Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Schleswig

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Schleswig

Schleswig er måske ikke den tyske by der står øverst på ønskelisten over rejsemål i Nordtyskland. Men giv byen en chance, der er en spændende by med en lang (til dels dansk) historie og det er ligeledes en god handelsby.

Schleswig ligger i Nordtyskland ved Schleswig fjord der fører direkte til Østersøen. Byen er første gang nævnt i 804 e.Kr. og var en af ​​de vigtigste byer i regionen i mere end to århundreder.

I det 16. århundrede blev der bygget et slot der blev kaldt Gottorf Slot. Du kan besøge dette slot i dag. Besøg også katedralen i Schleswig, bygget i 1134. Du kan besøge den gamle fiskerby der ligger ved Schlei.

Interessant er også vikingemuseet Haithabu med udstillinger der fokuserer på håndværk, handel, byggestil og indbyggernes dagligliv.

Seværdigheder i Schleswig

Schloss Gottorf

Det gamle residensslot for de daværende hertuger af Schleswig-Holstein-Gottorp, er i dag ikke bare slot, men et helt kompleks af museer. Her ligger hele 6 museer på slottet eller i umiddelbar nærhed, mens der i alt findes 9 museer der er tilknyttet landsdelsmuseet. Siden 1999 rummer slottet Landsmuseet for Kunst- og  Kulturhistorie og det arkæologiske landsmuseum. Vikingetiden, med bl.a. Nydam-båden, er rigt repræsenteret, det samme er malerier, skulpturer og en lang række effekter der dækker menneskets historie i en periode på over 120.000 år. Slottets barokfacade kom til omkring år 1700. Slottet blev omdannet til dansk kaserne i perioden op til 1864 og tyskerne brugte slottet til samme formål til op efter 2. Verdenskrig. Fra 1947 blev det så endeligt kunstmuseum. Gode parkeringsforhold ved slottet. Åbningstider for alle museer på slotsøen. April – oktober Dagligt 10 – 18, november – marts, tirs -fre 10 – 16, Lør-søn- og helligdage 10 – 17.  – www.schloss-gottorf.de

Dom Sankt Petri

Vil du ha’ en forrygende udsigt, så tag en tur op ad trapperne på det 112 meter høje nygotiske tårn, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over Slesvigs gamle bydel. Skænket af kejseren i 1894. Det mest betydningsfulde kunstværk er det 6,5 meter høje og 7 meter brede Bordesholm-alter. Det stammer fra billedskæreren Hans Brüggemanns værksted. Det blev til i årene 1514-1521 og blev i sin tid udarbejdet til Bordesholm Klosterkirke. I 1666 blev det dog flyttet til Slesvig Domkirke, hvor det stadig er. Alteret blev i 2006 medtaget i den danske Kulturkanon, som det eneste værk, der ikke befinder sig i Danmark, men altså i den historiske del af riget. dagligt 9-17 søn. 13.30-17 (vinter til kl.16)

Rathaus

Bygget på grundmurene af gråklostret i 18.-tallet ligger denne smukke tre-etagers bygning. De nærmeste naboer er nogle af de flotteste borgerhuse i byen.

Holm

Ved det idylliske fiskerleje Holm ligger Skt. Johannes klosteret, som siden reformationen har været et adeligt jomfrukloster. Holm var oprindeligt en ø, som først i 1933 blev forbundet med fastlandet. Den dag i dag værnes der på Holm stadig om egne traditioner, “Twiebakken-Regatta”, hvor udrangerede fiskerbåde hvert år i slutningen af august sejler om kap. Særligt interessant er landsbykirkegården, dorffriedhof. Ligesom med Allehelgens aften, så har der siden 1650 været tradtition for at afholde en fest “Holmer Beliebung”, for at hylde af døde. Både Holm-museet og Bymuseet giver det allerbedste billede af denne lille, særprægede idyl.

