Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Rostock

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Rostock

Rostock er for nogle, ensbetydende med en kedelig havn og en Bordershop. Men hvis du lige tager turen ned igennem tunnelen under havnen ender du i centrum af den gamle stolte hansestad. Rostock er en rigtig god handelsby og den gamle bydel er blevet smukt restaureret så du går rundt i en rigtig middelalderstemning med et moderne pust.

Rostock ligger ved Østersøen og har været et travlt knudepunkt for maritim handel siden det 15. århundrede. Ikke kun blev der bygget store skibe i Rostock, men et af de første universiteter i Europa blev grundlagt i denne by i det 15. århundrede. Byen er grundlagt i det 11. århundrede. Efter Anden Verdenskrig blev det meste af byens centrum genopbygget.

Zoologisk have i Rostock har støt øget deres faciliteter, dyr og personalet for at give en bedre samlet oplevelse for deres besøgende. Denne indsats har betalt sig i løbet af det sidste årti hvor denne zoologiske er blevet en af ​​de bedste i tyskland.

Gå til afsnittet om de mange spændende seværdigheder og handelsmuligheder i Rostock for at blive inspireret til et besøg i byen.

Seværdigheder i Rostock

Herunder kan du se vores forslag til de bedste seværdigheder og attraktioner, det du absolut bør se i Rostock.

Marienkirche

Den største af byens kirker er Marienkirche (bygget 1260-1450) der troner i det ene hjørne af Neuer Markt. Her finder man det enestående 12 meter høje astronomiske ur fra 1472. Barokorglet i fire etager høres hver dag som afslutning på den korte messe kl. 12.00. (maj-sept.) Døbefonden (1290) er en af de mest betydningsfulde i Nordtyskland. Som den eneste af byens store kirker, var Marienkirche nogenlunde ubeskadiget efter 2. Verdenskrig. Ved indgangen til kirkeskibet, tv., findes en kort guide på dansk til at tage med rundt. www.marienkirche-rostock.de

Petrikirche

Byens bedste udsigtspunkt befinder sig i tårnet på Petrikirken på Alter Markt. Tag elevatoren eller bestig de 196 trin. Det 117 meter høje tårn faldt brændende sammen på markedspladsen ved britiske bombeangreb i 1942. Blev først endeligt færdigrenoveret i starten af 1990’erne. Særlig interessant er døbefonten og de nyere glasmosaikker. Lige bag ved kirken findes et lille plads med mindesmærke for Rostocks reformator Slüter og udsigt mod øst. www.petrikirche-rostock.de

Nikolaikirche

Kirken blev i 1970’erne bygget om til koncerthus, men man kan i sommermånederne gå ind af sideindgangen og se den historiske krypt. Se op mod taget. Her findes i alt ti etager, hvoraf der på tre etager findes 15 lejligheder med egen altan. Hyggeligt haveanlæg. Se også den lille gyde der går ned under kirken ”Der Schwibbogen”. Gå af Lohgerberstrasse og ned af gyden ”Oberhalb des Gerberbruchs” og se dele af den gamle bymur.

Rostock Zoologisk Have

Isbjørne og pingviner, elefanter og løver og den sjældne europæiske bisonokse. Over 2000 sjældne og eksotiske dyr bor i en smukt beliggende skov ti minutter fra centrum. Her er oddere og fugle, krokodiller, aber og en stor koloni af storke. Tilbring snildt nogle timer i denne internationalt anerkendte Zoo fra 1910 med dyr fra alle verdenshjørner. Haven har tre gode cafe-restauranter med børneretter og god mad til de voksne.

Adresse: Rennbahnallee 21. Offentlig transport: sporvognslinie 3,6 eller 28 til stoppestedet Zoo. www.zoo-rostock.de

Byportene og middelaldermuren

Det er muligt at forfølge middelaldermuren flere steder i byen. Både i den østlige del, forbi Nikolaikirken,

men også ved det længste stræk, fra Schwaansche Str. til Kröpeliner Tor, hvor man har voldgrav til den ene side og muren til den anden i et parklignende anlæg. Gå tilbage mod klosteret langs den indre del af muren.

