Rejser til Schwerin, Tyskland
Her finder du information og tilbud på rejser til Schwerin.
Find de billigste rejser, lejligheder og hoteller i søgemaskine, søger blandt alle større portaler og hos selskabernes egne websites. Også blandt lavpris flyselskaber.

I søgemaskinen kan du søge efter hotel eller du kan søge efter flyrejser.

Du kan skifte mellem søgning ved at klikke på symbolet

Populære kør selv rejser til Schwerin

Hotel og lejlighed i Schwerin

Der er gode muligheder for at finde forskellige former for overnatnings muligheder i byen, der nogle perioder med kulturelle aktiviteter som betyder at det kan være svært at finde ledige værelser. Du kan foretage en søgning på de bedste tilbud på lejligheder og hoteller i alle de større hotelportaler og hotellernes egne websites på søgemaskine her.

Lej en bil i Tyskland

Hvis du skal på kør selv ferie til Tyskland kunne det måske være en ide at leje en lækker luksusbil eller autocamper. Der er flere firmaer i blandt andet Flensborg der er specialister i dette.

Rejser til Schwerin

Det er let at komme til byen med offentlig transport, du kan se mere om de forskellige muligheder for offentlig transport samt om arrangerede rejser i afsnittet, rejse og bo.

Kør selv ferie

Hvis du er interesseret i egen transport er det blot at benytte vores samarbejdpartners søgemaskine der søger i alle de store hotel portaler samt på hotellernes egne sider, efter en søgning får du en liste med alle de bedste tilbud sorteret efter pris, der kan være meget store prisforskelle og med en søgning får du alle de bedste tilbud med et klik. Søg hotel tilbud her.

Busrejser til Schwerin

Hvis du er interesseret i en busrejse er der gode muligheder for dette også. Busrejse selskaber dækker næsten alle byer og der er mange gode og billige busrejser at finde. Som hos flyselskaberne er det sådan at jo tidligere du bestiller din busrejse, jo billigere er det. Du kan se mere om tilbud på busrejser her.

Grupperejser med bus og fly

Hvis i er en større gruppe er der gode rabatter på rejser. Vi arrangerer ikke selv grupperejser, men vi har gode kontakter til rejsebureauer der er specialister i at arrangere rejser for større og mindre grupper, det kan f.eks være bridgeklubben, alle dine gode venner og bekendte, den politiske forening eller en familierejse. Du kan udfylde formular og få et ganske uforpligtende tilbud på en grupperejse der er skræddersyet til lige netop jeres behov. Bed om at få et tilbud på en rejse.

Kan man rejse med tog til Schwerin ?

Hvis du er interesseret i rejser med tog til Tyskland, i de seneste år er interrail blevet mere og mere populært. De tyske togselskaber betjener et vel udbygget jernbanenet og der er gode togforbindelser, hvis byen ikke har en station er der gode busforbindelser til nærmeste station der aldrig er langt væk. Du kan finde mere information om køreplaner, tilbud og priser om togrejser i Tyskland i afsnittet som du finder her.

Turistinformation om Schwerin

Du kan finde informationer om byen og Tyskland på website der har mere udførlig information om turistinformation, turistkontor, seværdigheder, festivaller og arrangementer i byen og området. Mere information her

Hvad skal man se i Schwerin

Når du er på rejse skal du naturligvis også have oplevelser med hjem i bagagen. Der er en række interessante seværdigheder og aktiviteter som du kan se mere om i afsnittet omkring turist, se og gøre. Du kan finde mere detaljeret information om rejser til Tyskland her

Shopping i Schwerin

Der er gode shopping muligheder i Tyskland. En lang række varer er betydeligt billigere end i Danmark. De fleste detail og specialbutikker ligger i centrum. Rundt omkring byens centrale plads ligger de forretninger der sælger “mærkevarer”, i sidegaderne finder du de forretninger der forhandler lidt mere “dagligdags varer”. Bevæger du dig uden for centrum ligger de større butikker og indkøbscentre, her finder du gode parkerings muligheder. Se mere om shopping muligheder på siden her.

