje tårn er kronet med en ørn. Rådhuset blev oprindeligt opført i 1200 tallet men udvidet i 1400 tallet i dagens renæssance stil. Over tårnuret kommer de 2 kendte Poznan gedebukke frem klokken 12.00. I rådhuset er der i dag indrettet bymuseum.

Sognekirken opført i barok i årene 1649  – 1711.

Musikinstrument museet i den østlige ende af pladsen har en omfattende samlig af musikinstrumenter fra hele verden.

Bamberka ( Bambergerinden) foran indgangen til huset i nummer 2 minder om 1700 tallets indvandrere fra byen Bamberg.

Ostrow Tumski ( domkirke øen ) er en ø i Warta floden. Her opførte man i 968 byens første domkirke. Den nuværende gotiske kirke er opført i 1300 og 1400 tallet. Kirken blev ødelagt i 1945 , men blev i årene 1946 – 1956 genopført i gotisk byggestil. Hovedindgangen er en portal der viser scener fra Skt Peter og Pauls liv. Kirken har 12 historiske kapeller , det ene er det gyldne kapel hvor Polens 2 første konger Miezko I og hans søn Boleslaw Chobry ligger begravet.