Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Utrecht

Nederlandene

#Netherlands Rejser til Nederlandene Vidste du, at der er flere kanaler at udforske i Amsterdam end i Venedig? Eller at kunstmuseerne over hele landet huser lige...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Utrecht

Et besøg i Utrecht er et fristende forslag. Der er den antikke by med bygninger, der går helt tilbage til den høje middelalder. Der er de musikalske begivenheder, teater og andre kulturelle aktiviteter, der finder sted hele året rundt.

Nationalmuseets afdeling i Utrecht. Mange museer af denne type vil se på arkæologiske optegnelser, gamle artefakter eller en historisk tidslinje for regionen. Ikke denne, det er fyldt med en lang række mekaniske musikinstrumenter, fra gadeorgler til musikalske ure.

Blækpotten, du kan ikke gå glip af denne bygning i Utrecht. Det er den eneste, der har en UFO siddende på taget. Det er den største murstensbygning i landet, der står 60 meter høj, og interiøret er ganske bemærkelsesværdigt.

Utrecht historie

Den første permanente bosættelse, der blev attesteret i Utrecht, stammer fra 47 e.Kr., da en romersk befæstning blev bygget. Det blev designet til at huse en kohorte på omkring 500 legionærer. Kejser Claudius havde besluttet at stoppe den nordlige udvidelse af imperiet ved Rhinen. Flere garnisoner blev placeret langs Limes Germanicus (“germansk grænse”), herunder Lugdunum Batavorum, Ulpia Noviomagus Batavorum, Trajectum ad Mosam og Trajectum ad Rhenum.

Bymurene i træ blev erstattet af stenmure i det 2. århundrede. I midten af ​​det 3. århundrede invaderede germanske stammer regelmæssigt de romerske territorier. Omkring 275 kunne romerne ikke længere opretholde den nordlige grænse, og Utrecht blev forladt. Utrechts genoplivning kom med den merovingiske konge Dagobert I, der grundlagde en kirke helliget Sankt Martin inden for murene i den gamle romerske fæstning. Det blev ødelagt af friserne kort tid efter. Willibrord, en missionær i Northumbria, konverterede friserne og blev udnævnt til ærkebiskop for friserne og oprettede bispedømmet i Utrecht i 695.

I 723 skænkede den frankiske konge fæstningen i Utrecht og de omkringliggende lande som biskoppernes base. Fra da af blev Utrecht et af de mest indflydelsesrige magtpladser for den romersk katolske kirke i Holland. Utrechts betydning som kristendommens centrum illustreres ved udnævnelsen af ​​den lokalfødte Adriaan Florenszoon Boeyens som pave Adrian VI i 1522. I 1024 blev biskopperne i Utrecht udnævnt til fyrster af Det Hellige Romerske Rige, hvilket skabte prins-bispen i Utrecht. De næste århundreder var præget af konflikter med Holland County og hertugdømmet Guelders.

Byggeriet af den nuværende katedral startede i 1253, efter at den tidligere romanske katedral var blevet alvorligt beskadiget af brand. Det blev ikke afsluttet før 1420 med det centrale skib. I 1528 blev biskoppens verdslige magter over både Neder- og Oversticht; herunder byen Utrecht, blev overført til Karl V af Habsburg, den hellige romerske kejser, konge af Spanien og hersker over de sytten provinser i Holland.

Utrecht-traktaten i 1713 var en af ​​de tre traktater, der aftalte krigen om den spanske arvefølge. Traktaten placerede Louis XIVs barnebarn på Spaniens trone, mens han overlod de spanske Holland til Østrig. Dens mest varige virkning var Spaniens afståelse af Gibraltar til Storbritannien.

Sightseeing i Utrecht

Den velbevarede gamle bydel udforskes bedst ved at slentre rundt eller tage på bådture på de dejlige kanaler. Det vigtigste syn er katedralen i Saint-Martin fra 1300 tallet med sit 112 meter høje tårn. Andre religiøse institutioner omfatter Saint Paul’s klosteret, Beguiner klosteret Saint Nicholas fra det 15 århundrede.

Byens vigtigste museum er Centraal Museum. Grundlagt i 1838 som et kommunalt museum i rådhuset, fusionerede det i 1921 med de forskellige private samlinger fra klosteret Nicolaaskerkhof. Den består af samlinger af kunst før 1850, moderne kunst, brugskunst, mode samt udstillinger om Utrechts historie.

Rietveld Schröder huset bygget i 1924 af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld, et af de mest kendte eksempler på De Stijl arkitektur og uden tvivl den eneste sande De Stijl bygning. Det er en af ​​de sjældne moderne bygninger på UNESCOs liste over verdensarvssteder.

Utrechts bispedømme, universitet og mynte har hver et museum dedikeret til dem. Museum Catharijneconvent har udstillinger af kristen kunst fra middelalderen til nutiden. Højdepunkter inkluderer belyste manuskripter, smykker med bogbind, alterstykker, kirkelige beklædningsgenstande, malerier, guld og sølvtøj.

Universitetsmuseet har en vifte af 170.000 restaurerede objekter, hovedsageligt relateret til videnskab, herunder nogle af Europas vigtigste samlinger relateret til tandpleje, mikroskoper og fysiologi. Museet arrangerer også permanente og midlertidige udstillinger.

Pengemuseet har til huse i den smukke bygning af Royal Dutch Mint. Det har de sædvanlige samlinger af historiske mønter, herunder nogle fra den romerske periode.

Rejser til Utrecht, Nederlandene

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Utrecht og Nederlandene.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

 

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Nederlandenes turistkontor

#Touristboard Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Netherlands #visitNetherlands #iNetherlands #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Nederlandene valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#netherlands #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Provincie Utrecht
clear sky
9.7 ° C
11.7 °
8.1 °
91 %
0.5kmh
6 %
man
16 °
tirs
18 °
ons
20 °
tors
17 °
fre
10 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Utrecht #iUtrecht #VisitUtrecht #Netherlands #VisitNetherlands #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her