Gode restauranter i Schwerin

Når du er kommet til byen har du formentlig behov for at spise på et tidspunkt. Du finder en række gode restauranter i centrum, du kan se mere om restauranter og pubber i afsnittet omkring spise og drikke. Du kan finde anmeldelser og rating på gode og billige restauranter og spisesteder her.

Tandlæger i Tyskland og Schwerin

Det er en del billigere at benytte tandlæger i Tyskland frem for danske tandlæger. Besparelsen ved at benytte en tysk tandlæge er generelt på 20 – 30 %

Mere information om Tyskland og Schwerin

Information om Schwerin og Tyskland

Hvor ligger Schwerin i Tyskland ?

På kort over Tyskland kan du se i hvilke region / delstat byen ligger. På kortet kan du klikke dig frem til rute og vejbeskrivelse og du kan få nøjagtigt at vide hvor mange kilometer turen er. Nederst på denne side i afsnittet med mere information om Tyskland kan du læse en mere udførlig beskrivelse af regionen.

Aktuelt vejr og vejrudsigt Schwerin

Schwerin
broken clouds
8.6 ° C
9.4 °
7 °
61 %
3.6kmh
75 %
tirs
8 °
ons
10 °
tors
12 °
fre
15 °
lør
15 °

Valutakurs Tyskland (Euro)

DKK - Danske krone
EUR
7,4635

Om Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern er en delstat (Bundesland) i det nordøstlige Tyskland. Delstaten grænser mod vest til delstaten Schleswig-Holstein, mod syd til Niedersachsen og Brandenburg, mod øst til Polen, mens den nordlige grænse er ved Østersøkysten.

Hovedstaden i Mecklenburg-Vorpommern er Schwerin, mens den største by er Rostock. Andre større byer er Wismar, Stralsund og Greifswald.

Hovedsageligt består landskabet af Moræneland og højeste punkt er 178 meter over havets overflade. Meget populær blandt tyskere er at besøge delstatens mange søer, hvoraf de fletse ligger i området Mecklenburgische Seenplatte. I nordøst ligger øerne Rügen og Usedom. Den sydlige og sydvestlige del af Mecklenburg-Vorpommern er dækket af store skovområder. Delstaten er stærkt præget af landbrug som er den vigtigste industri. I den nordlige del af delstaten er der større industrivirksomheder.

Den egentlige Mecklenburg-Vorpommern blev besat af Sovjetunionen i 1945 og blev i 1946 lagt sammen med den del af Pommern der tilfaldt Tyskland. I 1952 blev delstaten opløst af DDR regeringen og inddelt i tre distrikter, Rostock, Schwerin og Neubrandenburg. I 1990 blev Mecklenburg-Vorpommern gendannet og blev en af ​​de fem nye stater som en del af det samlede nye Tyskland.

Om Tyskland

Fra og med den 3 oktober 1990 består Tyskland af 16 delstater, også kaldet Bundesländer. De gamle delstater der stammer fra forbundsrepublikken Tyskland er Schleswig-Holstein, Hamburg, Bremen, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Baden-Württemberg, Bayern og Berlin. Fra det hedengangne DDR stammer 5 delstater Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Sachsen-Anhalt, Sachsen og Thüringen.

Der er ikke noget med at gemme sig fra fortiden i Tyskland. Du kan besøge museer og fortidslevn, der giver et ærligt indblik i Anden Verdenskrig, og derefter nyde charmen på friluftsmarked i Bayern.

Vil du gerne udforske bjergene? Tyskland byder på mange muligheder for at hike, cykle og sejle for dem, der gerne vil have, at udendørs eventyr skal være en del af ferien. Tag ud og gå på opdagelse i nogle af de mange middelalderslotte, der står vagt over det tyske landskab. Far vild langt fra alfarvej, omgivet af marker, og føl den kærlighed, der er gået ind i arbejdet med at dyrke landet. Der er ingen dårlige valg her.

Hvad enten det er et bindingsværkshus på en brolagt gade eller et metropolitisk mesterværk, kan du fordybe dig i det moderne eller det ældgamle og så snuppe et krus øl bagefter. Der er altid en skjult perle at finde et eller andet sted. Tag en tur ned ad floden, nyd en strand oppe nordpå eller indånd den friske bjergluft. I Tyskland kan du vælge én oplevelse eller dem alle sammen og blive rigt belønnet.

