Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Tønder

Danmark

#Denmark Rejser i Danmark       #Denmark #Scandinavia #Europe #TouristInformation #Adventure #Holiday Danmark Covid-19 / Coronavirus

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Tønder

Tønder (tysk: Tondern), som ligger i det sydlige Jylland nær den tyske grænse, modtog byrettigheder allerede i 1243. Dette gør Tønder til Danmarks ældste købstad. Næsten 8.000 mennesker bor i byen. Tønder var en havneby i flere århundreder, men på grund af konstante problemer med stormflod blev der bygget diger i området i det tidlige 16. århundrede. Vand kunne stadig ses fra byen Tønder indtil begyndelsen af ​​det 20. århundrede, men i dag er den maritime grænse bevæget sig meget længere mod vest.

Tidligere var Tønder en del af Tyskland, i dag består den tyske indflydelse kun af et mindretal med egen børnehave, skole og frikirke. Byen Tønder er et museum i sig selv: overalt i byen finder du velbevarede og utroligt smukt indrettede gavlhuse. Som by kan man trække mange paralleller mellem Tønder og Ribe. Hvis du kunne lide den ene by, vil du utvivlsomt elske den anden.

Tønder Museum, Tønder kulturhistoriske museum, beskriver hele regionens historie fra den tidlige havneby til den senere industri. En af museets hovedattraktioner er de fængselsceller af træ, der var i brug fra 1811 til 1916. I trecellerne blev små navne skåret i træet hos dem, der sad i cellerne. Her finder du navnene og kommentarerne på dansk, russisk, tysk, svensk og mange andre nationaliteter.

Sønderjyllands Kunstmuseum var en gave fra danske kunstnere til Sønderjylland i anledning af genforeningen af ​​Sønderjyllands med resten af ​​Danmark. Ud over den permanente udstilling er der mange forskellige specialudstillinger, der er spredt over hele året.

Tønder Vandtårn er navnet på et smukt restaureret vandtårn med en udstilling af den lokalt fødte H.J. Wegners stjal. Med sit lyse og funktionelle design var Wegner et af de store navne inden for dansk møbeleksport. Der er et stort antal liggestole designet af Wegner på panoramadækket. Du kan lægge dig så længe du vil.

Tønderfestivalen finder sted hvert år den sidste weekend i august. Tønderfestivalen har udvidet sig utroligt siden starten i 1974 og er nu en af ​​de vigtigste folkemusik- og bluesfestivaler i Europa. Der er næsten 2000 frivillige, der hjælper med at give god musik og atmosfære til de 25.000 besøgende festivalgæster hvert år.

Hvert tredje år har Tønder også en mindre kendt blondefestival. Tiden er altid den samme med den 1. weekend i juni, og festivalen finder sted over 3 dage. Festivalen finder sted i Tønder, da byen har startet en stor blondeindustri efter at have mistet sin havn. Hvert tredje år besøger 10.000 mennesker festivalen for at se de mange udstillinger, blive klogere med kurser og deltage i udstillings- og salgsmesser.

Zeppelin og Garnison-museet i Tønder fortæller om Zeppelin-basen i Tønder fra første verdenskrig. En zeppelinbase var strategisk placeret i Tønder fra 1915, og museet kan fortælle en interessant historie om Tønders rolle i krigen. Zeppelinbasen blev blandt andet brugt af tyskerne til at bombe England, da krigen var på sit højdepunkt.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Tønder Tourist Information

Tønder Turistbureau
Storegade 2
6270 Tønder

T: +45 73 70 96 50

www: Website Link

Destination Sønderjylland

Perlegade 48, 1. sal
6400 Sønderborg

T: +45 8182 4570

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Danmarks turistkontor

#Touristboard Denmark Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #Denmark #visitDenmark #iDenmark #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Danmark valuta, Krone

1 Krone = 100 Øre. 50 øre 1, 2, 5, 10, 20 Kroner50, 100, 200, 500, 1000 Kroner Danish National Bank #Denmark #krone #dkk #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Tønder
overcast clouds
15.9 ° C
17 °
15.5 °
79 %
3.1kmh
100 %
ons
16 °
tors
15 °
fre
15 °
lør
13 °
søn
13 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Tønder #iTønder #VisitTønder #Denmark #VisitDenmark #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her