Tjekkiet

Skoda lokomotivfabrik, Plzen

Škoda Transportation er et traditionelt, tjekkisk firma, som producerer lokomotiver, sporvogne og trolleybusser. Firmaet har en stærk position såvel på hjemme- som på verdensmarkedet.

Škoda Transportations produktion består af sporvogne med lav indstigning, el-lokomotiver, metrotog, regionaltog og trolley-busser samt udstyr og tilbehør til transportsystemer.

Gruppen af firmaer under Škoda Transportation har mere end 5000 medarbejdere. Škodaeksperter udvikler, producerer og leverer kvalitetsprodukter, som er skræddersyet til kundernes behov og ønsker.

Vi kan arrangere fabriksbesøg for maskinmestre, teknikere og andre professionelle på fabrikken, hvor det nyeste indenfor tog, lokomotiver og sporvogne udvikles.

Andre fabriksbesøg i Tjekkiet

Skoda lokomotivfabrik, Tjekkiet

Skoda lokomotivfabrik, Plzen Škoda Transportation er et traditionelt, tjekkisk firma, som producerer lokomotiver, sporvogne og trolleybusser. Firmaet har en stærk position såvel på hjemme- som på...

Temelin Atomkraftværket, Tjekkiet

Temelin A-kraftværket Temelin er det største af de to kernekraftværker som er i drift i Tjekkiet. Temelin værket ligger tæt på den tjekkisk-østrigske grænse og værket leverer...

Mere information om Tjekkiet

Tjekkiet, formelt: Den Tjekkiske Republik (tjekkisk: Česko, formelt: tjekkisk: Česká republika) er et land i Centraleuropa, der grænser til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Landets hovedstad er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere er landets største by.

Tjekkiet er et parlamentarisk repræsentativt demokrati og medlem af EU, NATO, OECD, OSCE, Europarådet og Visegrád-gruppen.

Den tjekkiske stat, tidligere kendt som Bøhmen, opstod i slutningen af det 9. århundrede i form af et lille fyrstendømme omkring Prag, der hørte under det Stormæhriske Rige (der opnåede sin største territoriale udbredelse under Svatopluk 1. af huset Mojmír). Efter rigets fald i 907 blev magtcenteret flyttet fra Mæhren til Bøhmen, der regeredes af Přemysliderne. Under Přemysliderne og deres efterfølgere af Huset Luxemburg nåede landet sin største udbredelse (fra det 13. til 14. århundrede). Hussitterkrigene vendte op og ned på livet i Bøhmen-Mähren, under hvilke landet blev udsat for økonomisk embargo og korstog. Efter Slaget ved Mohács i 1526 gled herredømmet over det bøhmiske område langsomt over til det Habsburgske monarki, der beherskede Ærkehertugdømmet Østrig og Kongeriget Ungarn. Det bøhmiske oprør 1618-1620 medførte yderligere centralisering af monarkiet, hvilket inkluderede rekatolisering og germanisering. Radikale reformer i det 17. århundrede førte endda til, at den bøhmiske krone de facto ophørte med at eksistere (1749). I det 19. århundrede blev de tjekkiske lande det industrielle centrum i det østrig-ungarske rige. Da Østrig-Ungarn var faldet efter 1. Verdenskrig, proklamerede de tjekkiske lande sig som republikken Tjekkoslovakiet.

I overensstemmelse med Münchenaftalen i september 1938 afgav Tjekkoslovakiet et stort landområde, Sudeterlandet, til Nazityskland, der et halvt år senere, marts 1939, besatte resten af Bøhmen og Mæhren; Slovakiet blev en tysk satellitstat. Skuffelsen over vestmagternes passivitet og taknemmeligheden over Den Røde Hærs befrielse af det meste af Tjekkoslovakiet i slutningen af 2. Verdenskrig resulterede i, at landets kommunistiske parti opnåede flertal ved valget i 1946. Efter et statskup i 1948 blev Tjekkoslovakiet en kommunistisk stat. I 1968 førte stigende utilfredshed med det kommunistiske styre til, at kommunistpartiet begyndte at indføre reformer. Begivenhederne, kendt som Foråret i Prag, endte med, at Tjekkoslovakiet blev besat af hære fra Warszawapagtens medlemslande (undtagen Rumænien). Hærene forblev i landet indtil Fløjlsrevolutionen i 1989, der førte til kommunistregimets sammenbrud. Den 1. januar 1993 deltes Tjekkoslovakiet ved en fredelig proces i Den Tjekkiske Republik og Slovakiet.

Du kan blandt andet læse udførlig beskrivelse af Tjekkiet på Wikipedia som ovenstående er et lille uddrag af

Links til ferie i Tjekkiet:

Vejret i Tjekkiet

Tjekkiet turistinformation

Valutakurser

Ambassade i Tjekkiet

UM Tjekkiet

Block title

4,852FansLike
78FølgereFølg
169FølgereFølg
47FølgereFølg
0LikesLike
180AbonnementerAbonner

Se hvad tjekkiske kroner koster i dag !

DKK - Danske Kroner
CZK
0,2815

LÆG ET SVAR