Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Xanten

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Xanten

Xanten med 22.000 indbyggere ligger ved Rhinen i det vestlige Tyskland og er berømt for sin arkæologiske park. Det er et af verdens største friluftsmuseer og tiltrækker næsten 1 million besøgende hvert år.

Den romerske tilstedeværelse i Xanten er veldokumenteret. Romerne brugte området som en base for deres Germania operationer og her boede op til 10.000 soldater indtil det blev ødelagt omkring 70 e.Kr.

Den arkæologiske park har et romersk museum med nogle bygninger der er rekonstrueret for at vise hvordan en romersk koloni og militærlejr så ud. Der er aktivt arkæologisk arbejde i gang mens du tager en guidet tur på grunden. I området er der mere end 2.500 udstillinger inklusive en kopi af de romerske bade.

Xanten katedralen blev påbegyndt i 1263 men byggeriet varede i næsten 300 år. Historien fortæller at katedralen er opkaldt efter et medlem af Theban Legionen der nægtede at ofre til de romerske guder.

Xanten history

I 15 byggede romerne en lejr på en bakke, som de kaldte Castra Vetera. Det var hovedbasen i Classis germanica med op til 10.000 legionærer. Castra Vetera blev ødelagt under opstanden i 70 CE og en anden lejr blev bygget på Bislicher Insel. Castra Vetera II blev basislejr for Legio VI Victrix.

Sikkerheden og de økonomiske muligheder som den romerske lejr bragte resulterede i udviklingen af ​​en bosættelse i nærheden. I 110 havde den nået en befolkning på op til 15.000 indbyggere omdøbt til Colonia Ulpia Traiana. Germanske stammer angreb området mere og mere hyppigt fra det 3. århundrede. De ødelagde kolonien i 275 og til sidst indtog byen i begyndelsen af ​​det 5. århundrede.

Den kristne Victor af Xanten formodes at have været henrettet sammen med 360 medlemmer af Theban i 363 nær den nuværende by Birten, da de nægtede at ofre til de romerske guder. Victor af Xanten blev hurtigt gjort til martyr og helgen af ​​den katolske kirke.

I 1228 fik Xanten byrettigheder og man begyndte opførelsen af ​​katedralen i 1263 som først ville blive afsluttet i 1544. I 1392 blev Xanten delt i to dele, nord tilhørte hertugen af ​​Cleves, og syd tilhørte ærkebiskoppen af ​​Köln. Striden mellem de to parter sluttede i 1444, da hele byen blev overgivet til hertugdømmet Cleves. Protestantismen nåede Xanten i 1572 og blev placeret på lige fod med den katolske kirke i 1614. Som et af de ældste katolske pilgrimssteder i Tyskland forblev Xanten imidlertid overvejende loyal over for Rom.

I det 19 århundrede begyndte en ny æra. Napoleon lukkede klostrene, Marstor blev revet ned i 1821, og Scharntor og dele af bymurene blev fjernet i 1825. Ruinerne af Colonia Ulpia Traiana, som havde været brugt som stenbrud siden den romerske bosættelse blev opgivet.

Seværdigheder i Xanten

Sankt Viktor Dom er den største katedral mellem Köln og Nordsøen. Den blev bygget mellem 1263 og 1544 i den gotiske stil. Det rigt dekorerede interiør er vidne til Xantens middelalderlige rigdom. Der er 15 altre i kirken. I 1937 gjorde pave Pius XI den til mindre basilika.

Regionalmuseet, som er et arkæologisk og historisk museum, ligger lige uden for katedralen.

i Archäologischer Park ligger ruinerne af Colonia Ulpia Traiana er blandt de få i Nordeuropa, der aldrig er blevet genopbygget. Her kan du se resterne af amfiteater med plads til 12.000 tilskuere, badehuset, et tempel samt nogle rekonstruerede bygninger og befæstninger.

Rejser til Xanten, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Xanten og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejser og hoteller. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Tourismus Nordrhein-Westfalen

Tourismus NRW e.V.
Völklinger Straße 4
40219 Düsseldorf

T: +49 (0) 211 91 320 500
F: +49 (0) 211 91 320 555

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Xanten
scattered clouds
9 ° C
11.2 °
8.1 °
96 %
3kmh
31 %
man
16 °
tirs
18 °
ons
21 °
tors
16 °
fre
9 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Xanten #iXanten #VisitXanten #NorthRhineWestphalia #VisitNRW #DeinNRW #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her