Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Riga

Letland

#Latvia Rejser til Letland Letland blev et selvstændigt land i 1991 og er en af verdens mest undervurderede feriedestinationer. Landet formår ikke at snige sig ind...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Riga

Riga, som er Letlands hovedstad, er en vigtig havneby, og det primære finansielle og kommercielle center for alle de baltiske lande.

Byen blev bygget i det tidlige 13. århundrede, og er på UNESCOs Verdensarvliste, takket være dens unikke arkitektur og art noveau. Riga, som oprindeligt var en handelsstation for vikingerne, har set talrige konflikter med religiøse islæt gennem historien.

På grund af dette kan du se moderne arkitektur og transport der komplimenterer historiske bygninger og strukturer side om side. Hvorfor bør man tage til Riga? Fordi det er en af de mest unikke og utrolige byer i verden.

Go Ahead… Make My Day!

En af de mest unikke ting omkring Riga, er de løse våbenlove inde i byen. På grund af dette, er udflugter med skydning dukket op for både lokale og turister. Det er trods alt ikke hver dag at en person får chancen for at skyde med drevne stormgeværer, såsom AK-47. Du vil blive taget med ud til en skydebane, få nogle sikkerhedsinstruktioner, og herefter giver de dig muligheden for helt at tilintetgøre et mål, som du kan tage med hjem som en souvenir. Glem ikke at tage et billede af dig der skyder med et stormgevær i hænderne!

Tag dig god tid til at besøge den gamle bydel

Mellem de mange gotiske katedraler og art noveau-distriktet, kan en interaktiv tour i den gamle bydel ikke blot være lærerig, men også rigtig underholdende. Prøv en lokal ret på hvilken som helst af de fantastiske cafeer, gå rundt til kunstgallerier, og tænd et lys til minde om nogen på en og samme dag. Sørg for at medbringe et kamera, for du vil ikke kun have lyst til at tage billeder af alt hvad du ser, men du vil også have lyst til at fange nogle fantastiske minder mens du rejser tilbage i tiden. Der er stor chance for at du vil have lyst til at besøge den gamle bydel mindst en gang om dagen i løbet af dit besøg.

Hold varmen mens du husker den kolde krig

Riga var et centralt punkt i stridighederne under 2. verdenskrig samt den kolde krig mellem Rusland og USA. På grund af dette, er der mange unikke bunkere og tidligere militærlejre som du nu frit kan udforske. Få et glimt af hvordan den Syngende Revolution var, da Letland arbejdede for at bryde ud af Sovjetmagten. Hold en fest i en atombunker, hvis du ønsker den fulde sovjetiske oplevelse, inklusiv dansemusik på vinyl og masser af vodka. Dans natten igennem, velvidende om at du er beskyttet fra både kemiske angreb og atomvåben!

Riga er en by der er ved blive mere og mere populær at besøge, da den er ved at blive opdaget. Mist ikke chancen for at opleve en af de smukkeste, mest fortryllende og utrolige byer i verden i dag!

Seværdigheder i Riga

Domkirkepladsen og katedralen

Pladsen er det symbolske centrum for den gamle by, hvor katedralen ligger. Fundamentet for katedralen blev lagt i 1211. Det første alter blev bygget i romansk stil. I løbet af det trettende århundrede, i den gotiske periode, blev kirken omdannet til en basilika. Katedralen er nu som et glimrende museum om Rigas historie og er også en berømt koncertsal med et af de bedste orgeler i verden.

De tre brødre

Ikke langt fra Dompladsen står der tre berømte bygninger, kaldet “tre brødre”. Den ældste af de tre blev bygget i det femtende århundrede, det andet blev bygget senest i 1646 og det tredje blev afsluttet i det attende århundrede. Små vinduer og nicher i gotisk stil dækker facaden til den ældste af brødrene, mens de to andre er blevet ombygget i barokstil. De tre bygninger er et udsøgt eksempel på middelalderlig anlægsarbejde.

