Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Zamosc

Polen

#Poland Rejser til Polen De første resultater i søgemaskiner når du søger efter grunde til at besøge Polen giver dig mange gange det modsatte – grunde...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Zamosc

Ved første blik ligner Zamosc enhver anden by, du vil finde i det østlige Europa. Det har de enorme torve med de dominerende gamle barokke bygninger og farvestrålende boliger og butikker til at fuldende området. Du kan få en kop kaffe på en lokal cafe med kaffegrums i, hvis det er det, du foretrækker, og du kan tilbringe mange dejlige timer med at gå på opdagelse.

Efterhånden som du kommer godt i gang med turen vil du dog lægge mærke til, at alt i Zamosc synes at være gjort i større målestok. Denne by er med sin enorme og overdrevne kunstneriske ånd og en stærk uafhængighed, der modstod et navneskift under den nazistiske besættelse, et besøg værd.
Hvis dette er rejsemålet for din næste ferie, har vi sammensat en hurtig vejledning til at hjælpe dig med at planlægge nogle af de stop, du bør overveje at føje til dit ophold her. Med en flair for det dramatiske ved du aldrig rigtig helt, hvad der vil ske i denne utrolige renæssance by!

Dit første stop i Zamosc bør være den Gamle By

Sammenlignet med andre europæiske byer er Zamosc faktisk ret ung, siden den blev grundlagt i det 16. århundrede. Der var brug for en handelsrute til at forbinde Europa med Sortehavet, og det gav mening at grundlægge et samfund. Byen blev bygget efter den italienske teori om den ideelle by, og i årenes løb er det lykkedes den at bevare næsten hele dens oprindelige layout og fæstninger. Der er faktisk flere bygninger her, der vil få dig til at føle, at du faktisk er i Italien! På grund af disse unikke eksemplarer blev den Gamle By opført på UNESCOs Verdensarvsliste i 1992.

Der er flere fantastiske gamle steder at se, mens du er i byen, men Franciskanerkirken bør virkelig være øverst på listen. Det er en solid, massiv bygning, der på flere måder viser sin alder, men den viser også sin historie. Ydersiden af bygningen bærer lidet præg af den storslåethed, der venter inden for. Tag dig god tid til besøget, for atmosfæren er stille og fredelig.

Endnu et spændende sted i Zamoscs Gamle By er byens museum. Der er en interessant udstilling af et samfund fra det 16. århundrede, der viser, hvordan livet var i byen, da den først blev grundlagt. Der er et brev fra byens grundlægning så vel som et til arkitekten med en håndtegnet plan over torvet og over hvem, der skulle bruge bygningerne først. Der er også nogle fundne artefakter fra området i den permanente samling.

Et sidste højdepunkt i området, der ofte overses, er Renæssance synagogen, der blev bygget først i det 18. århundrede. En af de to siderum blev ødelagt under den nazistiske besættelse og interiøret blev udplyndret, men det går godt med restaureringen og denne bygnings historiske betydning er virkelig uforlignelig i denne region.

Bør hver eneste by ikke have mindst en irsk pub?

For at være helt ærlig har Corner Pub i Zamosc nok mere klasse end en rigtig irsk pub, men det r alligevel en autentisk oplevelse. Der er jævnligt levende musik, og den ligger lige midt i, hvor det hele sker ved den Gamle By, så den er det perfekte sted at få et krus øl, lidt irsk mad, og en dejlig aften.

Hvis du er i humør til at komme på pub har du måske mere lyst til en traditionel pub menu, vil du stadig hygge dig, hvis du tager til Bohema. Dette er en underjordisk bar, der også byder på masser af levende musik, men der er også nogle fantastiske pandekager på morgenmadsmenuen, hvis du skal have tanket op, inden du tager ud på opdagelse. Hvis du slutter dagen i Bohema, skal du sørge for at bestille chili og få dig en kop varm chokolade!

Hvis du søger efter et solidt polsk måltid i stedet for, har vi slet ingen problemer med at anbefale den gullasch, man kan få hos Muzelana. Den er lidt dyr, og den er målrettet på byens turister, men pyt – når du nu alligevel er i Zamosc…

Hvad har Zamosc ellers at byde på?

Zamosc er en af de få byer, der stadig har deres oprindelige klokketårn, selvom det, der står i øjeblikket, blev bygget i det 18. århundrede efter en brand ødelagde det oprindelige. Det huser tre klokker, og den største, der hedder “Jan,” vejer 4300 kg. For at komme op i tårnet, skal du sandsynligvis spørge om lov i det Sakrale Museum.

Det Sakrale Museum er et helt fint sted at besøge i sig selv. Det har en flot samling af religiøs kunst, der er blevet samlet af den lokale kirke i årenes løb. For en helt anden slags museum, byder Arsenal Museet på flere militære våben, man kan se, herunder kanoner, musketter og sværd. Der fremvises også jævnligt nogle unikke midlertidige udstillinger.

Zamosc katedralen er et sidste stop, du sikkert heller ikke bør gå glip af, selvom du måske bliver overrasket ved første blik. Det har lidt af en ortodoks atmosfære, fordi det oprindeligt blev bygget til votivgaver på grund af de mange sejre, der blev vundet i området. Votiv elementerne fjernet i det 19. århundrede og nu er det kun dekorationerne, der er tilbage, herunder 85 rosetter, der hver har sit eget mønster.

Hvad kan du finde i Zamosc i dag?

Denne smukke by, der er fyldt med vidunder og et traditionelt polsk præg, fortjener med rette sin betegnelse som historisk vidunder. Når du går rundt i gaderne og nyder atmosfæren, vil du ikke blot blive forbløffet over de opfindsomme fortolkninger af den perfekte by, der er bygget og bevaret i Zamosc, men du vil stadig føle dig velkommen i den, selv i disse moderne tider. Zamosc har en unik skønhed, der er helt dens egen, og den vil hjælpe dig med at opdage din egen indre skønhed, hvis du gør den til dit næste rejsemål.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

 

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Polens turistkontor

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Oplev Polen Polen er et fantastisk land der har...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Polen valuta, Zloty

1 złoty = 100 groszy. 1, 2, 5, 10, 20, 50 groszy coins 1, 2, 5 ZlotyPLN 10, 20, 50, 100, 200, 500 Zloty Polish national bank...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Zamość
overcast clouds
-0.7 ° C
-0.7 °
-0.7 °
89 %
3kmh
100 %
søn
1 °
man
1 °
tirs
3 °
ons
3 °
tors
1 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

 

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

[WPCR_INSERT]

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Zamosc #iZamosc #VisitZamosc #Poland #VisitPoland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her