Dannevirke

Dannevirke ligger 15-20 km nord for det danske riges gamle sydgrænse ved Ejderen. De første voldanlæg skulle beskytte det strategiske sted, hvor Hærvejen passerer mosestrækningerne vest for Slien ved Hedeby. Et meget udbredt sagn hævder, at Dannevirke blev grundlagt af Gorm den Gamles dronning, Thyra Danebod. Dette stemmer ikke overens med, at de første dele af bygningsværket er væsentligt ældre.

Fra begyndelsen var det sakserne, man ville forsvare sig imod, senere blev det frankernes rige, så det Tysk-romerske rige og de vendiske obodritter, der drog hærgende op gennem Jylland. Fra ca. år 1300 var forsvarsværket ikke mere i brug. Det fik dog kortvarig militær betydning igen under de dansk-preussiske krige i 1848 og 1864, og under 2. verdenskrig var der planer om at omdanne volden til en kampvognsspærring.

Dannevirke består af forskellige volde:1. Østervolden (mellem Vindeby Nor og Slien), der sikrer halvøen Svans. 2. Forbindelsesvolden (mellem Hedeby og Thyraborg) 3. Nordvolden 4. Hovedvolden med Thyraborg Dannevirke Museum: Det stolte forsvarsværks historie forklares ganske grundigt i linket til museet.

Haithabu

Hedeby (også: Haithabu, Haddeby, Sliastorp eller Slesvig) lå inderst i Slien og var omgivet af en halvkredsvold, som stod i forbindelse med det ældste Dannevirke. Halvkredsvolden forsatte som en palisade ud i vandet, så havnen og skibene også var beskyttet. De ældste huse i Hedeby er fra begyndelsen af 800-tallet. Vikingebyen er muligvis grundlagt af kong Gudfred. Den var i hvert fald hans vigtigste besiddelse.

Hedeby var den vigtigste handelsplads i vikingetiden, ligesom der er fundet tegn på en omfattende håndværksaktivitet. Byens udvikling skyldtes, at dens beliggenhed var meget gunstig: Dels var den beskyttet mod overfald fra syd af Dannevirke, dels lå den ved vestenden af Østersøen, hvor der var omladning til landtransport tværs over Jylland, og dels lå den ved hærvejen, hvor den nord-sydgående landtrafik passerede tæt forbi bunden af Slien. Wikingermuseum Haithabu – www.haithabu.de

Stadtmuseum Schleswig

Byens interessante historie fra middelalderen og frem til i dag. På mere end 1500 kvm og i historiske interessante bygninger kan man også studere en kostbar legetøjssamling, fotografier, et historisk trykkeri og en særlig fajance-samling. Samt en Teddy-bjørn samling af de større. Så der der noget for enhver smag. Friedrichstraße 9 – 11, Schleswig – Telefon +49 (0) 46 21/93 68 20  – www.stadtmuseum-schleswig.de

Bernstein museum

Kan man lide rav, eller Bernstein, som rav hedder på tysk, så findes et helt museum for det, en af de få i Tyskland. Ravværksted i samme bygning, hvilket er møllehuset i Rurup fra det 16. årh. Kør ad B201 fra Schleswig mod Kappeln. Så mod Brebel i retning af Böel, så ligger det på højre side. Der er skilte. Tirs-søn 10-12 & 14-17 fra pinse til 31. oktober. Bernsteinmuseum/Atelier-Rurup-Mühle – 24392 Ruruplund – Tel: 0049 04641-8289

Rejser til Schleswig, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Schleswig og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Tourist Information Schleswig

Plessenstr. 7
Schleswig

T: +49 (0) 4621 98 16 19

www: website link

Tourismus Schleswig-Holstein

Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH
Wall 55
24103 Kiel

T: +49 (0)431 600 5840
F: +49 (0)431-600 5844

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Schleswig
broken clouds
18.4 ° C
18.9 °
17.8 °
49 %
9.3kmh
66 %
man
17 °
tirs
17 °
ons
23 °
tors
22 °
fre
17 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Schleswig #iSchleswig #VisitSchleswig #SchleswigHolstein #meinSH #comeseeSH #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.