Hvilken som helst by kan være den perfekte udgangspunkt for at udforske det meste af landet. Vælg hvilket slags eventyr, du gerne vil have, og gør dig så klar til at pakke til et længere ophold, for der er kun et ord, der rigtig kan beskrive, hvordan en tysk ferie er – fantastisk.

Rejser og ferie i Tyskland

På vores infosider kan du finde praktiske informationer omkring turisme og ferierejser til Tyskland.

Vi omtaler Tysklands mest interessante byer og attraktioner. Under omtalen vil du kunne se gode videoer der fortæller om de enkelte seværdigheder og attraktioner, enten i form af dokumentarprogrammer eller som flotte drone og video optagelser.

Du vil også kunne finde vejrudsigter og valutakurser der opdateres mange gange dagligt.

Under de enkelte destinationer finder du også praktisk rejseinformation, information om helligdage, turistkontor og lokal turistinformation, godt at vide samt fakta om destinationen.

Du vil også kunne finde forskellige rejsetilbud som vi lægger op i det omfang vi bliver opmærksomme på sådanne.

Tyskland, kort historie

Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er det svært at gøre det i kort form det er en meget lang og meget spændende historie vores store nabo mod syd har.

Hvis man skal holde sig til de skrevne ord er det Julius Cæsars optegnelser der først nævner folket i skovene mod nord, dette omkring år 50 f.k. Omkring år 0 har romerne volsomme problemer med at styre de vilde germanere og i år 9 tilføjer de romerne et sviende nederlag ved Teutoburg.

Omkring år 300 begynder en enhed at tage form idet stammerne begynder at slutte sig sammen i stærke enheder. Det var germanerne der i 455 knuste det mongolske imperium og standsede dets udbredelse. I 936 er vi nået så langt at den første germanske konge bliver kronet og Tyskland udvikler sig til en af europas stærkeste stater.

Karl 4 ( 1346 – 1378 ) opnår ret til at udpege kongen uden godkendelse fra Rom, han er afhængig at støtte fra de mange forskellige fyrstedømmer, og får samtidig styrket disses magtposition. I 1400 og 1500 tallet står Tyskland svagt og dette (formegentligt) fører til at reformatoren Martin Luther får ørenlyd. Når Luther kunne komme til orde skyldes det hovedsageligt den stigende utilfredshed med den Tyske kirkes økonomiske magt. I 1555 indgås i Augsburg en fredsaftale der afslutter borgerkrigen og denne fredsaftale bekræfter adskillelsen mellem katolikker og lutheranere.

Efter Napoleons fald i 1815 danner en række tyske fyrster en konføderation bestående af 39 stater og herfra begynder det at gå stærkt med udviklingen, det gik faktisk for stærkt således at den gyldne periode endte i en lang række oprør og revolutioner. I 1867 har preussiens kansler fået kantet hans planer om en union igennem, han kan indvie Reichtag i februar 1867.

Efter 1 verdenskrigs afslutning blev kejseren tvunget til at gå af og regeringsmagten blev overgivet til socialdemokraten Friedrich Ebert.
Tyskland ‘s socialdemokrati var på den tid blevet splittet i to fløje, en moderat fløj der ville en demokratisk udvikling og en revolutionær fløj med Karl Liebknecht og Rosa Luxemburg der ønskede en “russisk revolution”. I december 1918 blev militæret sendt på gaden for at slå uroligheder ned og i januar 1919 blev Liebknecht og Luxemburg arresteret og henrettet. I februar 1919 blev Friedrich Ebert udpeget som den nye republiks første præsident.

I juni 1919 underskrev Tyskland så Versailles fredstraktaten der slutteligt førte til at 1 verdenskrigs sejrherrer i 1921 pålagde Tyskland at betale ikke mindre end 132.000 millioner mark i krigssakdeerstatning hvilket landet var ude af stand til, dette førte senere til at Tyskland blev erklæret insolvent med hyperinflation til følge.