Kröpeliner Tor

Den vestlige af de fire store byporte stammer fra det 13. århundrede er med 54 m. samtidig det højeste. Efter krigen blev sidebygninger og dele af bymuren fjernet, så tårnet i dag fremstår som afslutningen af gågaden Kröpeliner Strasse. Indeholder en byhistorisk samling og det er muligt at bestige tårnet og se byen fra oven. 

Steintor & Lagebuschtor

Steintor er bygget under renæssancen i 1577, efter at den tidligere middelalderport blev revet ned. Oprindelig var et rundt tårn, som en bornholmerkirke. Porten blev hårdt ramt af bomber under 2. Verdenskrig og blev 1950-56 opbygget i dets nuværende form. Se også det nærliggende Lagebuschtor.

Mönchentor

Den sidste byport ud mod havnen blev bygget i 1805 i klassiscistisk stil, men er dog fra 1600-tallet. Rummer i dag en bolig på 1. sal og kan ses når man går ned fra Neuer Markt til Strandstrasse.

Kuhtor

Nordtysklands ældste byport er det middelalderlige Kuhtor, et af de oprindelige 22 byporte. I 1608 blev det fængel og i 1824 blev det bolig. Byporten blev rekonstrueret i 1937 og tyve år efter krigen blev det taget i brug igen. Denne gang af det lokale forfatterforbund.

Zoologischer Sammlung

Denne lille perle af et museum har en mindre, men meget bemærkelsesværdig samling af udstoppede dyr. Især den berømte pilestork der fløj tusindvis af kilometer med en afrikansk pil skudt gennem halsen to steder, inden den blev fanget og udstoppet i 1822. En kænguru, snabeldyr, koalabjørn og en grisling med to hoveder i den lille, men spændende samling.  

Botanisk Have

Flere tusinde planter i et parklignende anlæg. Her er der bakkede landskaber med bjergforløb, granskove og vesterhavslandskaber.

Hamburger Str. Ti-fre 7-18 lø-sø 9-18 (medio marts-nov.) Gratis  

IGA Park & Skibsfartsmuseum

Den internationale haveudstilling blev afholdt i Rostock for nogle år siden, så byen nu byder på haver af kinesisk, ungarsk og hollandsk tilsnit. Her er en særlig sommerscene til koncerter, lænestole i landskabet til afslapning på sommerdagene, en særpræget friluftskirke og der er mindre udstillinger. Ved kajen ligger ”Tradionsschiff”, et fragtskib bygget i 1950’erne i Rostock og nu et imponerende museumsskib i fem etager. Kom ind i motorrummet, op på broen eller se de meget store samlinger over fem etager i de ombyggede fragtrum. Meget børnevenligt. Gode parkeringsmuligheder eller kør til S-Bhf. Lütten Klein eller med bus nr. 31.

Dagligt 9-18 køb separate eller kombi-billetter til park og skibsfartsmusem. www.iga-park.de

Kulturhistorisches Museum

Meget smukt beliggende i et tidligere nonnekloster, grundlagt af Dronning Margrethe I af Danmark i 1270. Her præsenteres de faste udstillinger af religiøse værker i form af maleri og skulpturer. Der er en del nederlansk maleri og fx en større møntsamling fra Hansetiden, samt skiftende kunst- og historiske udstillinger. Bygningen er i sig selv en stor oplevelse og har et flot haveanlæg. Ligger i en gård tv for Universitetets hovedbygning.

Kloster zum Heiligen Kreutz, Klosterhof 7 Dagligt 10-18 (man. lukket). Entre.

Hausbaumhaus

Et af de mest særprægede borgerhuse i Rostock, hvor byggeriet fra 1490, bygget i Hausbaum-stil, med en  bærende træsøjle af massivt eg (i dag over 1000 år gammelt) der løfter de øvrige etager. Nænsomt renoveret fremstår det som en af de rige købmandshuse i byen med mange detaljer. Er som mange andre huse i Rostock fredet i Klasse A. Huset er i dag renoveret over flere omgange og emmer af middelalderhistorie. En flot oplevelse. Skiftende udstillinger i den nederste etage.

