Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Vukovar

Kroatien

#Croatia Rejser til Kroatien Med mange byer, der er beliggende helt perfekt til at give besøgende adgang til de naturlige vidundere og den skønhed, der synes...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Vukovar

Vukovar ligger hvor Donau og Vuka floderne mødes og her kan du få et spændende kig på byen, dens historie og kultur.

Vukovar blev stærkt beskadiget under den kroatiske uafhængighedskrig. Cirka 2.000 selvorganiserede forsvarere (Kroatiens hær var stort set ikke eksisterende på det tidspunkt) forsvarede byen i 87 dage mod cirka 36.000 tropper fra den serbisk dominerede JNA suppleret med 110 køretøjer og kampvogne og snesevis af fly. Byen led store skader under belejringen og blev til sidst erobret. Det anslås at 2.000 forsvarere og civile blev dræbt, 800 forsvandt, og 22.000 civile blev tvunget i eksil.

Skaden på Vukovar under belejringen er blevet kaldt den værste i Europa siden Anden Verdenskrig, hvilket har trukket sammenligninger med Stalingrad. Byens vandtårn, fyldt med skudhuller blev bevaret af byplanlæggere for at tjene som et vidnesbyrd om begivenhederne i de tidlige 1990’ere.

Alligevel er historierne om Vukovar en trængsel og kamp siden krigen. Der er dele af byens infrastruktur, der forbliver urestaureret. Arbejdsløsheden er undertiden top 40%. Det er en by, der ser efter øjeblikke med glæde, og disse findes i dens mange årlige festivaler.

Festivaler i Vukovar

Vukovar Film Festival

Vukovar Film Festival er unik på grund af mange ting. Det er den eneste filmfestival i Donau-regionens samfund og den eneste, der holdes bogstaveligt på Donau. Det er designet til at fremme og sprede den kreative udvikling af filmskabere fra regionen, og den er organiseret med det formål at bidrage til kulturel gendannelse i byen ødelagt i hjemlandet krigen. Festivalens tema, filmene fra Donau-regionen er logisk forbundet med Vukovar som et centrum for den kroatiske del af Donau-regionens samfund. Kulturelle påvirkninger har altid spredt sig langs Donau. Da Vukovar-filmfestivalen er den eneste filmfestival, der fokuserer på denne region, søger den på internationalt plan at forbinde filmskabere fra Donau-regionens lande, hvis filmindustri er nogle af de mest vitale i verden.

Vukovar Kammermusikfestival

Vukovar-kammermusikfestivalen afholdes i første halvdel af juni i området Eltz Slot, kapellet Saint Rok og kirken Saint Filip og Jakov i Vukovar, og det starter traditionelt med en koncert af Zagreb Philharmonic Orchestra. Gæsterne på festivalen er soloartister og kammerensembler fra Kroatien og Europa.

Vukovar Puppet Spring Festival

Vukovar Puppet Spring Festival blev grundlagt i 1996 som en national teaterkonference. Der er omkring 15 dukketeatre, der optræder hvert år, og i festivalens fem dage giver de omkring 100 forestillinger i byerne og kommunerne i Vukovarsko-Srijemska County. Midt i festivalen er byen Vukovar, hvor der spilles 16 forestillinger, og hvor der afholdes forskellige workshops og en prisoverrækkelse (til prisen for livspræstation i bidrag til kroatisk dukketeater). Festivalen afholdes på samme tid hvert år, ugen før den hellige uge før påske. I 2011 var der 16 dukketeatre fra Kroatien og udlandet (Pecs, Mostar), der deltog i festivalen.

Sankt Vinko’s Dag

Sankt Vinko’s Dag i Vučedol er en begivenhed, der traditionelt afholdes hvert år den 22. januar på Goldschmidt-gårdens grund. Denne begivenhed markerer begyndelsen på årets arbejde i vinmarkerne, og det starter med en velsignelse fra vinmarkerne. Pølser og andre hærdede kødprodukter hænges på vinstokkene på grund af en tradition for, at ved at hænge store pølser på vinstokke, vil vindruerne være mere frugtbare, og drueklyngerne vil være store. Den samme legende hævder, at hvis istapper eller sne smelter den dag før middag og skaber vandpytter, hvor en spurv kan bade, vil året være frugtbart, og der vil være så meget vin, at folk kan bade i den. Sammen med et ledsagende kultur- og kunst program repræsenterer denne begivenhed en ægte vingårdsoplevelse med gløgg og delikatesser, som de besøgende kan smage eller forberede sig på ilden.

Bonofest

Bonofest afholdes hvert år i midten af ​​maj. Det er en festival med åndelig musik, der afholdes i kirken Saint Filip og Jakov. De to aftener af festivalen indeholder berømte musikere såvel som mindre kendte unge musikere, der blev udvalgt af et udvalg af professionelle. Bortset fra at vise skønhed og rigdom ved åndelig musik, tilskynder det tekstforfattere og komponister til at skrive nyt materiale og bærer budskabet om skønheden i troen og det menneskelige behov for åndelighed.