I 1925 døde Ebert og Paul von Hindenburg blev valgt til ny præsident, han så gerne Tyskland tilbage som betydende stormagt. Krakket på Wall Street kastede Tyskland ‘s økonomi ud i en ny krise, efter at den var blevet stabiliseret. Ved valget i 1930 dukkede nationalsocialisterne frem på scenen drevet af den økonomiske krise, samt det faktum at rivaliseren mellem de øvrige partier betød at Hitler i fred og ro kunne samle stemmer. I 1932 opnåede nationalsocialisterne 37 % af stemmerne samtidigt med at arbejdsløshedstallene nåede op på 6 millioner arbejdsløse. I 1933 blev regeringsmagten overdraget til Adolf Hitler der straks opløste parlamentet, udskrev nyvalg og opnåede absolut flertal i parlamentet ved dette nyvalg. I juli 1933 opløstes det føderale system og der blev indført centralmagt ligesom alle politiske partier bortset fra nationalsocialisterne blev forbudt. Ligeledes blev alle fagforeninger og strejker forbudt.

I 1935 begyndte Tyskland, under protester fra verdenssamfundet, en genoprustning. I 1936 indgik Tyskland og Japan aftale om militært samarbejde. Alle disse begivenheder sammen med Tyskland invasion af Østrig i 1938, krystalnatten, invasionen af Sudeterlandet og slutteligt invasionen af Polen den 1 september 1939 fører til starten på 2den verdenskrig.

Uenighed blandt sejrherrene om mål og midler for genoprettelse af Tyskland efter 2den verdenskrig førte slutteligt til dannelsen af to stater DDR i Øst og Forbundsrepublikken Tyskland i Vest.

DDR blev socialistisk under sovjetisk indflydelse, store del af landbrugene blev kollektiviseret. I vest Tyskland fik man Marshallhjælp til genopbygningen mens man i øst tyskland led under at skulle betale store krigssakdeerstatninger til Sovjetunionen. Denne skævvridning af forholdene fører til en veritabel folkevandring mod vest Tyskland hvilket i 1961 endelig fører til opførelsen af Berlinmuren der skal bremse denne flugt. Op igennem 1960erne efter man har fået standset flugten mod vest udvikler DDR sig til en stærk industrimagt blandt de østeuropæiske stater og levestandarden bliver højere og højere.

I Vesttyskland ønskede især USA en suveræn stat og den 23 maj 1949 oprettedes Forbundrepublikken Tyskland. Det første valg til forbundsdagen blev en sejr til konservativ koalitionsregering der blev dannet under ledelse af den første forbundspræsident Konrad Adenauer.

Forbundsrepublikken Tyskland var stærkt vestligt orienteret og dette fører til optagelse i NATO i 1955 og dermed syntes en genforening meget langt væk. Rent økonomisk udvikler Forbundsrepublikken Tyskland sig til at være en af verdens stærkeste økonomiske magter, man taler om den Tyskland ‘s vidunderøkonomi. Den økonomisk stærke stilling betyder at ønsket om en genforening sættes i baggrunden.
Men tiderne skifter , i øst er økonomien gået i stå og DDR borgere ønsker frihed , det samme gør mange mennesker i de andre østbloklande.

I 1989 åbner Ungarn sine grænser hvilket betyder at der er fri passage for DDR borgere via den Ungarn – Østrigske grænse, ikke mindre end 350.000 DDR borgere benyttede i løbet af 2 uger denne mulighed for at emigrere til Forbundsrepublikken Tyskland. Den 9 november 1989 bliver grænsen åbnet i Berlin og dermed er muren faldet.

Forbundsrepublikkens Tyskland ‘s Kansler forslog med det samme dannelsen af en union og dette forslag bliver genfremsat ved Kohls første besøg i DDR i december 1989. I februar 1990 godkendes dannelsen af en union og dermed tilbagetrækning af sovjetiske tropper fra DDR’s territorium. Ved det første valg i DDR efter mures fald sejrede de kristelige demokrater på krav om øjeblikkelig genforening.

I august 1990 var sammenslutningen en realitet da Sovjetunionen accepterede at det tidligere DDR blev medlem i NATO.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here