Peterskirken

Peterskirken ligger i Rigas geometriske centrum. Byggeriet af kirken blev påbegyndt i 1209. Petrus kirkes tårn er imponerende 123 meter højt. Kirken har brændt flere gange i løbet af sin historie, med den sidste rekonstruktion afsluttet i 1973. Kirken er det fineste eksempel på gotisk arkitektur i de baltiske republikker. Peterskirken har også en observationsplatform, hvorfra besøgende kan nyde en spektakulær udsigt over den gamle bydel ovenfra.

Bribivas Piemineklis

I centrum af Riga står symbolet på den lettiske stat – Frihedsmonumentet. Frihedsmonumentet blev opført fra 1931-1935 og er et 42 meter højt monument i obeliskstil, på toppen af ​​hvilken en skulptur af en kvinde holder tre stjerner i hænderne. De tre stjerner repræsenterer de tidligere territoriale divisioner i Letland – distrikterne Kurzeme, Vidzeme og Latgale. Under obelisken er der også flere skulpturelle grupper, der skildrer forskellige figurer og begivenheder fra lettisk historie.

Skt. Jacobs kirken

Skt. Jacobs kirken har haft en turbulent fortid , først som Lutheransk kirke , dernæst jesuitter kirke og Svensk garnisionskirke. I dag er det en katolsk kirke og så har vi vist også været hele vejen rundt.

Alexander Nevskij kirken

Alexander Nevskij kirken er en russisk ortodoks kirke opført omkring 1820 og den er af meget stor betydning for den russiske del af befolkningen. Den er opkaldt efter 1200 tallets russiske prins.

Bastekalns Park

Bastekalns Park er for nyligt blevet remodelleret og er et rart sted at tilbringe lidt tid væk fra byens larm. I parken kan man bl.a. se monumentet til minde om de 5 letter der blev dræbt da sovjetiske tropper prøvede at knuse opstanden den 20 januar 1991.

Museer i Riga

Mentzendorff huset

Mentzendorff huset er et restaureret 1600 tals købmandshus der er fantastisk flot dekoreret , i bygningen er der bl.a. udstilling af originale møbler fra perioden.

Latvijas Kara Muzeja

Krigsmuseet er et af de mest interessante museer i byen, man forsøger ikke at skjule fortiden, omend den mange gange er ildeset, hvert år marcherer overlevende veteraner fra den Lettiske SS batallion gennem byen. På museet er der bl.a. også en udstilling der omhandler dette kapitel i landets militære historie. Men ellers har museet interessante udstillinger omhandlende de mage krige der har været i området.

Latvijas Okupacijas Muzeja

Her får du gennemgået Letlands tragiske historie fra sovjetisk og tyske besættelse til tiden under politisk indflydelse der var styret fra Moskva og op til begivenhederne i 1991 der førte til selvstændighed.

Udflugter fra Riga

Rundale slot

En udflugt til slottet Rundale anbefales. Det mest historisk betydningsfulde træk ved regionen er Rundale Slot, også i barokstil, blev bygget fra 1735-1768 og blev bearbejdet af mange berømte europæiske arkitekter. Omfattende restaurering har været i gang siden 1981, og meget af slottet er nu åbent for offentligheden. Slottet er også berømt på grund af dets anvendelse til prestigefyldte offentlige receptioner.

Rejser til Riga, Letland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Riga og Letland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Riga Tourist Information Office

Rātslaukums 6
Centra rajons
1050 Rīga

T: +371 67 037 900

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Letlands turistkontor

#Touristboard Latvia Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #Latvia #visitLatvia #iLatvia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Riga

Riga turistinformation Hotel & Apartment Riga Riga Julemarked Riga, Letlands hovedstad, ligger ved mundingen af Daugava -floden, tæt på Østersøen. Byen blev grundlagt i det trettende århundrede...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Letland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#latvia #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Rīga
clear sky
11 ° C
12.2 °
11 °
50 %
7.2kmh
0 %
man
11 °
tirs
9 °
ons
12 °
tors
11 °
fre
12 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#latvia #visitlatvia #riga #iriga #visitriga #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her