Kunsthalle

Her findes klassisk og moderne billedkunst fra de lokalt kendte kunstnere. Samlingen er primært fra før 1989 og går tilbage til tiden omkring 1920. Samlingen omfatter 560 billeder, 200 skulpturer og knap 6000 grafiske arbejder. Også vekslende udstillinger.

Hamburger Str. 40, Dagligt 10-18 (man.lukket) Entre.

Stasi-Museum

Lige uden for den gamle by, i det gamle Stasi-hovedkvarter, ligger dette interessante museum, der minder om DDR-statens forbrydelser mod deres egen befolkning. Udstillingen portrætterer forfulgte enkeltpersoner, og er lavet i gangene og cellerne for fængslet, knyttet til forhørslokalerne. Ligger th i baggården Grüner Weg.

Hermannstraße 34b, indgang Augustenstr. til Grüner Weg

Galerie Klosterformat

Mindre treetagers hus med kunsthåndværk, keramik, malerier. Om sommeren findes en meget hyggelig gallericafe i gårdhaven med udsigt til middelaldermuren. Skiftende udstillinger og salg. Særlig jule-udstilling fra den 8. nov.

Klosterhof 5, til venstre for klosteret. Dagligt 11-18 (søn./man. lukket) www.klosterformat.de

Galerie Am Alten Markt

I nærheden af Petrikirken i den østlige del af middelalderbyen finder man moderne kunst i skiftende udstillinger.

Udflugter fra Rostock

Karls Bondemarked

Det startede med at man kunne komme og plukke jordbær om sommeren. Det kan man stadig, men nu er det også Karls Tysklands største bondemarked, med udsalg af brød, pølser, saft, honning, te, marmelader, øko-specialiteter, porcelæn. Her er der masser af oplagte gaveideer i flotte omgivelser, hvor der også er en hel del solide børneoplevelser på et gratis legeland, isskulpturer om vinteren, og stedet har endda sin egen jordbærvin. Her er også gartneri, røgeri og man kan lære at lave keramik og stearinlys. Cafe og restaurant hvor alle specialiteterne kan smages. Her går timerne helt sig selv.

Karls Erlebnis Hof www.bauernmark.de Åbent dagligt – året rundt.

Kørselsvejledning fra færgehavnen eller Rostock; følg B105 mod Stralsund. 10 km senere ser man skiltene til venstre ved Mönchhagen.

Fugleparken Marlow

Her findes fugle fra hele verden, fra den afrikanske savanne til de asiatiske bjerge. Se flamingoerne blive fodret, hør papegøjerne skræppe eller se hvordan påfuglene viser sig frem. På over 20 hektar findes fugle fra nær og fjern.

www.vogelpark-marlow.de Dagligt 9-19 – billetsalget lukker kl. 17. hhv. fugleparken lukker ved mørkets frembrud – også om vinteren.

Rejser til Rostock, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Rostock og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Tourist Information Rostock

Stadtzentrum
Universitätsplatz 6 (Barocksaal)
18055 Rostock

T: +49 (0)381 381 2222
F: +49 (0)381 381 2601

www: website link

Tourismus Mecklenburg-Vorpommern

Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern e.V.
Konrad-Zuse-Straße 2
18059 Rostock

T: +49 (0)381 403 05 00
F: +49 (0)381 403 05 55

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Julemarked i Rostock

Rostock Turistinformation Hotel & Apartment Rostock Rostock Julemarked Rostock er en næsten 800 år gamle hansestad der har bevaret meget af sin oprindelige charme og har i...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Rostock
overcast clouds
20.2 ° C
21.2 °
18.9 °
47 %
5.2kmh
100 %
man
20 °
tirs
18 °
ons
20 °
tors
23 °
fre
17 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

 

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Rostock #iRostock #VisitRostock #MecklenburgWesternPomerania #aufnachmv #mecklenburgvorpommern #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.