Hvordan er vejret i Salzburg ?

Salzburg
clear sky
2.4 ° C
8.3 °
-3.3 °
78 %
3.1kmh
0 %
søn
14 °
man
7 °
tirs
5 °
ons
6 °
tors
8 °

Salzburg er den geniale komponists fødeby, hvis Wolfgang i dag besøgte sin by ville han formegentlig let kunne finde rundt, ikke meget er forandret siden lille Wolfgang trådte sine barnesko her.

Byen er utroligt velbevaret med masser af barokke huse og charmerende gader. Borgen Hohensalzburg ligger hævet over byen og en tur med tandhjulsbanen giver dig en god udsigt ud over den flotte by.

I påsken begynder de verdenskendte Salzburger festspiele og over hele sommeren er der masser af musik i byen med nogle af de største solister som optrædende.

Salzburgs særlige blanding af raffinement, charme og elegance er bedst oplevet ved blot at vandre gennem byen og dens  omgivelser, helst uden et kort. Østrigs kendte barokke by, og fødestedet for Wolfgang Amadeus Mozart, ligger smukt og beskyttet af omgivende bjerge ved Salzach floden nær grænsen til Tyskland.

Salzburg, som de fleste kender og elsker, blev planlagt bygget af tre biskopprinser i slutningen af ​​16. Og begyndelsen af ​​det 17. århundrede, hvilket er hvad der giver byen dens italienske touch blandet med en skyline af utallige middelalderlige spir, kupler, klokketårne og tårne. Den gamle bydel, på den sydlige bred af floden, er et barok mesterværk af kirker, pladser, gårdspladser og springvand.

Museer, huse, gader, torve, kaffe, kager, chokolade, likører – du kan se og købe det hele, og det har en Mozart-tag fæstnet på sig :-).

En perfekt bevaret barok by, med en pulserende gammel bydel. Skridt fra byens rummelige pladser og have parker er mange indganger til den historiske gamle bydel – en virkelig ægte stemning fyldt med brosten gyder, middelalderlige tegn og fristende dufte. Små butikker er vrimlede, sælger de mest spændende slik samt antikviteter, håndværk og mode.

Navnet Mozart er selvfølgelig synonymt med Salzburg. Hans fødested er i dag et virtuelt museum udstilling af detaljer om hans liv, musik og operatiske produktioner. Han trivedes ikke personligt i Salzburg, takket være den præsidentlige ærkebiskop, der holdt byen og de monetære belønninger af sine saltminer under tæt kontrol. Men musik vil sejre: et tilgængeligt gæsteværelse er sjældent under Mozart-ugen i Januar eller under den verdensberømte Salzburg Festival, der afholdes hver sommer i juli og august.

Under de resterende måneder mætter de forskellige kirker, paladser, parker, teatre og Mozart koncerthallen luft med musik. Hvis du er på en musikalsk pilgrimsrejse, kan du besøge Mozarts fødested, hans hjem, hans fars hjem og enkens af en person, der engang kendte nogen, der kendte nogen, hvis bedstefars bedstefar en gang spillede anden fagot i en Mozart opera.

Højdepunktet for et besøg i Salzburg (bogstaveligt og metaforisk) er en rundtur i det 11. århundrede Hohensalzburg Slot, der ligger på en klippe 120 meter over byen. Her er alt i torturkamre, fængsel, statsmands værelser, tårne og naturligvis – to museer.

På østsiden af ​​den gamle bydel, den fantastiske Naturhistoriske Museum med informative og interaktive flora- og fauna-skærmbilleder, gode praktisk fysiske udstillinger og nogle mavekrummende deformerede humane embryoner. For at afrunde den, for nogle grumme oplevelse er der ture til katakomberne på kirkegården i det 9. århundrede St. Peter’s kloster.

Hvordan kommer man til Salzburg ?

Det er let at komme til byen med offentlig transport, du kan se mere om de forskellige muligheder for offentlig transport samt om arrangerede rejser i afsnittet, rejse og bo.

Hvad er nærmeste lufthavn i Salzburg ?