Ethno messe

Ethno messen arrangeres hvert år af Vukovar City Tourist Board og finder sted i september i byens centrum i “Hotel Grand” -bygningen. Forskellige håndværkere, vinproducenter og andre producenter sælger deres håndlavede produkter, der repræsenterer arven i denne del af Kroatien.

Vukovar Advent Festligheder

Vukovar advent festligheder starter fire uger i løbet af advent, hvor en række musikalske og performance begivenheder er organiseret. Hver begivenhed er speciel, da den traditionelle belysning af lysene udføres. “Silent night in Vukovar” er en traditionel julekoncert med det kroatiske nationale fjernsyn. Det afholdes under Vukovars adventsfest i kirken St. Philip og James

Seværdigheder i Vukovar

Blandt en række attraktive bygninger, der er hårdt beskadiget i den nylige krig, er de mest interessante Eltz herregård fra den adelige familie Eltz fra det 18. århundrede, barokke bygninger i centrum af byen, det franciskanske kloster med sognekirken St. Philip og James, vandtårnet, fødselshuset til Nobelprisvinderen Lavoslav Ružička, den ortodokse kirke St. Nicholas, paladset i Syrmia County osv.

Vandtårn

Vukovar Vandtårn, 50 meter højt og med et volumen på 2200 kubikmeter vand, blev bygget i slutningen af ​​tresserne i den daværende eksisterende bypark og picnicplads, den såkaldte Najpar-bašča, ved indgangen til Vukovar-kvarteret Mitnica. Dets volumen og størrelse gjorde det til en af ​​de største strukturer af den type i Europa på det tidspunkt. Indtil krigen husede toppen af ​​vandtårnet en restaurant med udsigt over Vukovar, Donau og de omkringliggende vinmarker i Syrmia. Under den serbiske aggression på Vukovar var vandtårnet et af de mest almindelige mål for fjendens artilleri, der forårsagede over 600 skader, og i dag repræsenterer det et symbol på sejr og nyt liv. Strukturen vil ikke blive gendannet til sin oprindelige funktion, i stedet bliver den et mindesmærke for at minde om den lidelse og smerte, byen Vukovar har levet igennem.

Post bygningen

Bygningen blev bygget i anden halvdel af det 18. århundrede, og dens kendetegn er elegancen i den lange søjlegang. Under hjemlandet krigen led bygningen betydelig skade. I dag genopbygges den, og den skinner igen.

Magistratbygningen

Magistratbygningen bygget med henblik på byens lokale administration blev bygget i den sene klassiske arkitekturstil.

Centralapotek Kirchbaum

Bygget i 1909 i ånden af ​​sen historisme med ønsket om løsrivelse.

Grand Hotel

Grand Hotel er det mest kendte eksempel på monumental historisk arkitektur. Bygningen blev bygget af den store grundejer Paunović som et hotel i henhold til planerne fra den berømte arkitekt Vladimir Nikolić fra 1895-1897.

Gammelt vandtårn

Det blev bygget i 1913 på det tidligere markeds placering, og det er en af ​​de ældste strukturer af denne art i Kroatien.

Sankt Nikolaj Kirke

Den parokiale ortodokse kirke Saint Nikolaj blev bygget i en periode fra 1733 til 1737 med elementerne i provinsbarok.

Slot Eltz

Opførelsen af ​​slottet begyndte i 1749 af ejeren af ​​Vukovar-grev Anzelmo Kazimir Eltz. I starten blev kun den centrale sektion bygget, og flere yderligere konstruktioner tilføjede de andre sektioner. Det blev ødelagt i 1991, men en komplet restaurering tillod det at genåbne i 2011.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Vukovar Tourist Information

J. J. Strossmayera 15
32000 Vukovar

T: +385 (0)32 442 889
F:
E: info@turizamvukovar.hr

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Kroatiens turistkontor

#Touristboard Croatia Tourism Authority Iblerov trg 10/IV 10000 Zagreb T: +385 (0)1 4699 333 F: +385 (0)1 4557 827 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #croatia #croatiafulloflife #visitcroatia #icroatia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Kroatien valuta, Kuna

1 Kuna = 100 Lipa. 1, 2, 5, 10, 20, 50 lipa 1, 2, 5 Kuna5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000 Kuna   Croatian National Bank...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Vukovar
broken clouds
18.9 ° C
20.6 °
18.9 °
48 %
3.1kmh
75 %
man
24 °
tirs
29 °
ons
29 °
tors
27 °
fre
29 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Vukovar #iVukovar #visitVukovar #croatia #hrvatska #croatiafulloflife #visitcroatia #adriaticsea #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her