Swinoujscie ligger i det nordvestlige hjørne af Polen. Byen spreder sig over en række forskellige øer.

Dens strategiske placering har gjort, at byen stort set har været beboet igennem de sidste 5.000 år. Igennem tiderne er den blevet genopbygget og ødelagt utallige gange, da angreb fra havet af nødvendighed går igennem Swinoujscie for at opnå succes. Under Anden Verdenskrig var byen hjemsted for tusindvis af flygtninge og nu til dags er byen mest af alt en afspejling af dens danske kulturarv. Hvorfor bør du besøge Swinoujscie? Svaret er enkelt: fordi der kun findes få andre maritimbyer som byder på den samme charme og nåde.

Alle bør besøge fyrtårnet

Fordi det forener alle byens forskellige gangruter betragtes fyrtårnet som et symbol for Swinoujscie. Uanset om du bor i nærheden under dit besøg eller tager færgen over for at se det, så vil du umuligt kunne gå glip af dette fyrtårn som våger over byen – det er nemlig det højeste af slagsen som Østersøen har at byde på. Derudover står der også et fyrtårn på bølgebryderen. Dette er dog bygget som en vindmølle, så man kan komme derud når der er lavvande. Begge fyrtårn er fantastiske destinationer, især for besøgende som interesserer sig for maritimhistorie.

En attraktion for fugleelskere

Karsiborska Kępa er en ø som befinder sig i nærheden af Swinoujscie. Øen er hjemsted for lige under 150 forskellige fuglearter, heriblandt mange sjældne og truede fugle. Det er en populær destination blandt folk som rejser fra, eller til, Tyskland, da der også er mange skønne naturområder at udforske. Der er derudover også godt chance for at se både oddere og vildsvin mens man befinder sig på øen – dog er der grænser for, hvilke områder på øen man gerne må udforske, især når akvatiske sangere er i parringssæsonen. Hvis du elsker at kigge på fugle er det dog den perfekte destination. Du vil højst sandsynligt kunne komme til at krydse et par arter af på din liste under dit besøg.

Inspektion på Gerhards fæstning

Der ligger tre velbevarede fæstninger fra det 19. århundrede i Swinoujscie, men det bedst bevarede er uden tvivl Gerhards fæstning, også kendt som Øst-fæstningen. Her vil du få mulighed for at udforske området på egen hånd og få et indblik i livet for to hundrede år siden. Der udstilles både information og relikvier indenfor, så du ordentligt kan få gang i fantasien. Hvis det interesserer kan du naturligvis vælge at bestille en guide under dit besøg, så du kan lære så meget som muligt om Swinoujscie og dens fæstninger. Uanset hvad vil du få dig en fantastisk eftermiddag herude.

Rejser til Swinoujscie

Det er let at komme til byen med offentlig transport, du kan se mere om de forskellige muligheder for offentlig transport samt om arrangerede rejser i afsnittet, rejse og bo.

Hotel og lejlighed i Swinoujscie

Der er gode muligheder for at finde forskellige former for overnatnings muligheder i byen, der nogle perioder med kulturelle aktiviteter som betyder at det kan være svært at finde ledige værelser. Se mere i afsnittet om hotel og lejligheder, rejse og bo.

Seværdigheder i Swinoujscie

Der er en række interessante seværdigheder og aktiviteter som du kan se mere om i afsnittet omkring turist, se og gøre.

Shopping i Swinoujscie

Der er gode shopping muligheder der tilgodeser næsten alle behov du måtte have. En lang række varer er betydeligt billigere end i Danmark. De fleste detail og specialbutikker ligger i centrum. Bevæger du dig uden for centrum ligger de større butikker og indkøbscentre, her finder du gode parkerings muligheder. Se mere om shopping muligheder i afsnittet se og gøre.

Restauranter i Swinoujscie

Når du er kommet til byen har du formentlig behov for at spise på et tidspunkt. Du finder en række gode restauranter i centrum, du kan se mere om restauranter og pubber i afsnittet omkring spise og drikke

Mere information om Swinoujscie og Polen

Valutakurs Polske Zloty

DKK - Danske krone
PLN
1,7239

Om Polen

Polen er et fantastisk land der har så meget at tilbyde næsten lige meget hvad du går efter på din ferie.

Her er noget af europas smukkeste og mest uberørte natur og du kan komme på guidede vandringer der vil give dig nogle uforglemmelige panoramaudsigter. Du vil kunne finde utallige gamle slotte og borge hvoraf mange hører til blandt verdens største og ældste af slagsene.

Vandsport, skisport, vandreture, mountain bike, natur, kultur og historie, alt pakket ind i et land med 22 store nationalparker strækkende sig fra Østersøens kyster til de mægtige Tatrabjerge, kort sagt – I Polen behøver du ikke kede dig uanset i hvilken retning dine interesser går.

Glemte vi at sige at du skal lede meget længe for at finde et folkefærd så venlige og gæstfrie som polakkerne.

Polens historie er en meget kompliceret affære, landet har så mange gange været invaderet,, flere gange udslettet fra landkortet og har set sin del af krigenes rædsler. Men en ting er sikkert, Polen rejser sig gang på gang og polakkerne er et stolt folkefærd.

Rejser og ferie i Polen

På vores infosider kan du finde praktiske informationer omkring turisme og ferierejser til Polen.

Vi omtaler Polens mest interessante byer og attraktioner. Under omtalen vil du kunne se gode videoer der fortæller om de enkelte seværdigheder og attraktioner, enten i form af dokumentarprogrammer eller som flotte drone og video optagelser.

Du vil også kunne finde vejrudsigter og valutakurser der opdateres mange gange dagligt.

Under de enkelte destinationer finder du også praktisk rejseinformation, information om helligdage, turistkontor og lokal turistinformation, godt at vide samt fakta om destinationen.

Du vil også kunne finde forskellige rejsetilbud som vi lægger op i det omfang vi bliver opmærksomme på sådanne.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here