I afsnittet om flyrejser kan du finde de nærmeste lufthavne og du kan finde information om transfer fra lufthavn til centrum.

Tag bussen til Salzburg

Der er mange muligheder for at rejse med bus til Østrig. Priserne på busrejser er meget fordelagtige, generelt er det som med fly, jo tidligere du bestiller, jo billigere er det. Du kan se køreplaner, tilbud og priser på siden her.

Kan man komme med toget til Salzburg ?

Der er naturligvis mulighed for at komme på togrejser til Ungarn, i de seneste år er interrail blevet mere og mere populært. Du kan finde mere information om køreplaner, tilbud og priser. Se mere om rejser med tog til Østrig her.

Er der billige hoteller i Salzburg ?

Der er gode muligheder for at finde forskellige former for overnatnings muligheder i byen, der nogle perioder med kulturelle aktiviteter som betyder at det kan være svært at finde ledige værelser. Se mere i afsnittet om hotel og lejligheder, rejse og bo.

Hvad skal man se i Salzburg ?

Der er en række interessante seværdigheder og aktiviteter som du kan se mere om i afsnittet omkring turist, se og gøre.

Hvor finder jeg informationer om Salzburg ?

En af de sider hvor du kan finde informationer om byen og Østrig er det østrigske turistkontors website, her er der omtale af de forskellige seværdigheder, festivaller og arrangementer i byen og området. Mere information her

Er der gode forretninger i Salzburg ?

Der er gode shopping muligheder der tilgodeser næsten alle behov du måtte have. En lang række varer er betydeligt billigere end i Danmark. De fleste detail og specialbutikker ligger i centrum. Bevæger du dig uden for centrum ligger de større butikker og indkøbscentre, her finder du gode parkerings muligheder. Se mere om shopping muligheder i afsnittet se og gøre.

Spisesteder i Salzburg

Når du er kommet til byen har du formentlig behov for at spise på et tidspunkt. Du finder en række gode restauranter i centrum, du kan se mere om restauranter og pubber i afsnittet omkring spise og drikke. Der er flere muligheder for at se anmeldelser og forslag til de bedste spisesteder, prøv f.eks her.

Information om Salzburg og Østrig

Valutakurs i Østrig (Euro)

Den tidligere stormagt , Østrig , hvorfra man i tidligere tider regerede områder strækkende sig fra Holland i nord til det sydlige Italien og de mod øst det Ungarske rige , er i dagens Europa kun en skygge af sig selv.

Landet strækker sig i dag ca 580 kilometer fra den Schweiziske til den Ungarske grænse. Østrig er en føderal stat og består af ni provinser – Burgenland, Kärnten, Niederösterreich, Salzburg, Steiermark, Tyrol, Øvre Østrig, Wien og Vorarlberg.

De vigtigste byer i Østrig er: Wien, Salzburg, Linz, Graz, Klagenfurt og Innsbruck.

Det meste af landet er dækket af Alperne der optager ca 2/3 af Østrigs samlede areal. Men sporene fra tidligere tiders storhed er tilbage , der er , for en turist , utallige spændende steder at besøge.

Østrig ligger i det sydlige Centraleuropa, der dækker en del af de østlige Alper og Donau område, Østrig har fælles grænser med otte andre lande: Schweiz, Fyrstendømmet Liechtenstein, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien, Italien.

Engang midtpunktet for magten for det store østrig-ungarske imperium var Østrig reduceret til en lille republik efter nederlaget i Første Verdenskrig I. Efter anneksering af nazistiske tyskland i 1938 og efterfølgende besættelse af de sejrerige allierede, erklærede Østrigs statstrakt fra 1955 landet “permanent neutral” som en betingelse for sovjetisk militær tilbagetrækning.

Neutralitet, der først er blevet indblandet som en del af den østrigske kulturidentitet, er blevet sat i tvivl siden Sovjetunionen og Østrigs stadig fremtrædende rolle i europæiske anliggender. Et velstående land, Østrig tiltrådte EU i 1995 og eurosystemet i 1999.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here